Σουηδία: Παραβίαση των κανονισμών του SVT από τους Smash Into Pieces;

“Οι Smash Into Pieces ξεκινούν μια συνεργασία με το Keep Sweden Tidy“. Αυτό ήταν ένα δελτίο τύπου που έστειλε πρόσφατα ο εν λόγω οργανισμός υγιεινής. Το δελτίο τύπου ανέφερε επίσης ότι το συγκρότημα συμμετείχε στο φετινό Melodifestivalen και “τερμάτισε στην εντυπωσιακή τρίτη θέση” και έκτοτε “συνέχισε να κερδίζει τις εντυπώσεις”.

Αυτό μπορεί να έρχεται σε σύγκρουση με τους κανόνες του SVT για το πώς οι καλλιτέχνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εμπορικό σήμα του Melodifestivalen σε άλλες τους δραστηριότητες. Νωρίτερα φέτος, ο project manager του Melodifestivalen, Anders Wistbacka, λέει στο Resumé αφού του έγιναν ερωτήσεις σχετικά με τη συνεργασία των Smash Into Pieces με το Keep Sweden Tidy:

Οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν, αρκεί να μην υπάρχει καμία συσχέτιση με το Melodifestivalen. Τυχόν παραβιάσεις πρέπει να εξετάζονται κατά περίπτωση και τώρα θα επικοινωνήσουμε με τα εμπλεκόμενα μέρη για να διερευνήσουμε αυτήν την υπόθεση.”

Τι είναι η σύνδεση με το Melodifestivalen; Αρκεί μια αναφορά σε ένα δελτίο τύπου; Έχει γίνει όλο και πιο δύσκολο για το SVT να τηρήσει τον αρχικό του κανόνα ότι οι καλλιτέχνες στο Melodifestivalen δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν για εμπορικούς σκοπούς τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ. Πριν από τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Melodifestivalen, το ίδιο το SVT έγραψε ότι: “Το SVT φαίνεται να έχει γίνει πιο ελαστικό στην εφαρμογή των κανονισμών για τις διαφημιστικές αναθέσεις των καλλιτεχνών του Melodifestivalen.” Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος της Aftonbladet, Tobbe Ek, εξήγησε την αλλαγή ως εξής:

“Πριν από 20 χρόνια, οι διαφημιστικές συνεργασίες των καλλιτεχνών ήταν ένα αμφιλεγόμενο θέμα. Το SVT ήταν προσεκτικό ώστε να μην αναμειγνύονται εταιρείες με τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες του Melodifestvialen. Σήμερα, υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που παίρνουν το κύριο εισόδημά τους μέσω εμπορικών συνεργασιών και δεδομένου ότι το Melodifestivalen θέλει να έχει τα πιο μεγάλα ονόματα, οι κανονισμοί έπρεπε να ερμηνευτούν με πιο ελαστικό τρόπο.”

Για το Resumé, ο Anders Wistbacka διευκρινίζει τους χαλαρούς κανόνες:

“Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες δεν βρίσκονται σε περίοδο αναμονής για τη συμμετοχή τους στο Melodifestivalen. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν διαφημιστικές συνεργασίες. Ωστόσο, οι καλλιτέχνες δεν επιτρέπεται να συνδέσουν τη συμμετοχή τους στο Melodifestivalen με εμπορικές τους δραστηριότητες. Το ίδιο το τραγούδι βρίσκεται κάτω από μια περίοδο αναμονής 30 ημερών μετά την συμμετοχή τους στο Melodifestivalen. Είναι αδύνατο για εμάς να ελέγχουμε συνεχώς όλες τις δραστηριότητες των καλλιτεχνών εκτός του Melodifestivalen, αλλά πάντα ενεργούμε όταν έρχονται στην προσοχή μας καταστάσεις.”

Η Lisa Possne Frisell, επικεφαλής επικοινωνίας στο Keep Sweden Tidy, γράφει σε ένα email στο Resumé:

“Είμαστε σε διάλογο με το SVT και καταλάβαμε την εσφαλμένη διατύπωσή μας στο μήνυμα, καθώς η εταιρική σχέση δεν εξαρτάται ή δε θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται στη συμμετοχή τους στο Melodifestivalen. Θα θέλαμε λοιπόν να διορθώσουμε την ανακοίνωση μας.”

Οι Smash Into Pieces θα λάβουν μέρος στο Heat 1, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, στο Malmö Arena, με το τραγούδι “Heroes Are Calling“. Το 2023, συμμετείχαν με το τραγούδι “Six Feet Under” και κατέλαβαν την τρίτη θέση.

Πηγή: Resumé

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα τελευταία νέα σχετικά με το Melodifestivalen, την πιο αγαπημένη εθνική διαδικασία επιλογής!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media μας, για να μην χάσετε τίποτα σχετικά με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision: 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *