Άγιος Μαρίνος: Ένα songwriting camp για τις συμμετοχές που δημιουργήθηκαν μέσω ΑΙ!

Ένα songwriting camp θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την τεχνολογική εταιρεία Casperaki με στόχο την ανάδειξη μιας συμμετοχής για το Una Voce Per San Marino 2024.

Μετά από μια έκκληση στον κόσμο να δημιουργήσει τραγούδια μέσω ειδικών chatbots που ανέπτυξε η νεοφυής εταιρεία Casperaki, το SMRTV επιβεβαίωσε ότι δέκα τραγούδια έχουν επιλεγεί για ένα songwriting camp στο Λονδίνο από τις 18 έως τις 21 Ιανουαρίου.

Το camp θα διευθύνουν οι παραγωγοί TommyD και Stefan Moessle, οι οποίοι θα συνεργαστούν με έναν αριθμό τραγουδοποιών, παραγωγών και καλλιτεχνών για να τελειοποιήσουν τις δέκα συμμετοχές. Ένας από τους καλλιτέχνες που έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους είναι η Marie Wegener, η νικήτρια του Deutschland sucht den Superstar 2018.

Η Casperaki είναι μια νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα το Λονδίνο, η οποία έχει ως στόχο να συνδυάσει την τεχνολογία της μουσικής με την ανθρώπινη δημιουργικότητα. Το σύστημα παραγωγής μουσικής χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό τεχνητής νοημοσύνης, δειγμάτων και μοτίβων για να βοηθήσει στη διαμόρφωση ιδεών τόσο σε σύντομα ηχητικά κλιπ όσο και σε ολοκληρωμένα τραγούδια. Με πρόσθετα εργαλεία για την ανάπτυξη μελωδίας και στίχων, καθώς και με AI φωνητικά για demo κομμάτια, η Casperaki είναι αφοσιωμένη στο να κάνει τη μουσική δημιουργία προσιτή και συμμετοχική. Τα “San Marino Sessions” είναι ένα μοναδικό πείραμα που εξερευνά τη συνεργασία μεταξύ τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπου στη δημιουργία μουσικής.

Όλοι μπορούν να ακούσουν, να σχολιάσουν και να δηλώσουν την προτίμησή τους για τα τραγούδια της Casperaki, προκειμένου να καθοδηγήσουν τους επαγγελματίες μουσικούς που συμμετέχουν στο camp να επιλέξουν τα τραγούδια με τη μεγαλύτερη δυναμική.

Μπορείτε να ακούσετε τα δέκα κομμάτια κάνοντας κλικ ΕΔΩ!

Το τραγούδι που θα επιλεγεί θα ανακοινωθεί αργότερα και θα διαγωνιστεί στην κατηγορία των καταξιωμένων καλλιτεχνών του Una Voce Per San Marino 2024.

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου για να αναδειχθούν οι οκτώ νέοι καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στον Μεγάλο Τελικό, όπου θα συναντήσουν τους υπόλοιπους οκτώ καταξιωμένους καλλιτέχνες. Στις 2 Μαρτίου, στον Τελικό, η κριτική επιτροπή θα καθορίσει τα αποτελέσματα και, κατά συνέπεια, τον εκπρόσωπο της χώρας στην Eurovision 2024!

Οι Piqued Jacks, νικητές του UVPSM 2023, τερμάτισαν στην τελευταία θέση του ημιτελικού τους με μηδέν βαθμούς.


Πηγή: Casperaki

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη συμμετοχή του Αγίου Μαρίνου στην Eurovision 2024!

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *