Eurovision 2024: Με οπτική εμπειρία 360 μοιρών, η σκηνή του διαγωνισμού!

Ο σχεδιαστής φωτισμού και περιεχομένου οθόνης για την σκηνή της Eurovision 2024, Fredrik Stormby, αποκάλυψε πως ο επερχόμενος διαγωνισμός τραγουδιού θα είναι μία τελείως διαφορετική εμπειρία για τον τηλεθεατή, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού θα τον παρακολουθήσει με οπτική 360 μοιρών!

Η σκηνογραφία για τον διαγωνισμό του 2024 θα είναι μια μοναδική εμπειρία 360 μοιρών που θα περιβάλλει το κοινό και τους θεατές στην Malmö Arena. Η σκηνή θα τοποθετηθεί στη μέση του κοινού και θα έχει σχήμα σταυρού, καθώς κινούμενοι κύβοι LED, δάπεδα LED, φως, βίντεο και τεχνολογία σκηνής δημιουργούν ένα καλειδοσκόπιο οπτικών παραλλαγών γύρω τους.

Ο Fredrik Stormby από το Green Wall Designs , ένα καινοτόμο, δημιουργικό στούντιο με έδρα τη Στοκχόλμη, είναι ο σχεδιαστής φωτισμού και περιεχομένου οθόνης για τη φετινή διοργάνωση. Είναι περισσότερο γνωστός ως μέλος της δημιουργικής ομάδας πίσω από την περιοδεία της Beyonce το 2023, τη νικήτρια εμφάνιση της Loreen στην Eurovision 2023 και το ABBA Voyage στο Λονδίνο. Είναι μέλος της ομάδας του Florian Wieder, που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την παραγωγή των σκηνικών για τον φετινό διαγωνισμό.

Ο Fredrik μίλησε στην ιστοσελίδα creativeboom και αποκάλυψε πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για όσα θα δούμε στις οθόνες μας τον Μάιο, στο Μάλμε.

Συναυλία περισσότερο, παρά τηλεοπτικό show

Αρχικά ο Fredik αναφέρει πως φέτος η προσέγγιση στον σχεδιασμό της σκηνής μοιάζει περισσότερο με συναυλία, παρά με ένα τηλεοπτικό show, θέλοντας να φέρουν κάτι διαφορετικό που δεν έχει ξανά γίνει.

Με το concept του Florian τόσο στο στυλ όσο και στην τοποθέτηση της σκηνής στην αίθουσα, περιτριγυρισμένοι από το κοινό και εμπνευσμένοι από το σύνθημα «United by music» και τη σουηδική μουσική εξαγωγική βιομηχανία, θέλαμε να αμφισβητήσουμε λίγο το concept της Eurovision και να το αλλάξουμε. Ο σχεδιασμός και η εμπειρία ταιριάζουν περισσότερο προς τις σύγχρονες περιοδείες συναυλιών και την παραγωγή σόου, παρά μια τηλεοπτική εκπομπή.

Ο σχεδιασμός αποτελείται από πολλά ισχυρά μεμονωμένα στοιχεία σκηνικού, φωτισμού και βίντεο. Και με όλα αυτά σε συνδυασμό, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε πολλές παραλλαγές.

Τα σχέδια της σκηνής εμπνεύστηκαν από την περιοχή του Μάλμε

Τα μοτίβα και τα σχέδια της σκηνής εμπνεύστηκαν από την ευρύτερη περιοχή του Μάλμε εξηγεί ο Fredrik, θέλοντας να τιμήσουν με αυτό τον τρόπο την περιοχή.

Πιστεύω ότι αυτό το μέρος της Σουηδίας και η μητροπολιτική περιοχή του Öresund με το Malmö, το Lund, το Helsingborg και την Κοπεγχάγη έχει μια νεανική και ποικιλόμορφη ατμόσφαιρα, με πολιτιστικές επιρροές από όλο τον κόσμο και μια ισχυρή καλλιτεχνική τοπική σκηνή από άποψη τεχνών και μουσικής.

Πρέπει να διεξάγουμε την παράσταση με περιβαλλοντική συνείδηση, εστίαση στη βιωσιμότητα και συνειδητές επιλογές, τόσο όσον αφορά την επιλογή εξαρτημάτων, τα υλικά και τα τεχνικά συστήματα. Σκοπεύουμε να εκτελέσουμε την παράσταση μόνο χρησιμοποιώντας πηγές φωτός LED και λέιζερ, καθώς έχουν χαμηλότερη σταθερή κατανάλωση ενέργειας από τους λαμπτήρες εκκένωσης που χρησιμοποιούνται σε προηγούμενες γενιές κινούμενων φώτων.

Η πρόκληση της νέας οπτικής εμπειρίας 360 μοιρών

Τέλος, ο Fredrik αναφέρεται στις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην οπτική μεταφορά μίας εμπειρίας 360 μοιρών, στις δισδιάστες τηλεοράσεις, που διαθέτουν οι περισσότεροι τηλεθεατές.

Θα είναι μια πρόκληση, αλλά μας προσφέρει επίσης πολλές δυνατότητες. Δεν χρειάζεται να το κάνουμε το ίδιο χρόνο με το χρόνο. Κάποια πράγματα μπορεί να μείνουν και ίδια, όπως το όρθιο κοινό στην αρένα. Αυτή συνέβη για πρώτη φορά στη Eurovision στο Μάλμε το 2013.

Ανυπομονείτε και εσείς για το τηλεοπτικό θέαμα που θα μας προσφέρουν οι Σουηδοί στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: creativeboom

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *