NRK MGP Demonstration against Israel

Νορβηγία: Διαδήλωση κατά του Ισραήλ έξω από το NRK πριν τον πρώτο ημιτελικό του MGP 2024!

Όταν έγιναν γνωστά τα ονόματα των συμμετεχόντων του MGP 2024 στις 5 Ιανουαρίου, μια ομάδα διαδηλωτών εμφανίστηκε έξω από το NRK στο Όσλο. Ο Fredrik Solvang, ο οικοδεσπότης του MGP 2024 σχολίασε τη διαδήλωση, δηλώνοντας ότι δεν υποστηρίζει το μποϊκοτάζ του Ισραήλ στη Eurovision 2024. Εξήγησε ότι μια τέτοια απόφαση θα τον έθετε σε δύσκολη θέση ως παρουσιαστή, υπογραμμίζοντας την εγγενή δυσκολία ενός τηλεοπτικού σταθμού να υιοθετήσει στάση εν μέσω μιας συνεχιζόμενης σύγκρουσης, ιδιαίτερα όταν παρέχει δημοσιογραφική κάλυψη.

Οι δραστηριότητες εναντίον του Ισραήλ συνεχίζονται σήμερα στο Όσλο της Νορβηγίας, όταν λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει απόψε ο πρώτος ημιτελικός του Melodi Grand Prix, η Ομάδα Δράσης για την Παλαιστίνη διαδηλώνει έξω από την είσοδο του κοινού στο Marienlyst. Έγραψαν σε ένα δελτίο τύπου:

“Το αίτημά μας είναι η Νορβηγία και το NRK να εργαστούν για τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τη Eurovision 2024. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, θα έχουμε συμβολικά 116 νεκρούς δημοσιογράφους.”

Γράφουν επίσης ότι θέλουν να υπενθυμίσουν στο NRK την ευθύνη του ως δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, να σταθεί αλληλέγγυο με την ελευθερία του Τύπου και την ειδική πηγή που πρέπει να προστατεύουν οι δημοσιογράφοι κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Από τις 10 Ιανουαρίου, η κυβέρνηση της Γάζας αναφέρει ότι 116 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου. Υπάρχουν επίσης 116 διαδηλωτές έξω από το NRK απόψε. Οι διαδηλωτές έχουν ξαπλώσει στο έδαφος, φορώντας μπλε γιλέκα για να συμβολίσουν τους δημοσιογράφους που έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο. Ο Janne Heltberg, ο οποίος εμφανίστηκε στην είσοδο του κοινού, λέει:

“Ελπίζουμε για το NRK και το Melodi Grand Prix να πάρουν το θάρρος και να δείξουν από το MGP ότι το Ισραήλ δεν έχει αρκετά να κάνει στη Eurovision το 2024.”

Έχουν επίσης ξεκινήσει αρκετές άλλες κινήσεις διαμαρτυρίας στη Φινλανδία και την Ισλανδία.

Πηγή: NRK

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media μας, για να μην χάσετε τίποτα σχετικά με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision: 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *