Φινλανδία: Ακούστε το πέμπτο τραγούδι του UMK 2024!

Πριν από λίγο ο τηλεοπτικός φορέας της Φινλανδίας κυκλοφόρησε το πέμπτο υποψήφιο τραγούδι του UMK 2024, του φινλανδικού εθνικού τελικού για την Eurovision 2024.

Πρόκειται για το “No Rules!” του Windows95Man και μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω:

Το επίσημο site της Eurovision αναφέρει τα εξής για τον Windows95Man:

Ο Windows95man είναι μια ενσάρκωση της δεκαετίας του ’90, που απελευθερώνει έναν άλλοτε δειλό οικογενειάρχη από την καθημερινότητά του. Όλα ξεκίνησαν όταν τα βίντεο του Teemu Keisteri στο YouTube άρχισαν να κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο. Ένα από τα βίντεο κατέληξε ακόμη και σε μια διαφήμιση που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα NHL.

Το 2013, μια συναυλία DJ στο Flow Festival έφερε στη ζωή τον χαρακτήρα που είναι γνωστός ως Windows95man. Το κοστούμι του καλλιτέχνη του αποτελείται από ένα πολύ κομμένο σορτς φτιαγμένο από τον φίλο του Keisteri και ένα μπλουζάκι Windows95 που παραγγέλθηκε μέσω Διαδικτύου. Έκτοτε, ο Windows95man έχει εμφανιστεί στον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς του Ελσίνκι το 2022, ως εναρκτήριο act για τον Käärijä στο Helsinki Ice Hall και σε πολλές μικρότερες εκδηλώσεις.

Στο UMK , ο Windows95man θα κυκλοφορήσει το πρώτο του σινγκλ, No Rules . Ο τίτλος του τραγουδιού αναφέρεται στο μότο του καλλιτέχνη, το οποίο εμφανίζεται τόσο στη μουσική του όσο και σε άλλες καλλιτεχνικές παραγωγές. Ο Henri Piispanen είναι ο τραγουδιστής στο No Rules . Ο Keisteri εξηγεί ότι το ρεφρέν του τραγουδιού ήταν τόσο προκλητικό που είχε πρόβλημα να βρει έναν τραγουδιστή με αρκετή τεχνική ικανότητα για να το βγάλει. Ο Piispanen ήταν ο μόνος του οποίου η φωνή μπορούσε να φτάσει αρκετά ψηλά.

«Κατά τη γνώμη μου, όλοι οι Φινλανδοί είναι λίγο χαλαροί μελωδίες βαθιά μέσα τους, και ήθελα να το αναδείξω περισσότερο. Τώρα μπορώ να μοιραστώ τη μουσική μου με ένα ακόμη μεγαλύτερο κοινό καθώς και να διαδώσω το χαρούμενο μήνυμα του No Rules», λέει ο Keisteri.


Υπενθυμίζουμε τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό του UMK 2024. Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • 11 Ιανουαρίου (Cyan Kicks — “Dancing With Demons”)
  • 12 Ιανουαρίου (Sexmane — “Mania”)
  • 15 Ιανουαρίου (Sara Siipola— “Paskana”)
  • 16 Ιανουαρίου (Jesse Markin— “Glow”)
  • 17 Ιανουαρίου (Windows95Man — “No Rules!”)
  • 18 Ιανουαρίου (Sini Sabotage — “Kuori Mua”)
  • 19 Ιανουαρίου (Mikael Gabriel x NUBLU — “Vox Populi”)

Ο τελικός του UMK 2024 θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 21:00 ώρα Ελλάδος.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το UMK και την συμμετοχή της Φινλανδίας για την Eurovision 2024!

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Ben
    Ben says:

    Το καλύτερο της Φινλανδιας μέχρι στιγμής αλλά η φετινή χρόνια φέρει βαριά τη σκιά του Kaarija, ενα σωρό χώρες θα στείλουν ανοητα jock entries μηδαμινών φωνητικών απαιτήσεων και εξαιρετικά χαμηλών μουσικών προδιαγραφών, με σκοπό στο να επαναλάβουν το περσινό φαινόμενο του Cha cha cha. Αλλά με τόσα πολλά που θα έχουμε φέτος νομίζω το κοινο θα κουραστεί και θα τους γυρίσει την πλάτη. Πέρσι το Cha cha cha ήταν σαν τη μύγα μεστό γάλα και ξεχώρισε, αλλά φέτος ολα αυτά τα wanna be θα κουρασουν.

    Απάντηση
    • Δήμητρα
      Δήμητρα says:

      Κατανοώ τι λες αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για να μιλάμε για το πώς θα είναι η φετινή χρονιά. Η Γαλλία, η Αλβανία, η Τσεχία και η Αυστρία (της οποίας διέρευσε το τραγούδι) δεν έχουν joke entries. Ούτε η Ελλάδα, το Βέλγιο, η Κύπρος, η Γεωργία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχουν. Περισσότερα untempo και dance-bops ενδεχομένως να έχουμε αλλά αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Πλην του 2022, όλες οι άλλες χρονιές είχαν περισσότερα untempo και χορευτικά τραγούδια.

      Επίσης, το συγκεκριμένο δεν έχει δημιουργήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις στο Φινλανδικό κοινό. Πιο πιθανό θεωρώ να κερδίσει αυτό το ροκ συγκρότημα ή η μπαλάντα της Sara

      Απάντηση
      • Ben
        Ben says:

        Σαφώς ειναι νωρίς για να ξέρουμε, απλά βλεπω την τάση από όσα ακούμε σε εθνικούς τελικούς κλπ. Dam diggi dam από δω, Rim Tim taggi dim παραπέρα, go tobann, Kaboom και ενα σωρό αλλά διεκδικούν εκπροσώπηση, με τον αέρα της περσινής Φιλανδιας που τα πήγε εξαιρετικά καλά. Θα δούμε ποσα από αυτά θα βρεθούν στη Σουηδία τον Μάιο.

        Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *