Εσθονία: Απόψε ο ημιτελικός του Eesti Laul 2024!

Ακόμα μία χώρα η οποία ξεκινάει την επιλογή της για την ανάδειξη του εκπροσώπου της στη Eurovision 2024 είναι η Εσθονία, καθώς απόψε αρχίζει και επίσημα το Eesti Laul 2024. Για ακόμα μία χρονιά η χώρα της Βαλτικής θα χρησιμοποιήσει το Eesti Laul ως τον τρόπο ανάδειξης του Εσθονού εκπροσώπου στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Τρόπος Διεξαγωγής

Για ακόμα μία χρονιά οι ιθύνοντες της εσθονικής δημόσιας τηλεόρασης αποφάσισαν να προβούν σε αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του Eesti Laul. Έτσι, η φετινή έκδοση του εσθονικού εθνικού τελικού θα λάβει χώρα σε δύο μόνο βραδιές, εκείνη του ημιτελικού και εκείνη του μεγάλου τελικού.

Στον ημιτελικό του Eesti Laul 2024 θα λάβουν μέρος 15 τραγουδιστές, εκ των οποίων οι πέντε θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό της 17ης Φεβρουαρίου. Οι 5 καλλιτέχνες που θα προκριθούν από τον ημιτελικό της εσθονικής διαδικασίας, θα διαγωνιστούν μαζί με ακόμα πέντε καλλιτέχνες που έχουν ήδη προκριθεί απευθείας στον μεγάλο τελικό της φετινής έκδοσης του Eesti Laul.

Παρ’ όλα αυτά, για ακόμα μία χρονιά δεν αλλάζει ο τρόπος ψηφοφορίας στο Eesti Laul. Έτσι, ο ημιτελικός θα έχει δύο γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο ψηφοφορίας κοινό και κριτική επιτροπή συναποφασίζουν έχοντας κατά το ήμισυ λόγο στα αποτελέσματα από τα οποία και θα προκύψουν οι πρώτοι φιναλίστ για τον μεγάλο τελικό. Στον δεύτερο γύρο, τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει αποκλειστικά η εσθονική κοινή γνώμη, η οποία και θα αποφασίσει για το ποια τραγούδια θα “συμπληρώσουν το παζλ” των φιναλίστ του φετινού Eesti Laul.

Φιναλίστ

Πέντε καλλιτέχνες έχουν πάρει απευθείας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της 17ης Φεβρουαρίου. Οι καλλιτέχνες αυτοί είναι:

  1. Βrother Apollo “Bad Boy” 
  2. Daniel Levi “Over The Moon”
  3. Nele-Liss Vaiksoo “Kate Umber Jaa”
  4.  Carlos Ukareda“Never Growing Up”
  5. Uudo Sepp, Sarah Murray“Still love” 

Ημιτελικός

Δεκαπέντε καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν απόψε για τα πέντε τελευταία εισιτήρια του τελικού Eesti Laul 2024. Οι καλλιτέχνες αυτοί είναι:

  1. 5miinust ja Puuluup – “(nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi”
  2. Inga – “No Dog On a Leash”
  3. Ollie – “My Friend”
  4. Yonna  – “I Don’t Know About You”
  5. Peter Põder “Korra veel”
  6. Multikas, Ewert Sundja – “Oblivion” 
  7. Traffic – “Wunderbar” 
  8. Ingmar –“Dreaming”
  9. Anet Vaikmaa – “Serotoniin” 
  10. Laura – “Here’s Where I Draw the Line”
  11. Sofia Rubina – “Be Good”
  12. Antsud – “Vetevaim”
  13. Silver Jusilo – “Lately”
  14. Cecilia –“FOMO”
  15. Ewert and The Two Dragons – “Hold Me Now”

Παρουσιαστές της φετινής έκδοσης του Eesti Laul 2024 θα είναι οι Tõnis Niinemets και Grete Kuld.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον ημιτελικό του Eesti Laul 2024 στις 19:15 μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης της Εσθονίας, κάνοντας κλικ εδώ.

Η νικήτρια του Eesti Laul 2023 και ως εκ τούτου εκπρόσωπος της Εσθονίας στη Eurovision το 2023 ήταν η Alika με το τραγούδι της “Bridges“. Η Alika τερμάτισε στην 8η θέση της τελικής κατάταξης, σημειώνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της χώρας της στον διαγωνισμό από το 2018.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Εσθονίας στην Eurovision 2024!

 

1 reply
  1. Δήμητρα
    Δήμητρα says:

    Η Εσθονία έχει φέτος αρκετά καλά τραγούδια μπορώ να πω. Είμαι πολύ διχασμένη ανάμεσα σε Ollie και 5miinust ja Puuluup, έχουν πολύ ωραία τραγούδια και δε μπορώ να αποφασίσω ποιο μου αρέσει περισσότερο.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *