Σλοβενία: Ακούστε το ”Veronika” της Raiven για την Eurovision 2024!

Στις 12 Δεκεμβρίου, η δημόσια τηλεόραση της Σλοβενίας (RTVSLO) σε ειδική συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε πως η Raiven, μια μέτζο-σοπράνο, ποπ τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και αρπίστρια θα σηκώσει την σημαία της χώρας στο Μάλμε.

Η Raiven επιλέχθηκε εσωτερικά, από την RTVSLO, κάτι που αποτέλεσε έκπληξη, αφού για τρίτη φορά στην ιστορία της, ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την χώρα στο διαγωνισμό δεν θα αναδειχθεί μέσα από έναν εθνικό τελικό, αλλά με απευθείας ανάθεση.

Μέσα από μια ειδική εκπομπή με τίτλο Misija Malmö, παρουσιάστηκε η συμμετοχή της Raiven για την Eurovision 2024!

Το τραγούδι έχει τίτλο ”Veronika” και είναι στα σλοβένικα (Μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί):

Λίγα λόγια το τραγούδι

Το τραγούδι βασίζεται στη Veronika Deseniska (Veronika of Desenice), τη δεύτερη σύζυγο του Φρειδερίκου Β ‘, κόμη του Τσέλιε.

Η Veronika ήταν κοινή θνητή και ο Χέρμαν Β ́, πατέρας του Φρειδερίκου, δεν ενέκρινε αρχικά το γάμο. Απήγαγε τον γιο του και κατηγόρησε τη Veronika για μαγεία, για την οποία αργότερα αθωώθηκε.

Το “Veronika” έχει γραφτεί και συντεθεί από την ίδια την Raiven και θα εμπεριέχεται στο επερχόμενο άλμπουμ της Sirene που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 17 Φεβρουαρίου. Επιπροσθέτως, στη συμμετοχή έχει συμβάλει και ο
Bojan Cvjetićanin, leader του συγκροτήματος Joker Out!, που εκπροσώπησαν την Σλοβενία την περασμένη χρονιά, στον διαγωνισμό, αλλά και η Klavdija Kopina.

Ποια είναι η Raiven;

Η Sara Briški Ciman, ευρύτερα γνωστή ως Raiven είναι μια τραγουδίστρια που εμφανίζεται τακτικά στην δημόσια τηλεόραση της χώρας. Έχει παρουσιάσει πολυάριθμα shows, και έχει εμφανιστεί σε ποικίλες συναυλίες και μουσικές εκπομπές.

Το τελευταίο της single με τίτλο “Ikona” έχει κάνει μεγάλη αίσθηση στην χώρα μετά την παρουσίασή του στο Popevka 2023 του RTVSLO, μαζί με την Helena Blagne.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τον επαγγελματισμό, τις φωνητικές της ικανότητες, την σκηνική εμφάνιση αλλά και τις στενές σχέσεις της με το RTVS, δηλαδή ένα σύνολο πραγμάτων που ταιριάζει απόλυτα με την Eurovision.

Πολλοί eurofans θυμούνται σίγουρα την Raiven, από τις συμμετοχές της στον Σλοβένικο εθνικό τελικό, EMA, έχοντας τερματίσει τρίτη το 2017 και δεύτερη το 2016 (με μόλις 100 ψήφους διαφορά) και το 2019.

Παρακάτω δείτε το reaction video μας για τη φετινή συμμετοχή της χώρας:

 

Πως σας φαίνεται η φετινή συμμετοχή της Σλοβενίας; Θα καταφέρει να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Σλοβενίας στην Eurovision 2024!

10 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Δήμητρα
    Δήμητρα says:

    Εμένα μου άρεσε και νομίζω ότι αν το ακούσω κι άλλες φορές θα μου αρέσει περισσότερο. Αλλά νομίζω ότι θα συμφωνήσω με τη Raiven η οποία είχε πει σε μία συνέντευξη ότι αυτό το τραγούδι δεν είναι για τη Eurovision…Δεν έχει κάποιο ρεφρέν που να σου μένει και θεωρώ ότι ίσως για μερικούς να θεωρηθεί flat. Θα δείξει όμως, όλα θα εξαρτηθούν από την εμφάνιση και τη φωνή.

    Το video clip είναι τέλειο.

    Απάντηση
  2. Μάριος
    Μάριος says:

    Το τραγούδι υστερεί πολύ συνθετικά και, ως συχνά συμβαίνει, το έχουν μπουκώσει στην ενορχήστρωση και στα εφέ για να κρύψουν το έλλειμμά του. Η ιδέα καλή, το αποτέλεσμα αδύναμο.

    Απάντηση
  3. Πάνος
    Πάνος says:

    Μέτριο το τραγούδι χωρίς κάτι ιδιαίτερο που να σου μενει, προσωπικά θεωρώ ότι είναι καλό αλλά δεν κάνει για τον διαγωνισμό και το βλέπω εκτός τελικού εκτός και αν περάσει οριακά(δύσκολα το βλέπω) σε ημιτελικό με συμμάχους.

    Απάντηση
  4. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Προσωπικά ειναι κατι που δεν εχω ξανακουσει.Η καλύτερη συμμετοχή της Σλοβενιας.Μυστικο,δραματικο και μοναδικο θα ελεγα.Πιστευω πως με την σωστη σκηνική παρουσία θα μπορούσε να φτασει πολύ ψηλα.Αν είμαστε στον ιδιο ημιτελικο εχει την ψηφο μου.Συγχαρητήρια στην Raiven!JAZ SEM TI SI VERONIKA.

    Απάντηση
  5. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Μια πολύ καλή προσπάθεια σε θέμα ενορχήστρωσης και φωνής -φωνητικων όμως κάπως αδύναμο σαν σύνδεση. Οριακά δεν έχει ρεφρέν. Δεν είναι κακό τραγούδι αλλά προσωπικά, όπως και οι περισσότεροι δεν μπορούν να το θυμηθούν μετά το πέρας του. Μεγάλο μείον για τον διαγωνισμό που καλείσαι να πείσεις το κοινό -μονο το κοινό πλέον – μέσα σε 3′. Πιστεύω θα το στήσουν εντυπωσιακά -προσφερεται, αλλά μάλλον η Σλοβενία θα δυσκολευτεί. 7/10.
    1. Γαλλία (7.5/10)
    2. Σλοβενία (7/10)
    3. Τσεχία 6.5/10 (ασχολιαστο το λάιβ)
    4. Αλβανία 6/10

    Απάντηση
  6. Music -Man
    Music -Man says:

    Έχει ένα μουσικό ενδιαφέρον, δεν απογειώνεται πουθενά, όμως, δεν σου μένει ως μελωδία, φωνητικά είναι πολύ καλή, η ιστορία της Veronica, ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, αλλά αν δεν στηθεί έξυπνα πάνω στην σκηνή, δεν βλέπω τελικό. Θα πρέπει να υπάρχουν αδύναμα τραγούδια δίπλα του για να τα καταφέρει. Για την ώρα…δεν….

    Απάντηση
  7. Stavroula
    Stavroula says:

    Εχει κατι το ιδιαιτερο,μυστηριωδες και γενικα ενδιαφερουσα συμμετοχη . Δεν με ξετρελανε γιατι δεν νιωθω οτι ειναι πιασαρικο/κολλητικο για να σου μεινει επομενως πιστευω πρεπει να το ακουσω κι αλλες φορες για να βγαλω αποψη . Αλλα γενικα ειναι στα γουστα μου θα ελεγα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *