Ευρωκοινοβούλιο: Κατά του μποϊκοτάζ του Ισραήλ στην Eurovision 2024!

Σε δήλωση της η Sabine Verheyen, Γερμανίδα Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτιστικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, στάθηκε εναντίον του μποϊκοτάζ του Ισραήλ στην Eurovision 2024, που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλουν στις δημόσιες ραδιοτηλεoράσεις, μέλη της EBU.

Ο μεγαλύτερος δημοκρατικός θεσμός της ΕΕ – το Ευρωκοινοβούλιο, αφού τα μέλη του εκλέγονται άμεσα από τους πολίτες των κρατών-μελών, διά μέσου της προέδρου της επιτροπής των Πολιτιστικών Θεμάτων του Sabine Verheyen, δήλωσε νωρίτερα στο euobserver πως είναι εναντίον του όποιου μποϊκοτάζ επιχειρείται κατά του Ισραήλ και της συμμετοχής του στον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Μάλιστα η ευρωβουλευτής ξεκαθάρισε, πως οι Ισραηλινοί πολίτες έχουν δικαίωμα να ζήσουν χωρίς το φόβο της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χαμάς, δικαιολογώντας κατά κάποιο τρόπο και την πολεμική επιχείρηση που αυτή την στιγμή διεξάγεται στην Γάζα για την εξάρθρωση της οργάνωσης.

Οι Ισραηλινοί πολίτες έχουν το δικαίωμα να ζουν απαλλαγμένοι από τρόμο, φόβο και βία.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας από τους κορυφαίους θεσμούς της ΕΕ μιλά ανοιχτά για το ακανθώδες ζήτημα της συμμετοχής του Ισραήλ στην Eurovision 2024, λαμβάνοντας μάλιστα ξεκάθαρα θέση υπέρ της απρόσκοπτης συμμετοχής του και κατά των καλεσμάτων για μποϊκοτάζ.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: euobserver
3 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *