olly alexander uk bbc

Ηνωμένο Βασίλειο: Tο BBC δε θα απαγορεύσει στον Olly Alexander να εκφέρει πολιτική γνώμη!

Το BBC θα επιτρέψει στον εκπρόσωπο του Ηνωμένου Βασιλείου στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision της ερχόμενης χρονιάς, Olly Alexander, να εκφράζει τις πολιτικές του θέσεις στον απόηχο της έξαρσης του αντισημιτισμού.

Ο Olly Alexander που ανακοινώθηκε ως ο διαγωνιζόμενος για λογαριασμό του Ηνωμένου Βασιλείου από τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στο επίκεντρο επικρίσεων μετά την αποκάλυψη της Telegraph σύμφωνα με την οποία ο τραγουδιστής είχε υπογράψει έγγραφο στο οποίο το Ισραήλ χαρακτιριζόταν ως καθεστώς άπαρτχαϊντ ενώ παράλληλα καταδικαζόταν και η “Ζιονιστική προπαγάνδα”.

Το Ισραήλ κατηγόρησε το BBC πως κάνει υπεκφυγές από την ηθική του ευθύνη με το να αρνείται να κόψει δεσμούς με τον Olly Alexander, ενώ το Κόμμα των Συντηρητικών έθεσε το ερώτημα αν η διαδικασία επιλογής έγινε σκόπιμα και Εβραίοι ακτιβιστές ζήτησαν την αντικατάστασή του.

Ωστόσο το Βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό ίδρυμα επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι ο 33χρονος, που αναδείχθηκε μέσα από το συγκρότημα Years and Years, δε φέρει κάποια ευθύνη για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσής του με την αιτιολογία πως είναι ούτε μέλος του προσωπικού ούτε ελεύθερος επαγγελματίας.

Πηγή μέσα από το BBC τόνισε τις κατευθυντήριες γραμμές του BBC για μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες σημειώνουν πως:

“Ηθοποιοί, κομικοί, μουσικοί και ειδήμονες που εργάζονται για το BBC δεν υπόκεινται σε απαιτήσεις για αμεροληψία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”.

Αυτό συνεπώς σημαίνει πως ο Olly Alexander θα είναι σε θέση να μοιράζεται περαιτέρω γνώμες για πολιτικά θέματα συμπεριλαμβανομένου της σύγκρουσης Ισραήλ – Παλαιστίνης στη Γάζα εφόσον το επιθυμεί.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα γύρω από την Eurovision 2024!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Πηγή: Telegraph

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *