Ισραήλ: Αρχίζει απόψε το HaKokhav HaBa για την Eurovision 2024!

Με καθυστέρηση τριών εβδομάδων μετά την προγραμματισμένη έναρξή του στις 31 Οκτωβρίου, αρχίζει απόψε το talent show HaKokhav HaBa (Rising Star) που θα καθορίσει τον εκπρόσωπο του Ισραήλ στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα λάβει χώρα στο Μάλμε της Σουηδίας τον ερχόμενο Μάιο.

Η ένοπλη σύγκρουση Ισραήλ και Χαμάς οδήγησε στην έως τώρα καθυστέρηση έναρξη του talent show, με τους ιθύνοντες του Keshet 12 να αποφασίζουν να μην προβάλλουν έως τώρα το HaKokhav HaBa μετά την κατακραυγή από τα ισραηλινά media και και τον ισραηλινό λαό για την επικείμενη πρεμιέρα του σόου στα τέλη Οκτωβρίου.

Μάλιστα, ο τίτλος του HaKokhav HaBa αλλάζει και θα ονομάζεται πλέον ως The Next Star – Special Edition 2023. Παρ’ όλα αυτά, η αλλαγή ονόματος δεν αλλάζει κάτι αναφορικά με τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024, καθώς ο νικητής του The Next Star θα είναι εκείνος που θα λάβει το χρίσμα για να εκπροσωπήσει το Ισραήλ στο Μάλμε.

Παρουσιαστές του σόου θα είναι οι Assi Azar και Rotem Sela οι οποίοι βρίσκονται στη θέση αυτή από το 2014. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα είναι οι Shiri Maimon, Itay Levy, Assaf Amdorsky, Ran Dankar και Keren Pels ενώ νέα προσθήκη αποτελεί ο Eden Hasson.

Μέσω του HaKokhav HaBa το Ισραήλ κατάφερνε να προκρίνεται κάθε χρόνο στον τελικό του αγαπημένου μας διαγωνισμού από το 2015 έως το 2020, ενώ το 2018 η Netta ήταν η νικήτρια και της Eurovision με το τραγούδι “Toy”.

Φέτος το Ισραήλ στην Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ εκπροσωπήθηκε από την εκρηκτική Noa Kirel και το τραγούδι “Unicorn” που χάρισαν στη χώρα της Μέσης Ανατολής την τρίτη θέση του Μεγάλου Τελικού συγκεντρώνοντας 362 βαθμούς.

Πηγή: Euromix.co.il

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *