Λουξεμβούργο: Απόψε ο τελικός του Luxembourg Song Contest 2024!

Μία από τις πλέον πετυχημένες χώρες στην ιστορία του διαγωνισμού, το Λουξεμβούργο, επιστρέφει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision για πρώτη φορά μετά από το 1993. Θέλοντας να επιστρέψει με τον καλύτερο τρόπο στη Eurovision και με στόχο την έκτη του νίκη, το Λουξεμβούργο επιλέγει απόψε τον εκπρόσωπό του για το Μάλμε με τη διεξαγωγή του τελικού του Luxembourg Song Contest 2024.

Τρόπος Επιλογής

Μετά από μία ιδιαίτερα εκτενή διαδικασία που κράτησε μήνες, οι ιθύνοντες της αποστολής του Λουξεμβούργου στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision εμπιστεύτηκαν μία κριτική επιτροπή πέντε ειδικών από το εξωτερικό προκειμένου να αποφασίσουν για τα τραγούδια που θα λάβουν μέρος στον αποψινό τελικό του Luxembourg Song Contest 2024.

Η επιστράτευση του “εξωτερικού” παράγοντα έγινε ως μια δικλείδα ασφαλείας και προσπάθειας διαφύλαξης στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό της αντικειμενικότητας, ζωτικής σημασίας σε ένα τόσο μικρό κράτος, όπως το Λουξεμβούργο. Έτσι, η διεθνής αυτή επιτροπή περιλάμβανε τα εξής πέντε μέλη, όλα με μεγάλη εμπειρία και στενά συνδεδεμένα με τον θεσμό:

  • Christer Björkmann, ο οποίος είναι Σουηδός παραγωγός και τηλεοπτικός παρουσιαστής καθώς και πρώην συμμετέχων στη Eurovision (Σουηδία 1992). Ο Björkmann έχει επίσης διατελέσει χρέη Αρχηγού Αποστολής για τη Σουηδία, έχει παράξει τον Διαγωνισμό το 2013 και το 2015, όπου και φιλοξενήθηκε στη Σουηδία, καθώς και το μοναδικό μέχρι σήμερα American Song Contest το 2022.
  • Jan Bors, ο οποίος έχει υπηρετήσει ως Αρχηγός Αποστολής για την Τσεχία.
  • Cesár Sampson, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει την Αυστρία στη Εurovision το 2018, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην ψηφοφορία των επιτροπών. Ο Sampson θα διαδραματίσει επίσης ενεργό ρόλο και στην εθνική επιλογή της Τσεχίας φέτος, ως καλλιτεχνικός διευθυντής και παρουσιαστής του εθνικού τελικού.
  • Άλεξ Παναγή, ο οποίος θεωρείται αυθεντία της Eurovision. Ο Παναγή έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision δύο φορές, το 1995 και το 2000. Τα τελευταία χρόνια, έχει αναλάβει χρέη ως Vocal Coach για πολλές συμμετοχές στη Eurovision και ήταν επίσης στα φωνητικά της Έλενας Παπαρίζου το 2005.
  • Tali Eshkoli, η οποία είναι Ισραηλινή τηλεοπτική παραγωγός. Η Eshkoli υπήρξε παραγωγός της Eurovision το 2019, έχει επίσης εργαστεί στη διοργάνωση του διαγωνισμού Miss Universe το 2021 που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ και έχει αποτελέσει μέλος κριτικής επιτροπής σε εθνικές επιλογές διάφορων χωρών ανά τα χρόνια.

Φιναλίστ

Οχτώ καλλιτέχνες θα διεκδικήσουν απόψε την εκπροσώπηση του Λουξεμβούργου στη Eurovision 2024 που θα λάβει χώρα τον Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας. Οι καλλιτέχνες αυτοί είναι:

  1. Angy & Rafa Ela“Drop”
  2. CHAiLD “Hold On”
  3. EDSUN“Finally Alive”
  4. Joel Marques“Believer”
  5. Krick“Drowning in the rain”
  6. Naomi Ayé“Paumée sur terre”
  7. One Last Time – “Devil in the Detail”
  8. TALI – “Fighter”

Ψηφοφορία

Ο νικητής της επιλογής θα αποφασιστεί σε ποσοστό 50% από την ψηφοφορία μιας κριτικής επιτροπής και στο υπόλοιπο 50% από την ψήφου του κοινού. Συγκεκριμένα:

  • Η κριτική επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει το 50% του αποτελέσματος θα αποτελείται από εκπροσώπους από οκτώ χώρες , με πέντε μέλη από κάθε χώρα.
  • Η ψηφοφορία του κοινού θα είναι ανοιχτή όχι μόνο στο κοινό εντός χώρας, αλλά και το διεθνές κοινό θα έχει επίσης λόγο για το ποιος θα λάβει το χρίσμα της εκπροσώπησης του Δουκάτου στη Eurovision 2024.

Παρουσιαστές του Luxembourg Song Contest 2024 θα είναι οι Désirée Nosbusch, Melody Funck, Raoul Roos και Loïc Juchem.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον μεγάλο τελικό του Luxembourg Song Contest 2024 στις 21:00 μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης του Λουξεμβούργου, κάνοντας κλικ εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή του Λουξεμβουργου στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *