Νορβηγία: Καλλιτέχνες ζητούν το μποϊκοτάζ του Ισραήλ στην Eurovision 2024!

Σχεδόν 300 Νορβηγοί καλλιτέχνες έχουν υπογράψει μια αναφορά ενάντια στην συμμετοχή του Ισραήλ στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 στο Μάλμε. «Ζητάμε από το NRK να αναλάβει τις ευθύνες του», αναφέρει η Marthe Valle, μια από τις τραγουδίστριες που συμπεριλαμβάνεται στην αναφορά.

H Ane Brun, η Aurora και οι Karpe είναι μερικοί από τους υπογραφόμενους, Συνολικά υπέγραψαν 293 καλλιτέχνες. Στην λίστα υπάρχουν και ονόματα γνωστά μέσω του MGP, ανάμεσά τους η Ulrikke Brandstorp, η Maria Haukaas Mittet, ο Jørn Hoel και ο Åge Aleksandersen.

Ο Aleksandersen συμμετείχε στο MGP το 1980, σε έναν τελικό που θεωρείται ο καλύτερος, στην ιστορία του ΜGP. Λέει ότι ήταν αυτονόητο για τον ίδιο να υπογράψει την αναφορά. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σημαίνει πολλά για εμένα. Έχω γράψει τραγούδια που αναφέρονται σε αυτό το θέμα. Πιστεύω ότι αυτό που συμβαίνει είναι άσχημο και πονάει εμένα και πολλούς ακόμα. Οπότε ήταν σωστό για εμένα να ακούσω την συνείδησή μου.»

Η αναφορά αναφέρει συγκεκριμένα η καταπάτηση διεθνών νόμων από το Ισραήλ, θεωρείτε κανονική επειδή δεν υπάρχουν συνέπειες:

«Προς το παρόν η EBU, λέει πως ότι δεν θα αποκλείσει το Ισραήλ από τον Διαγωνισμό, όπως έκανε με την Ρωσία, όταν η δεύτερη εισέβαλε στην Ουκρανία το 2022. Αυτή είναι επιλεκτική ηθική, από μια ένωση που υποστηρίζει πως είναι απολιτική»

Οι τραγουδίστριες Marthe Valle και Μarte Wulff είναι οι εισηγήτριες της αναφοράς, και αναφέρουν ζητούν από το NRK να αναλάβει τις ευθύνες του και να πιέσει την EBU:

Μακάρι να μην είχαμε να το κάνουμε αυτό. Ευχόμαστε το NRK να αναλάβει τις ευθύνες του. Αλλά το θέμα μας είναι ότι πλέον υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που λένε ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να συμμετέχει στην Eurovision. Όλη την ώρα είμαστε επιλεκτικοί για το αν πρέπει να προωθήσουμε την ηθική ή την πολιτική και πότε να την παραβλέψουμε. Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε πως πρόκειται για μια σκηνή για διάλογο και αλληλεγγύη, όταν το Ισραήλ σκοτώνει πολλές εκατοντάδες παιδιά την ημέρα»

Mπορείτε να δείτε όλα τα ονόματα που έχουν υπογράψει ΕΔΩ.
NRK MGP Demonstration against Israel

NRK MGP Demonstration against Israel

Παρά τα όσα συμβαίνουν στην Νορβηγία, το NRK, η δημόσια τηλεόραση έχει αναφέρει εδώ και καιρό, πως δεν πρόκειται να μποϊκοτάρει την συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovision 2024.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Νορβηγίας στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!
Πηγή: nrk.no
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *