Ολλανδία: Ο εκπρόσωπος για τη Eurovision 2024 θα ανακοινωθεί στις 11 Δεκεμβρίου!

Η αναμονή για την ανακοίνωση του Ολλανδού εκπροσώπου για τη Eurovision 2024 έχει σχεδόν τελειώσει. Μετά από μια εκτενή εσωτερική επιλογή, επιβεβαιώνεται πλέον ότι το ΑVROTROS, ο εθνικός ραδιοτηελοπτικός φορέας της Ολλανδίας, θα ανακοινώσει τον εκπρόσωπό του στη Eurovision 2024 στις 11 Δεκεμβρίου.

Η διαδικασία της ολλανδικής εσωτερικής επιλογής

Μετά το κλείσιμο του παραθύρου υποβολής στις αρχές Οκτωβρίου, η ολλανδική επιτροπή επιλογής είχε ως έργο την αξιολόγηση περισσότερων από 600 υποβολών. Αυτές οι 600 συμμετοχές που κατατέθηκαν μειώθηκαν σε εννέα και στη συνέχεια σε πέντε . Οι πέντε επικρατέστεροι για την Ολλανδική εκπροσώπηση καλλιτέχνες κλήθηκαν να τραγουδήσουν ζωντανά τα τραγούδια τους μπροστά στην επιτροπή επιλογής, προκειμένου να αξιολογηθούν οι φωνητικές τους ικανότητες και να μην επαναληφθεί το φετινό σενάριο, που οδήγησε στην πρώτη μη-πρόκριση της χώρας μετά από οκτώ χρόνια επιτυχημένης πορείας στον διαγωνισμό. Ως εκ τούτου, ένα από τα κριτήρια βάσει των οποίων θα επιλεγεί ο Ολλανδός εκπρόσωπος θα πρέπει να είναι οι φωνητικές του ικανότητες και τα performance skills του.

Οι τρεις επικρατέστεροι υποψήφιοι

Επιπλέον και σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό “Radio 538″, τρεις είναι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι να εκπροσωπήσουν την Ολλανδία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε με όλες να είναι γυναίκες. Συγκεκριμένα, αυτές οι τρεις καλλιτέχνιδες είναι οι:

  • Karsu
  • Numidia και
  • Ilse DeLange

Η Numidia και η Karsu έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό μετά τη συμμετοχή τους στον μουσικό διαγωνισμό “Best Singers”. Πίσω από το τραγούδι της Numidia για τη Eurovision 2024 βρίσκεται και ένας πρώην Eurostar,  ο Douwe Bob, που εκπροσώπησε την Ολλανδία στη Eurovision το 2016 και σύμφωνα με τον ίδιο, είχε υποβάλει και ένα τραγούδι για τον εαυτό του.

Η Ilse DeLange είναι μια εκ του ντουέτου “The Common Linnets”, που εκπροσώπησε την Ολλανδία στη Eurovision το 2014, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση. Βέβαια, σύμφωνα με τον μάνατζέρ της, η Ilse DeLange δεν θα λάβει μέρος στη Eurovision 2024.

Η Ολλανδία εκπροσωπήθηκε στη Eurovision 2023 από τη Mia Nicolai και τον Dion Cooper με το τραγούδι “Burning Daylight”Η εμφάνισή τους δεν έπεισε το ευρωπαϊκό κοινό, μην καταφέρνοντας την πρόκριση στον Μεγάλο Τελικό του διαγωνισμού.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *