Ελλάδα: Χωρίς την σύμπραξη κριτικής επιτροπής η επιλογή του τραγουδιού για την Μ. Σάττι!

Μετά τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες που θέλουν η επιλογή του τραγουδιού με το οποίο η Μαρίνα Σάττι θα μας εκπροσωπήσει στο Μάλμε και την Eurovision 2024 να γίνεται χωρίς την διεξαγωγή ενός τηλεοπτικού σόου, τώρα ο Γιάννης Πουλόπουλος στο SUPER Κατερίνα υποστηρίζει πως δεν θα υπάρχει ανάμειξη ούτε κάποιας κριτικής επιτροπής.

Παρελθόν για την ΕΡΤ η επιτροπή

Μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις για τις προτιμήσεις της κριτικής επιτροπής της ΕΡΤ στην φετινή διαδικασία επιλογής της συμμετοχής μας στην Eurovision 2023, που οδήγησε στα γνωστά αποτελέσματα, η απόφαση των ιθυνόντων για την ανάδειξη του τραγουδιού μας για τον επόμενο διαγωνισμό είναι να μην υπάρξει καμία συμμετοχή της επιτροπής, προφανώς για ευνόητους λόγους.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την Eurovision 2023, η κριτική επιτροπή της ΕΡΤ στην πρώτη φάση της ψηφοφορίας βαθμολόγησε στην πρώτη θέση το Proud της Μόνικα και στην δεύτερη φάση το Shout Out των Καούρη-Μαραγκού (αφού η Μόνικα είχε αποκλειστεί στην β΄ φάση). Οι προτιμήσεις της κριτικής επιτροπής ήρθαν σε τεράστια αντίθεση με τις προτιμήσεις της επιτροπής κοινού, που έφεραν στην πρώτη θέση με διαφορά το Liar της Μελίσσας Μαντζούκη και μόλις στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα τα δύο πρώτα της 7μελούς επιτροπής της ΕΡΤ. Αντιθέτως το πρώτο του κοινού ήταν στην τελευταία θέση της επιτροπής και ως εκ τούτου εν τέλει επιλέχθηκε ο Victor Vernicos και το What They Say.

Προκειμένου λοιπόν να μην έρθει και πάλι στο φως της επικαιρότητας η περίφημη αυτή επιτροπή, η ΕΡΤ όπως δείχνουν τα πράγματα οδηγήθηκε στην απόφαση η επιλογή του τραγουδιού της Μαρίνας Σάττι για την Eurovision 2024 να πραγματοποιηθεί χωρίς την συμμετοχή κάποιας επιτροπής. Εξάλλου και στην επιλογή της Μαρίνας Σάττι δεν είχε καμία σύμπραξη η εν λόγω επιτροπή.

Ποιοι δεν θα σχολιάσουν την μετάδοση της Eurovision;

Ο Γιάννης Πουλόπουλος όμως αποκάλυψε και ποιους ΔΕΝ θα δούμε στην μετάδοση της Eurovision τον ερχόμενο Μάιο. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του και παρά τα αντίθετα δημοσιεύματα. Δεν θα δούμε ούτε το δίδυμο Φώτη Σεργουλόπουλου- Τζένη Μελιτά, αλλά ούτε το πολύ αγαπημένο δίδυμο του STUDIO 4, Θανάση Αναγνωστόπουλου-Νάνσυ Ζαμπέτογλου.

Μένει να δούμε μετά την αποχώρηση της Μαρίας Κοζάκου, ποιος ή ποιοι θα είναι αυτοί που θα την αντικαταστήσουν, σε μία χρονιά που το ενδιαφέρον για την Eurovision στην χώρα μας είναι ήδη αυξημένο. Πάντως σύμφωνα πάντα με τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή SUPER Κατερίνα, η ΕΡΤ δεν βιάζεται να λάβει τις σχετικές αποφάσεις και αυτό θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο.

 

Συμφωνείτε με την απουσία της κριτικής επιτροπής στην επιλογή του τραγουδιού της Μαρίνας Σάττι στην Eurovision 2024;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun, την μεγαλύτερη κοινότητα της Eurovision σε Ελλάδα και Κύπρο!

5 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Tina
    Tina says:

    Από την στιγμή που έγινε απευθείας ανάθεση η Μαριννα σαττι έχει την απόλυτη επιλογή του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει και δεν χωράει καμία καλλιτεχνική επιτροπή

    Απάντηση
  2. David
    David says:

    Κάλιο αργά παρά ποτέ. Βέβαια θα προτιμούσα, όπως και σχεδόν όλοι, να μην είχαν κάνει τα έγκληματα που έκαναν φέτος και να έφευγαν με την εκτίμηση του κόσμου στο πρόσωπο τους και όχι έτσι. Άνθρωποι κομπλεξικοί και εμμονικοί, που δεν τους ενδιέφερε καθολου ούτε η Eurovision, αλλά δυστυχώς ούτε το καλό της ΕΡΤ, που τον Μάιο αυτήν έβριζαν και όχι αυτούς. Πέρα από εμάς τους fan o απλός κόσμος που ασχολήθηκε τον Μάιο δεν έκραζε αυτούς τους 7 ονομαστικά, αλλά την ΕΡΤ και την ακατανόητη απόφαση της να στείλουν ένα 16 χρονο με αυτό το επώνυμο που ήταν πολύ μακρυά από το να είναι έτοιμος ώστε να αναλάβει ένα τέτοιο φορτίο στις πλάτες του. Το ασχημότερο πως ακόμα και τώρα δεν εχει βγει 1 τους να πει συγγνώμη κάναμε λάθος, αλλά συνεχίζουν με τις δηλώσεις τους και την στάση τους να προκαλούν. Ευτυχώς η διοίκηση της ΕΡΤ είχε την ευφυία να αντιληφθεί πως πρόκειται πέρι βαριδίων πλέον και να τους αποσύρει. Για απόσυρση καλοί είναι.

    Απάντηση
  3. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Πρώτα απ’ όλα χαίρομαι πολύ που η επιτροπή πάει στο… καλό. Δεύτερον, το ότι δεν θα αναμιχθεί κάποια επιτροπή (καταλαβαίνω ούτε καν μια καινούργια) με κάνει να πιστεύω ότι η Μαρίνα θα επιλέξει το τραγούδι, ίσως και με την βοήθεια κάποιων συνεργατών της.

    Απάντηση
  4. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Επιτέλους! Άρα το παίρνει όλο πάνω της η Μαρίνα και η ομάδα της! Προσωπικά όμως θα ήθελα να υπάρχει ένα τύπου focus group τυχαίων ανθρώπων διαφορετικών φύλων ηλικιών κοινωνικοοικονομικής θέσης που να αξιολογήσουν τα 3-4 επικρατέστερα που θα έχει διαλέξει η Μαρίνα και η ομάδα της.

    Απάντηση
  5. Music -Man
    Music -Man says:

    Για την ώρα, όλα όσα διαβάζω, και σχεδιάζει η ΕΡΤ με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Νομίζω ότι έχω να κάνω με έναν άλλον ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Εύχομαι να είναι αυτή η νέα τους γραμμή γενικότερα για τον διαγωνισμό.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *