Junior Eurovision 2023: Ξεκίνησε η διαδικτυακή ψηφοφορία | Πως να ψηφίσετε τα αγαπημένα σας τραγούδια;

Ο Μεγάλος Τελικός του 21ου Παιδικού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision βρίσκεται προ των πυλών. Σε δύο ημέρες από σήμερα, το Palais Nikaia, θα υποδεχθεί νεαρούς καλλιτέχνες από 16 χώρες, οι οποίες και λαμβάνουν μέρος στη φετινή έκδοση.

Από τις 16 συμμετέχουσες χώρες, μόνο μία θα αναδειχθεί νικήτρια. Έτσι, μετά την ολοκλήρωση και των δεύτερων τεχνικών προβών των αποστολών, ξεκινάει επίσημα και η online ψηφοφορία, η οποία και θα καθορίσει το ήμισυ του τελικού αποτελέσματος την Κυριακή.

Πως θα λάβετε μέρος στην online ψηφοφορία;

Όπως και τα τελευταία έξι χρόνια, έτσι και φέτος η ψηφοφορία για τη Junior Eurovision 2023 είναι ανοιχτή προς το κοινό. Αρκεί μόνο να έχει κάποιος:

  1. σύνδεση ίντερνετ
  2. και μια συσκευή για να συνδεθεί στο site του διαγωνισμού.

Μπορείτε να ψηφίσετε για τα αγαπημένα σας τραγούδια στη σελίδα του διαγωνισμού, αλλά μόνο αφού παρακολουθήσετε ένα recap και των 16 τραγουδιών. Τα clips που συναπαρτίζουν το recap video αποτελούν αποσπάσματα των δεύτερων προβών των διαγωνιζόμενων και τα οποία προσιδιάζουν στις εμφανίσεις που θα παρακολουθήσουμε και στο σόου της Κυριακής.

Με την ολοκλήρωση του recap video, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν τις τρεις αγαπημένες τους συμμετοχές, ούτε περισσότερες αλλά ούτε και λιγότερες. Παράλληλα, δεν ισχύουν γεωγραφικοί περιορισμοί, δίνοντας τη δυνατότητα να ψηφίσει κανείς τη συμμετοχή με την οποία διαγωνίζεται η χώρα του. 

Η Ελλάδα δε συμμετέχει πλέον στον διαγωνισμό, ωστόσο, ένεκα της έλλειψης γεωγραφικών περιορισμών, μπορείτε και εσείς να υποστηρίξετε με την ψήφο σας τις αγαπημένες σας συμμετοχές, όπως και εκατομμύρια άλλοι τηλεθεατές ανά την υφήλιο.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δεκαέξι χώρες που λαμβάνουν μέρος στον φετινό διαγωνισμό είναι οι ακόλουθες, με τη σειρά στην οποία θα εμφανιστούν την Κυριακή:

Ο υπερσύνδεσμος για το παράθυρο υποβολής της ψηφοφορίας είναι ο ακόλουθος

Ψηφοφορία σε δύο φάσεις

Η online ψηφοφορία για τη Junior Eurovision 2023 χωρίζεται σε δύο φάσεις:

  • Η 1η φάση της ψηφοφορίας ξεκίνησε σήμερα στις 21:00 (ώρα Ελλάδος). Το παράθυρο υποβολής της ψηφοφορίας θα παραμείνει ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου και θα κλείσει στις 16:59 (ώρα Ελλάδος) την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, ακριβώς πριν την έναρξη του σόου.
  • Η 2η φάση λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσηςΤο παράθυρο θα ανοίξει μετά την εμφάνιση της τελευταίας χώρας, της Ολλανδίας . Η δεύτερη φάση θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά, κατά ανάλογο τρόπο με την ενήλικη Eurovision. 

Οι ψήφοι που συγκεντρώνονται κατά τις δύο φάσεις της ψηφοφορίας αθροίζονται με το πέρας της δεύτερης φάσης και υπολογίζονται ως ένα ενιαίο αποτέλεσμα.

Πως θα προκύψει ο νικητής της Junior Eurovision 2023;

Η online ψηφοφορία έχει πλέον αντικαταστήσει τη γνωστή ψηφοφορία μέσω τηλεφώνου ή SMS και ως εκ τούτου καθορίζει το 100% της ψηφοφορίας του κοινού. Έτσι, ο νικητής της Junior Eurovision 2023 θα προκύψει ως εξής:

  • σε ποσοστό 50% από την online ψηφοφορία που διεξάγεται στις δύο προαναφερθείσες φάσεις
  • το υπόλοιπο 50% προκύπτει από την ψήφο των επιτροπών των 16 χωρών που λαμβάνουν μέρος. Η κριτική επιτροπή κάθε χώρας αποτελείται από 3 επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας και από δύο παιδιά ηλικίας 10 έως 15 ετών.

Μπορείτε να δείτε ένα επεξηγηματικό βίντεο σχετικά με την ψηφοφορία, παρακάτω:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Junior Eurovision 2023, στη Νίκαια της Γαλλίας!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *