Νορβηγία: Οι προκριθέντες του 2ου Ημιτελικού του Melodi Grand Prix 2024!

Το Melodi Grand Prix 2024 συνεχίζεται, με τους Νορβηγούς να καλούνται να επιλέξουν τον εκπρόσωπό τους στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα λάβει χώρα τον Μάιο στο Μάλμε.

Μία εβδομάδα μετά τον πρώτο ημιτελικό του περασμένου Σαββάτου, συνεχίστηκε η διαδικασία ανάδειξης του Νορβηγού εκπροσώπου στη Eurovision 2024, με ακόμα τρεις καλλιτέχνες να παίρνουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του MGP το μεθεπόμενο Σάββατο (3/2).

Από τον Β’ Ημιτελικό οι τρεις καλλιτέχνες που πήραν την πρόκριση για τον Μεγάλο Τελικό είναι οι εξής:

  • Super Rob, Erika Norwich – My AI
  • GåteUlveham
  • Dag Erik Oksvold og Anne Fagermo – Judge Tenderly of Me

Φορμάτ

Υπενθυμίζουμε πως στο φετινό Melodi Grand Prix όπως και πέρυσι, δεν υπάρχουν duels ούτε γύρος δεύτερης ευκαιρίαςΤρεις καλλιτέχνες προκρίνονται από κάθε ημιτελικό στον οποίο ψηφίζει μόνο το τηλεοπτικό κοινό της Νορβηγίας, ενώ στον τελικό θα υπάρχει για άλλη μια φορά και μια διεθνής κριτική επιτροπή που θα καθορίσει το 40% του αποτελέσματος.

Το Melodi Grand Prix 2024 λαμβάνει χώρα στο Spectrum του Τρόντχαϊμ με παρουσιαστές την Marion Ravn και τον Fredrik Solvang και το πρόγραμμα του είναι το εξής:

  • Δεύτερος Ημιτελικός: 20 Ιανουαρίου
  • Τρίτος Ημιτελικός: 27 Ιανουαρίου
  • Μεγάλος Τελικός: 3 Φεβρουαρίου

Φιναλίστ

Από τον πρώτο ημιτελικό του περασμένου Σαββάτου, τρεις καλλιτέχνες έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στον μεγάλο τελικό του MGP 2024. Οι τρεις καλλιτέχνες είναι οι εξής και πλέον προστίθενται και οι τρεις του δευτέρου ημιτελικού:

Δεύτερος Ημιτελικός

Οι έξι καλλιτέχνες που διαγωνίστηκαν στον δεύτερο ημιτελικό του MGP 2024 ήταν:

  1. Farida – “Heartache”
  2. Mileo – “You’re Mine”
  3. ELI KRISTIN – “Touch of Venus”
  4. Super Rob, Erika Norwich – My AI”
  5. Dag Erik Oksvold og Anne Fagermo – “Judge Tenderly of Me”
  6. Gåte – “Ulveham”

Λίγα λόγια για τους προκριθέντες

  • Super Rob, Erika Norwich: “My AI”

Η Erika Norwich, μια ταλαντούχα τραγουδοποιός και καλλιτέχνης από το Trondheim, γνωστή για τραγούδια όπως το “Til Lillebror” και το άλμπουμ “Fra hjertet til hodet og ut”, ενώνει τις δυνάμεις της με τον Super Rob για να δημιουργήσουν έναν ύμνο για το καλό του κόσμου.

  • Dag Erik Oksvold and Anne Fagermo: “Judge Tenderly of Me”

Βρίσκοντας μουσική αρμονία κατά τη διάρκεια του “The Voice” πέρυσι, οι πρώην ανταγωνιστές Dag Erik Oksvold και Anne Fagermo συνεργάζονται στο “Judge Tenderly of Me”. Το τραγούδι έχει ήδη λάβει θετικές κριτικές από την Adresseavisen.

  • Gåte: “Ulveham”

Οι Gåte έκαναν τη μεγάλη τους επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και έγιναν γρήγορα εθνικός θρύλος. Το μοναδικό τους μείγμα παραδοσιακής νορβηγικής παραδοσιακής μουσικής και εκρηκτικής ροκ τους εκτόξευσε από τις μικρές μουσικές σκηνές στις μεγάλες πίστες σε χρόνο ρεκόρ.

 

Η προηγούμενη νικήτρια του MGP και εκπρόσωπος της Νορβηγίας στην Eurovision 2023 ήταν η Alessandra με το τραγούδι “Queen of Kings” και τερμάτισε στην  θέση του Μεγάλου Τελικού συνεχίζοντας για έκτη χρονιά το σερί προκρίσεων της χώρας στον μεγάλο τελικό:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Νορβηγίας στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *