Τσεχία: Revamp για το “Pedestal” της Aiko!

Η πρώτη εθνική επιλογή της σεζόν πραγματοποιήθηκε στην Τσεχία στις αρχές του Δεκέμβρη. Μετά από μια διαδικτυακή ψηφοφορία που διήρκεσε μια εβδομάδα, η Aiko στέφθηκε νικήτρια και ως εκ τούτου εκπρόσωπος της Τσεχίας στη Eurovision 2024 με το τραγούδι της “Pedestal”.

Με σχεδόν πέντε μήνες μέχρι τον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε, υπάρχει η απορία ανάμεσα στη κοινότητα της Eurovision σχετικά με το αν η Aiko θα διαγωνιστεί με μια ανανεωμένη version του “Pedestal” στο Μάλμε. Η μικρή διάρκεια του τραγουδιού μαζί με τη συνήθη πρακτική των revamp σε συμμετοχές που έχουν επιλεγεί και κυκλοφορήσει τόσο νωρίς, έχουν τραβήξει την προσοχή των fans.

Πριν λίγες μέρες, η Aiko ήταν καλεσμένη στο podcast “Eurovision with Adam”, όπου μεταξύ άλλων απάντησε και στο ενδεχόμενο ενός πιθανού revamp του “Pedestal”, το οποίο και επιβεβαιώνει πως θα γίνει.

Θα ήθελα σίγουρα να το κοιτάξω. Πράγματι, θα συναντηθούμε με τον παραγωγό μου στις αρχές Ιανουαρίου, απλώς για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να μεγιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο του τραγουδιού, πως θα αξιοποιήσουμε τη διάρκεια, ακριβώς επειδή όπως λέτε το “Pedestal” είναι γύρω στα 2:20 και έχουμε τρία λεπτά. Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε το χώρο, γιατί να μην δούμε τον πραγματικό αντίκτυπο του τραγουδιού και να τον αξιοποιήσουμε σωστά;

Οπότε σίγουρα θα πειραματιστούμε, να δούμε τι μπορούμε να δημιουργήσουμε μαζί με την ομάδα που θα επιμεληθεί τον φωτισμό και τα πάντα γύρω από αυτό, γιατί έχουμε και για αυτό κάποιες ιδέες. Λοιπόν, ναι, σίγουρα θα το κάνουμε!

@allthingsadam.ie

New episode of my podcast “Eurovision With Adam” out now featuring Aiko interview. Link in bio. #fyp #eurovision #eurovision2024 #czechia #viral #esc

♬ original sound – Adam Mc Callig

Η απάντηση της Aiko στους ισχυρισμούς περί παραβίασης των κανόνων

Λίγο μετά τη νίκη της Aiko στο ESCZ 2024, κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο διαδίκτυο, το οποίο εμφάνιζε την Aiko να τραγουδά το “Pedestal” μπροστά σε κοινό σε ένα φεστιβάλ τον Ιούνιο. Υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις σχετικά με το αν η Aiko πρέπει να αποκλειστεί ή όχι, λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες του διαγωνισμού που διαφαίνονται ότι καμία συμμετοχή δεν πρέπει να κυκλοφορήσει ή να παρουσιαστεί μπροστά σε κοινό πριν από την 1η Σεπτεμβρίου.

Η Aiko απάντησε σε αυτούς τους ισχυρισμούς, αναφέροντας ότι:

Δεν έχω κάνει καμία δήλωση απλώς και μόνο επειδή δεν είναι πραγματικά δουλειά μου ως καλλιτέχνης να εξηγώ σε όλους ποιοι είναι οι κανόνες και τι συμβαίνει. Υπάρχει επίσημη δήλωση από την EBU, η EBU έχει ειδοποιηθεί πριν καν συμμετάσχω στην εθνική επιλογή για το όλο θέμα. Επομένως, πρέπει να είναι εντάξει. Όλα καλά!

@allthingsadam.ie

What do you think? #fyp #eurovision #eurovision2024 #czechia #viral

♬ original sound – Adam Mc Callig

Ποια είναι η Aiko;

Η Aiko, με καταγωγή από το Μπράιτον (Ηνωμένο Βασίλειο), είναι μια καλλιτέχνης με όραμα που εμβαθύνει σε θέματα όπως η αγάπη, η μοναξιά και η αυτοκατανόηση, χρησιμοποιώντας τη μουσική της ως μέσο ενδοσκόπησης και σύνδεσης.

Το ταξίδι της Aiko στη μουσική βιομηχανία δεν ήταν τίποτα λιγότερο από αξιοσημείωτο. Το δεύτερο άλμπουμ της, Fortune’s Child, αποτελεί απόδειξη της βελτίωσης της ως καλλιτέχνη και του μεγέθους του ταλέντου της.

Σπάζοντας τα εμπόδια και γράφοντας ιστορία, η Aiko είναι περήφανα ως η πρώτη καλλιτέχνιδα της Τσεχίας που κοσμεί την εμβληματική Times Square. Επιπλέον, έχει κερδίσει τη διάκριση της πρώτης Τσέχας καλλιτέχνιδας που συνεισφέρει στην παγκόσμια καμπάνια Spotify Equal, τονίζοντας τη δέσμευσή της για ένταξη και ισότητα στη μουσική βιομηχανία.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *