Λουξεμβούργο: Με την TALI και το “Fighter” στη Eurovision 2024!

Το Λουξεμβούργο φέτος επέστρεψε στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια και ο εκπρόσωπός του θα εμφανιστεί στην Malmö Arena με την ελπίδα να κερδίσει τον διαγωνισμό για 6η φορά. Ο εθνικός του τελικός, με την ονομασία Luxembourg Song Contest 2024, μόλις ολοκληρώθηκε και το κοινό επέλεξε την TALI με το τραγούδι “Fighter” για να εκπροσωπήσει τη χώρα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας!

Το σόου

Το show του Τελικού παρουσίασαν οι Désirée Nosbusch, Melody Funck, Raoul Roos και Loïc Juchem και μεταδόθηκε ζωντανά από το Rockhal του Λουξεμβούργου.

Η Anne Marie David, γαλλίδα τραγουδίστρια που έχει εκπροσωπήσει τόσο το Λουξεμβούργο όσο και τη Γαλλία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, κερδίζοντας το 1973 και καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση το 1979, άνοιξε το σόου, ακολουθούμενη από μια εισαγωγή σε στυλ “παρέλασης σημαιών” όπου όλοι οι διαγωνιζόμενοι ανέβηκαν στη σκηνή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια από τις πιο γνωστές Ελληνίδες τραγουδίστριες, η Vicky Leandros, έκανε μια καταπληκτική guest εμφάνιση στο Luxembourg Song Contest 2024, τραγουδώντας το “Après toi”. Αυτό ήταν το νικητήριο τραγούδι του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 1972 που ερμήνευσε η Vicky στα γαλλικά, όταν εκπροσώπησε το Λουξεμβούργο.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι ερμήνευσαν το Poupée de cire, poupée de son, τη νικητήρια συμμετοχή του Λουξεμβούργου στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 1965, που πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη.

Μετά τον πρώτο γύρο ψηφοφορίας, όλοι οι διαγωνιζόμενοι απέτισαν φόρο τιμής στη φετινή διοργανώτρια χώρα, τη Σουηδία, τραγουδώντας μια από τις πιο εμβληματικές σουηδικές συμμετοχές στη Eurovision, το “Waterloo” των ABBA.

Πολλοί eurostars παρευρέθηκαν ως καλεσμένοι, όπως η Charlotte Perelli, η Ruslana, η Katrina Leskanich των Katrina and the Waves και ο Alexander Rybak, οι οποίοι ερμήνευσαν ζωντανά τις νικητήριες συμμετοχές τους!

Η Vicky Leandros ερμήνευσε επίσης το “L’amour Est Bleu” με τη συνοδεία του Alexander Rybak που έπαιξε το βιολί του!

Το σύστημα ψηφοφορίας

Ο νικητής θα αναδειχθεί με ισοψηφία 50-50, με το 50% να προέρχεται από την ψήφο της κριτικής επιτροπής και το υπόλοιπο 50% από το κοινό. Συγκεκριμένα:

  • Η κριτική επιτροπή, που συμβάλλει κατά 50% στο αποτέλεσμα, αποτελείται από εκπροσώπους οκτώ χωρών, με πέντε μέλη από κάθε χώρα.
  • Η ψηφοφορία του κοινού είναι ανοιχτή όχι μόνο στο τοπικό αλλά και στο διεθνές κοινό, δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα να έχουν λόγο για το ποιος θα εκπροσωπήσει το Μεγάλο Δουκάτο στη Eurovision 2024.

Τα τραγούδια

Οι ακόλουθοι οκτώ διαγωνιζόμενοι διαγωνίστηκαν με την ελπίδα να επιλεγούν για να εκπροσωπήσουν το Λουξεμβούργο στο Μάλμε:

Η άποψή μας για τα οκτώ διαγωνιζόμενα τραγούδια

Η βαθμολογία μας είναι σε κλίμακα Eurovision, 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3.

Βαθμολογία: 7

Ο Joel έχει μια υπέροχη φωνή και επιβλητική σκηνική παρουσία. Σε συνδυασμό με το δυναμικότατο Believer, ο Joel αποτελεί μια αρκετά δυνατή πρόταση για το Μάλμε.

Βαθμολογία: 3

Ο EDSUN τραγούδησε αρκετά καλά ενώ οι χορευτικές του ικανότητες είναι αξιοσημείωτες, ωστόσο το τραγούδι του ενώ έχει πλάκα, είναι αδύναμο. Δεν νομίζω να εκπροσωπήσει το Λουξεμβούργο φέτος.

Βαθμολογία: 5

Το “Paumée sur terre” είναι μια αρκετά τυπική μπαλάντα, η οποία δυσκολεύεται να ξεχωρίσει από άλλες του είδους. Η Naomi έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια στα φωνητικά, ωστόσο η σκηνική της παρουσία χρειάζεται περισσότερη δυναμική. Ούτε αυτή νομίζω ότι θα εκπροσωπήσει το Λουξεμβούργο στο Μάλμε.

 Βαθμολογία: 10

Μέχρι στιγμής οι Angy & Rafa Ela έχουν την καλύτερη εμφάνιση! Συναποτελούν ένα εξαιρετικό ντουέτο, αρκετά δυναμικό ώστε να υποστηρίξουν το σκοτεινό και επικό Drop. Νομίζω πως θα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή για την επιστροφή του Λουξεμβούργου στη Eurovision 2024! Το μόνο που χρειάζεται βελτίωση θα έλεγα πως είναι η σκηνική τους παρουσία, η οποία δεν με ικανοποίησε όσο θα ήθελα, ενδυματολογικά και σκηνοθετικά.

Βαθμολογία: 6

Να και μία ροκ πρόταση από τους One Last Time! Είδαμε μια ωραία εκτέλεση, πλαισιωμένη από μια τίμια σκηνική παρουσία για συγκρότημα. Θα ήθελα περισσότερο δυναμισμό και ενέργεια από τον τραγουδιστή, ο οποίος κατά τα άλλα τραγούδησε άρτια. Το “Devil in the Detail” θα μπορούσε να εκπροσωπήσει το Λουξεμβούργο στη Eurovision 2024.

Βαθμολογία: 12

Νομίζω πως είδαμε τη νικήτρια! Η Krick εντυπωσίασε φωνητικά, ενώ αν και μόνη στη σκηνή, έχει τον τρόπο της να τη γεμίζει. Το “Drowning in the Rain” αποτελεί τη δυνατότερη επιλογή του Λουξεμβούργου με προοπτική να κάνει τη διαφορά στη Malmö Arena, αφού φυσικά αναβαθμιστεί σκηνικά.

Βαθμολογία: 4

Το “Hold On” κατά τη γνώμη μου είναι ένα τυπικό ποπ τραγούδι που δυσκολεύεται να ξεχωρίσει. Ο CHAiLD μάλλον αγχώθηκε και τραγούδησε με αρκετά λάθη. Δεν νομίζω ότι βρίσκεται ανάμεσα στους επικρατέστερους διεκδικητές της εκπροσώπησης του Λουξεμβούργου στη Eurovision 2024.

Βαθμολογία: 8

Ένα παιχνιδιάρικο πακέτο από την TALI, η οποία τραγούδησε εξαιρετικά! Ομολογουμένως η εμφάνισή της θα μπορούσε κάλλιστα να έχει περισσότερη κίνηση από την ίδια, καθώς όλη η χορογραφία βασίζεται πάνω στους χορευτές της. Το “Fighter” το βρήκα αρκετά διασκεδαστικό και ενδιαφέρον, ικανό να εκπροσωπήσει επάξια το Λουξεμβούργο.

Τα αποτελέσματα

Οι οκτώ διαγωνιζόμενοι που διαγωνίστηκαν στο Luxemburg Song Contest είχαν την ευκαιρία να ψηφιστούν δύο φορές από το κοινό, μέσα σε δύο διαστήματα ψηφοφορίας κατά τη διάρκεια του σόου.

Μετά το πρώτο διάστημα ψηφοφορίας, οι παρακάτω τρεις καλλιτέχνες επιλέχθηκαν για να λάβουν μέρος στο δεύτερο διάστημα ψηφοφορίας, τον Σούπερ Τελικό του Luxemburg Song Contest, όπως ονομάστηκε από τους παρουσιαστές:

Πώς πήγε άραγε η ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής; Ας ρίξουμε μια ματιά:

Τα 12ρια της κριτικής επιτροπής

Η TALI συγκέντρωσε συνολικά 94 βαθμούς από τις διεθνείς κριτικές επιτροπές. Αφού προστέθηκε και η ψήφος του κοινού, αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα που καθόρισαν τον νικητή και τον φετινό εκπρόσωπο του Λουξεμβούργου στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας.

Η επιλογή της εκπροσώπου του Λουξεμβούργου προστίθεται στη λίστα των επιλεγμένων καλλιτεχνών και τραγουδιών που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε να ερμηνεύονται ζωντανά τον ερχόμενο Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας! Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την φετινή εκπρόσωπο του Λουξεμβούργου, η οποία θα έχει την ευκαιρία να εμφανιστεί στη σκηνή του Μάλμε τον Μάιο:

 

Σας αρέσει η καλλιτέχνις και το τραγούδι που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει το Λουξεμβούργο στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision; Πείτε μας το στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα τελευταία νέα σχετικά με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μην χάσετε τίποτα σχετικά με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision:

10 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    Αναμενόμενα αποτελέσματα για μενα.
    Τα στοιχήματα εκτος τόπου και χρόνου αφού έδιναν διπλάσιο ποσοστό στο “Drowning in the rain” για νίκη από το “Fighter”.

    Σίγουρα όμως χρειάζεται αρκετή δουλειά στην παρουσίαση, αν θέλει να τα πάει όσο το δυνατόν καλύτερα.

    Απάντηση
  2. matoki
    matoki says:

    Καλά φέτος βρήκαν όλοι να στείλουν χορευτικά τραγούδια που επιτέλους το αποφασίσαμε εμείς; Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ ότι από το συγκεκριμένο τραγούδι “κινδυνεύει” περισσότερο η Κύπρος, καθώς και οι δύο συμμετοχές είναι uptempo από νεαρά κορίτσια που είναι πολύ καλές περφόρμερ. Πιστεύω φέτος θα ευνοηθούν περισσότερο οι μπαλάντες αλλά δεν σημαίνει ότι και ορισμένα χορευτικά τραγούδια δεν θα τα πάνε καλά. Μένει να δούμε!

    Απάντηση
    • Orpheus
      Orpheus says:

      Όταν λες όλοι ποιοι όλοι?; Αλβανία και Γαλλία έχουν μπαλάντες, ενώ Σλοβενία και Τσεχία δεν τα λες και χορευτικά! Μόνο της Ιρλανδίας έχει ρυθμό αλλά είναι σκέτη φρίκη το κομμάτι, δεν ξέρω πραγματικά πώς θα αντέξω να το δω στη σκηνή το Μάιο… Το Λουξεμβούργο είναι το πρώτο χορευτικό ως τώρα!

      Απάντηση
      • matoki
        matoki says:

        Εντάξει το ΟΛΟΙ είναι υπερβολή, αλλά αν κρίνουμε από αυτά που γνωρίζουμε τώρα η Κύπρος, η Αυστρία, το Λουξεμβούργο, πολύ πιθανόν η Ισπανία και η Μάλτα, όλα αυτά είναι uptempo κομμάτια. Θεωρώ ότι φέτος οι μπαλάντες θα είναι σε πλεονεκτική θέση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και dance τραγούδια δεν θα τα πάνε καλά.

        Απάντηση
  3. emmanuel
    emmanuel says:

    Το καλύτερο με διαφορά !!! Ωραία πρόταση με σύγχρονο ήχο στα Γαλλικά, μ αρέσει πολύ !! Με ένα καλύτερο στήσιμο, έχει ελπίδες για πρόκριση και γτ όχι ένα καλό πλασάρισμα κάπου χαμηλά στη δεκάδα. Μπράβο στο Λουξεμβούργο που επιστρέφει δυναμικά, και το show επίσης ήταν πολύ ωραίο απόψε αν και αδύναμος ο τελικός – αυτά που περάσαν στο super final άξιζαν περισσότερο και ίσως το πιο dark τραγούδι.

    Απάντηση
  4. Music-Man
    Music-Man says:

    Πολυ καλυτερο απο ο,τι το περίμενα.
    Το Λουξεμβουργο εισέρχεται στην νεα εποχη της ΕV, με πιο συγχρόνους ήχους και ύφος, αφήνοντας πίσω τις πιο κλασσικότατες μπαλάντες! Μ αρέσει. Πιασαρικο ρεφρέν, καλή φωνή η Τali, θέλει δουλειά ως act, αλλά θα το καλωσορίσει ο διαγωνισμός και οι χώρες. Δεν θα αποκλειστεί και πιστεύω οτι θα έχει και μαι θέση στην 10δα για το…κάλως μας ήρθες μετά απο 31 χρονιά!
    Ασε που μ΄ αρεσει να ακούω και το Λουξεμβούργο ως χωρα. Δίνει αλλο κύρος! Απο κατι Σλοβενια, Σκοβακια, Τσεχια, Ουκρανια, ε, πως να το κάνουμε το Λουξεμβούργο ακούγεται…αλλιως! Αυτό, το Μονακό, το Σαν Μαρίνο και η Ανδόρα, είναι τόσο καλοηχα! Καλή επιτυχία λοιπόν!

    Απάντηση
  5. Ηλίας
    Ηλίας says:

    Εξαιρετικό! Το Λουξεμβούργο επιστρέφει στην Eurovision με τον ορισμό της γαλλικής pop. Το τραγούδι αυτό θα μπορούσε άνετα να αποτελεί κάποια επιτυχία της Amel Bent ή της Indila. Ένα τραγούδι κομμένο και ραμμένο για τα charts των γαλλόφωνων ραδιοφώνων, και γιατί όχι και των ευρωπαϊκών, το οποίο μπορεί να ελπίζει για μια θέση στη δεκάδα του διαγωνισμού φέτος. Καλή επιτυχία στο Δουκάτο, και μακάρι η επιστροφή του να είναι κάλεσμα για την επιστροφή κι άλλων χωρών!

    Απάντηση
  6. Orpheus
    Orpheus says:

    Μπράβο, μπράβο, μπράβο, νομίζω ότι ήταν η καλύτερη επιλογή του εθνικού του τελικού! Καλωσορίζουμε το Λουξεμβούργο μετά από 30 χρόνια στο διαγωνισμό με ένα δυνατό χορευτικό αλλά και ραδιοφωνικό κομμάτι, σε ανάμειξη Γαλλικού με Αγγλικού στίχου που έχει ελπίδες για ένα καλό αποτέλεσμα (και πιστεύω θα το καταφέρει λόγω ιστορικής επιστροφής)! Μέχρι στιγμής το πιο Eurovisionικό από όσα έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα για φέτος! Επιτέλους κάτι ενδιαφέρον!

    Απάντηση
  7. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Μήπως η Elsie η bay είναι λίγο γκαντεμουλα…
    Για εμένα η Tali που επέλεξαν εν τέλει (αν και η επιτροπή την επέλεξε το κοινό ήθελε Krick) είναι μια οκ επιλογή. Σίγουρα είναι ένα δείγμα καλής γαλλικής ποπ αλλά η σκηνική εμφάνιση και η Tali θέλουν δουλίτσα… Φωνητικά ήταν οκ και εκφραστικά αλλά η κίνηση δεν, κάπως αγγούρι.
    Ήδη αυτή η συμμετοχή είναι ένα μείον για την δική μας Συλια και δυστυχώς πιστεύω θα μαζευτούν πολλά pop/dance και girly ακούσματα φέτος… Για να δούμε πιο θα ξεχωρίσει…
    Για το Λουξεμβούργο τώρα και την Tali καλώς μας ήρθατε! 7/10 και 3ο στη κατάταξη μου πίσω από Σλοβενία και Γαλλία. Καλή επιτυχία!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *