Τσεχία: Με την Aiko και το “Pedestal” στο Μάλμε!

Στις 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το ESCZ 2024, ο εθνικός τελικός της Τσεχίας για την Eurovision 2024.

Με παρουσιαστή τον Adam Mišík, οι επτά φιναλίστ, παρουσίασαν ζωντανά την συμμετοχή τους και μπορείτε να τις δείτε όλες ΕΔΩ!

Η ψηφοφορία ξεκίνησε κατα την διάρκεια της βραδιάς και συνεχίστηκε και με το πέρας του show με την λήξη της να σημειώνεται χθες, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, και με τον νικητή να ανακοινώνεται σήμερα.

Ο νικητής προέκυψε 100% με ψηφοφορία του κοινού, ποσοστό αποτελούμενο από

  • 70% από το διεθνές κοινό
  • 30% από το τσέχικο κοινό

Το αποτέλεσμα

Πριν από λίγο, μέσα από σχετικό live στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube, παρουσίαστηκε το αποτέλεσμα της τηλεψηφοφορίας και έτσι την σημαία της Τσεχίας στο Μάλμε θα σηκώσει η Aiko με το τραγούδι “Pedestal“.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εμφάνιση της στο video που ακολουθεί:

 

Ποια είναι η Aiko;

Η Aiko, με καταγωγή από το Μπράιτον (Ηνωμένο Βασίλειο), είναι μια καλλιτέχνης με όραμα που εμβαθύνει σε θέματα όπως η αγάπη, η μοναξιά και η αυτοκατανόηση, χρησιμοποιώντας τη μουσική της ως μέσο ενδοσκόπησης και σύνδεσης.

Το ταξίδι της Aiko στη μουσική βιομηχανία δεν ήταν τίποτα λιγότερο από αξιοσημείωτο. Το δεύτερο άλμπουμ της, Fortune’s Child, αποτελεί απόδειξη της βελτίωσης της ως καλλιτέχνη και του μεγέθους του ταλέντου της.

Σπάζοντας τα εμπόδια και γράφοντας ιστορία, η Aiko είναι περήφανα ως η πρώτη καλλιτέχνιδα της Τσεχίας που κοσμεί την εμβληματική Times Square. Επιπλέον, έχει κερδίσει τη διάκριση της πρώτης Τσέχας καλλιτέχνιδας που συνεισφέρει στην παγκόσμια καμπάνια Spotify Equal, τονίζοντας τη δέσμευσή της για ένταξη και ισότητα στη μουσική βιομηχανία.

Πως σας φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα; Πείτε μας στα σχόλια!

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Στο φετινό τσέχικο τελικό κανένα τραγούδι δε μου άρεσε ιδιαίτερα. Προσωπικά μόνο το “red flag parade” είχα ξεχωρίσει. Το νικητήριο ειδικά στην live εκδοχή είναι ένας πραγματικός αχταρμας. Δύσκολα τα πράγματα για τη Τσεχία φέτος…
    5,5/10.

    Απάντηση
  2. Donnie Darko
    Donnie Darko says:

    Ως τραγούδι δεν το βρίσκω κακό, έχει κάποιο “ροκ” ενδιαφέρον σε σύγκριση με τη νερόβραστη μπαλάντα της Γαλλίας (που Due Vite δεν είναι!)
    Ωστόσο το live είναι κάκιστο σε βαθμό αποκλεισμού!
    Καλή επιτυχία!

    Απάντηση
    • eu8
      eu8 says:

      της Γαλλιας φιλε μου Donnie ειναι ωραιο. της Τσεχιας για καποιο λογο ειναι το guilty pleasure για εμενα. Εισαι ο Donnie Darko που δεν σου αρεσε η Ρουμανια το 2014;;

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *