Ισλανδία: Πρώτο φαβορί για τη νίκη στην Eurovision 2024 σύμφωνα με τα στοιχήματα!

Περίπου 24 ώρες χρειάστηκε η Ισλανδία προκειμένου να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση του πίνακα των στοιχημάτων, όσο αφορά την πιθανότητα νίκης στην Eurovision 2024. Η είδηση πως μεταξύ των υποψηφίων στο  Söngvakeppnin 2024, του εθνικού τελικού της χώρας για τον διαγωνισμό, υπάρχει και ένας καλλιτέχνης παλαιστινιακής καταγωγής, έριξε κατακόρυφα τις αποδόσεις της Ισλανδίας και έτσι πλέον το ενδεχόμενο της πρώτης νίκης της στην Eurovision είναι πιο πιθανό από ποτέ, σύμφωνα τουλάχιστον με τις στοιχηματικές εταιρείες.

Η ανακοίνωση της ισλανδικής δημόσιας τηλεόρασης RUV, πως μεταξύ των 10 υποψηφίων στους ημιτελικούς του  Söngvakeppnin 2024, υπάρχει και ο Παλαιστίνιος Bashar Murad, έφερε ένα δυνατό ηλεκτροσόκ στους Bookers. Μπορεί η Ισλανδία να κάνει την “δύσκολη” και να “απειλεί” ακόμα και με αποχώρηση από τον διαγωνισμό, το μήνυμα όμως που εκπέμπει η συμμετοχή ενός Παλαιστίνιου καλλιτέχνη στον εθνικό τελικό της χώρας και η ενδεχόμενη εκπροσώπηση της Ισλανδίας στο Μάλμε από αυτόν, είναι όπως φαίνεται υπέρ αρκετά για να την φέρουν στην πρώτη θέση των στοιχημάτων ως προς το ενδεχόμενο νίκης στην Eurovision 2024.

Η Ισλανδία λοιπόν πέρασε την υπερδύναμη Ουκρανία που εδώ και ημέρες ήταν στην κορυφή, αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο που διά στόματος BBC και με τον superstar Olly Alexander ως εκπρόσωπο στοχεύουν φέτος πολύ ψηλά, αφήνοντας τους αντίστοιχα στην δεύτερη και την τρίτη θέση.

Η RUV αποκάλυψε πως θα πάρει την τελική της απόφαση για την συμμετοχή της ή όχι στον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού, μετά το τέλος του  Söngvakeppnin 2024, και σε συνεννόηση με τον νικητή. Ο εθνικός τελικός της Ισλανδίας ολοκληρώνεται στις 2 Μαρτίου, οπότε τότε θα γνωρίζουμε αν τελικά η Ισλανδία δώσει το παρόν στον φετινό διαγωνισμό ή όχι.

Βέβαια στο πολύ ρευστό φετινό τοπίο, όλα τα παραπάνω μπορούν εύκολα να ανατραπούν. Είτε γιατί το τραγούδι του Bashar Murad με το οποίο θα συμμετάσχει στον ισλανδικό εθνικό τελικό δεν θα είναι το αναμενόμενο, είτε γιατί τελικά ο Παλαιστίνιος καλλιτέχνης δεν κερδίσει στο  Söngvakeppnin και δεν είναι αυτός που θα κληθεί να εκπροσωπήσει την Ισλανδία στο Μάλμε. Σε αυτή την περίπτωση όλοι όσοι έσπευσαν τις τελευταίες ώρες να ποντάρουν τα χρήματά τους σε μία ενδεχόμενη ισλανδική νίκη θα πάνε κουβά, όπως λέγεται και στην στοιχηματική αργκό.

Οι πολλές εναλλαγές που έχουμε δει φέτος στην κορυφή των στοιχημάτων, προμηνύουν μία συναρπαστική χρονιά που δεν θα γνωρίζουμε τον νικητή από νωρίς, όπως συνέβη δηλαδή τις δύο προηγούμενες σεζόν. Πάντα βέβαια υπό την αίρεση πως δεν θα προκύψει κάποιο τραγούδι που θα ξεχωρίσει και οι στοιχηματικές εταιρείες το χρίσουν ακλόνητο φαβορί, όπως έγινε με το Stefania και το Tattoo. Οδεύουμε πιθανόν προς μία επανάληψη του 2021, που τα πράγματα δεν ξεκαθάρισαν ούτε στις πρόβες, αφού είχαμε 3-4 τραγούδια που στοιχηματικά διεκδικούσαν σχεδόν επί ίσοις όροις τη νίκη.

Πιστεύετε θα μπορέσει η Ισλανδία να κατακτήσει την πρώτη της νίκη το Μάιο στο Μάλμε; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

7 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ebu: η Eurovision είναι ένας απολιτικ διαγωνισμός.
    ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑ ΓΕΛΆΕΙ Ο ΚΌΣΜΟΣ. Η Ισλανδία πρώτο φαβορί επειδή έχει υποψήφιο, που πιθανόν θα στείλει, από τη Παλαιστίνη και δεύτερο η Ουκρανία που βρίσκεται σε πόλεμο και το Ισραήλ επίσης ψηλά ενώ βρίσκεται σε πόλεμο.
    Κάπου αρχίζω να σκέφτομαι σοβαρά το αν αξίζει πλέον να υπάρχει ο θεσμός αυτός και αν τον παίρνουμε σοβαρότερα από όσο πρέπει. Τα δέκα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει το πράγμα πάντα με τις ευλογίες της ebu.

    Απάντηση
  2. James
    James says:

    Η Ισλανδία που ήθελε να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό τώρα θα στείλει παλαιστίνιο καλλιτέχνη…..
    Αστεία πράγματα.
    Αν το τραγούδι είναι καλό το ξανασυζητάμε,αλλά πλέον δεν είναι ούτε αστείο όλο αυτό που συμβαίνει με τον διαγωνισμό.
    Σε λίγα χρόνια θα παρακαλάει η EBU τις χώρες να συμμετάσχουν γιατί προβλέπω μια μια να την κάνουν με ελαφρά…

    Απάντηση
  3. Christos
    Christos says:

    Καλα, οτι να ναι. Η κατασταση ειναι για γελια. Καλλιτέχνης που δεν το ξερει ουτε η μανα του, μονο και μονο απο καταγωγη πρωτος για νικη σε μουσικο διαγωνισμό. Γιατι δε βγαινει και η Σαττι να πει οτι ειναι μιση Παλιστινια, μιση Ουκρανη με ξαδερφη απο το Ισραηλ και κουνιαδο απο τη Σουηδία. Θα μας εχουν πρωτους για τις 3 επόμενες eurovision απο τωρα οι στοιχηματικες.

    Απάντηση
  4. Orpheus
    Orpheus says:

    Μάλιστα, είχαν δεν είχαν οι Ισλανδοί τα κατάφεραν πάλι… Τόσο πολύ τους τσούζει τόσο ο περσινός αποκλεισμός τους αλλά και το γεγονός ότι δεν έχουν κερδίσει ποτέ μέχρι τώρα που αποφάσισαν να δημιουργήσουν φασαρία για να αυξήσουν τις πιθανότητες για νίκη… Εκτός κι αν άκουσαν τον mr A-ba-ni-bi Izhar Cohen που τους είπε “αν θέλετε να κρίνετε βρείτε ένα καλό τραγούδι και κερδίσετε την Eurovision”!

    Απάντηση
  5. Κύπρια
    Κύπρια says:

    Καλά έχει καταντήσει αηδία όλη η φάση. Θα ήθελα να κερδίσει η Ισλανδία που δεν ξανακέρδισε (ή οποιαδήποτε άλλη χώρα που δεν ξανακέρδισε) αλλά όχι με τέτοιο τρόπο. Ούτε καν αφορά τους Ισλανδούς το Παλαιστινιακό. Γελοία πράγματα.

    Απάντηση
  6. Maria
    Maria says:

    Το τραγούδι που το άκουσα σε άλλο σάιτ είναι όντως δυνατό και θα μου άρεσε να το άκουγα στον διαγωνισμό αλλά άμα είχε όντως μπέσα η Ισλανδία θα έπρεπε να αποχωρήσει και όχι να βαλει επίτηδες έναν παλαιστίνιο μόνο και μόνο για να γίνει σουσουρο και να νικήσει μεγάλη κωλοτουμπα οι ηθικές απόψεις της.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *