Γερμανία: Με τον Isaak και το “Always On The Run” στην Eurovision 2024!

To Das Deutsche Finale 2024 ολοκληρώθηκε και η Γερμανία επέλεξε τον καλλιτέχνη που θα την εκπροσωπήσει στην 68η έκδοση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, τον Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας! Νικητής του Μεγάλου Τελικού του Das Deutsche Finale 2024 αναδείχθηκε ο Isaak με το “Always On The Run” και θα κυματίσει την γερμανική σημαία στον διαγωνισμό, ως διάδοχος των Lord of the Lost!

Οχτώ καλλιτέχνες, που επιλέχθηκαν εσωτερικά από την δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας, αλλά και ένας καλλιτέχνης που επιλέχτηκε μέσα από την εκπομπή “Ich Will Zum ESC!”, διεκδίκησαν το βράδυ του Σαββάτου τη νίκη στο Das Deutsche Finale 2024, που θα τους εξασφάλιζε την εκπροσώπηση της χώρας στη Eurovision του 2024. Στο τέλος έπειτα από ψηφοφορία του κοινού σε ποσοστό 50%, αλλά και μίας διεθνούς κριτικής επιτροπής με ποσοστό επίσης 50%, επιλέχθηκε ο πολυαναμενόμενος εκπρόσωπος της χώρας για τον φετινό διαγωνισμό.

Παρουσιάστρια του εθνικού τελικού της χώρας, ήταν για άλλη μια χρονιά η Barbara Schöneberger.

Το show

H έναρξη του τελικού έγινε με ένα εντυπωσιακό opening act με την Barbara Schöneberger, να υποδύεται την Loreen και να εμφανίζεται στην σκηνή υπό τους ήχους του “Tattoo”. Στην συνέχεια, οι εννέα διαγωνιζόμενοι εμφανίστηκαν στην σκηνή σε στυλ μιας «παρέλασης σημαιών»

Στην συνέχεια ξεκίνησε το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς!

NinetyNine – “Love on a budget”

Ένα mid-tempo τραγούδι, αρκετά ραδιοφωνικό, ωστόσο δεν φαίνεται να είναι αυτό που θα μπορούσε να ξεκολλήσει την Γερμανία από τις τελευταίες θέσεις, αλλά μια όμορφη αρχή για τον εθνικό τελικό.

Leona – “Undream you”

Μια πολύ όμορφη μπαλάντα, γραμμένη από την Elsie Bay (MGP 2022, 2023), που φαίνεται να αρέσει πολύ στο κοινό στο στούντιο, καθώς έλαβε αρκετά μεγάλη υποδοχή, καθ’ όλη την διάρκεια της εμφάνισης.

Isaak Guderian – “Always on the run”

Πολύ ωραία φωνητικά, σε ένα τραγούδι που θα μπορούσε υπό όρους να φέρει την Γερμανία, σε μια θέση καλύτερη από τις συνηθισμένες της.

GALANT – “Katze”

Μια πολύ έξυπνη εμφάνιση, σε ένα κάπως περίεργο τραγούδι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως joke entry.

Floryan – “Scars”

Η wildcard του φετινού διαγωνισμού. Ο Floryan ερμήνευσε μια συγκινητική μπαλάντα που αποθεώθηκε από το κοινό και θα μπορούσε να αποτελέσει την αποψινή έκπληξη.

Bodine Monet – “Tears like rain”

Η Bodine είναι το δεύτερο φαβορί για την αποψινή νίκη. Έκανε μια πολύ όμορφη εμφάνιση με σωστά φωνητικά που το κοινό λάτρεψε.

RYK – “Oh boy”

Το μεγάλο φαβορί του εθνικού τελικού, έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση με σωστά φωνητικά, αλλά θα είναι αρκετό για να του δώσει το εισιτήριο για το Μάλμε;

Marie Reim – “Naiv”

Μια εντυπωσιακή εμφάνιση από την Marie, που θα μπορούσε εύκολα να βγάλει την Γερμανία από τον πάτο, ενώ ταυτόχρονα να είναι και η ευκαιρία να στείλουν ένα τραγούδι στα Γερμανικά μετά από 17 ολόκληρα χρόνια.

Max Mutzke – “Forever strong”

Η τελευταία εμφάνιση της βραδιάς, ο Max Mutzke επιστρέφει μετά από 20 χρόνια και ελπίζει να φέρει στην Γερμανία, ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα με εκείνο που πήρε στην Κωνσταντινούπολη το 2004.


Η τελική βαθμολογία των καλλιτεχνών επηρεάζονταν κατά 50% από την ψηφοφορία του κοινού και 50% από μια διεθνή κριτική επιτροπή. Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής ήταν:

  • Η Ελβετία έδωσε 12 πόντους στον Ryk
  • Κροατία έδωσε 12 πόντους στην Bodine Monet
  • Η Ισπανία έδωσε 12 πόντους στην Marie Reim
  • Η Λιθουανία έδωσε 12 πόντους στον Max Mutzke
  • Το Ηνωμένο Βασίλειο έδωσε 12 πόντους στον Isaak
  • Ισλανδία έδωσε 12 πόντους στους Galant
  • Η Αυστρία έδωσε 12 πόντους στον Isaak
  • Η Σουηδία έδωσε 12 πόντους στον Ryk

The Jury votes for the German national final!

Kατά την διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων του κοινού, παρακολουθήσαμε ένα αφιέρωμα στους ABBA, από την Barbara Schöneberger και τους διαγωνιζόμενους

Η ψηφοφορία του κοινού έδωσε το 12αρι της και ταυτόχρονα την νίκη στον Isaak, δίνοντάς του το εισιτήριο για την Eurovision 2024!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision.de (@eurovision_de)

Παρακάτω μπορείτε να δείτε άλλη μια φορά την νικητήρια εμφάνιση του “Always On The Run” από τον Isaak:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Γερμανίας στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

10 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μάριος
    Μάριος says:

    Οι άνθρωποι είναι απλά ηλίθιοι. Είχαν την τραγουδάρα του Ryk, και έστω ένα-δύο αξιοπρεπή ακόμα, και πήγαν σε μία μετριότητα με έναν άνθρωπο με μηδενική σκηνική παρουσία, μη και χαλάσουν την παράδοση της τελευταίας θέσης.

    Απάντηση
  2. Christos
    Christos says:

    Πολυ ωραια φωνη, σε ενα μετριο τραγουδι. Θεωρω οτι θα παρει βαθμους απο επιτροπες, που τη κανει να ελπιζει να μη βγει τελευταία και φετος, αλλα 15αδα δε τη βλεπω να πλησιαζει

    Απάντηση
  3. Μαρια
    Μαρια says:

    Καλά από κριτική επιτροπή της Ισπανίας δεν περίμενα κάτι καλύτερο από το να δώσουν το 12αρι στην χειρότερη κιτς εμφάνιση του τελικού. Η big five (με εξαίρεση την Ιταλία) για άλλη μια χρονιά στέλνουν αδύναμα τραγούδια με μηδέν έμπνευση τι πρωτότυπο.

    Απάντηση
  4. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Με 2-3 τραγούδια που θα μπορούσαν να τους δώσουν μια θέση στην 15αδα τουλάχιστον, εκείνοι επέλεξαν ένα αδιάφορο πράγμα με καλά φωνητικά ωστόσο. Τι να πω. Η Γερμανία μάλλον ακόμα και όταν μπορεί δε θέλει να ξεκολλήσει από το bottom 3. Άλλη μια χρονιά που θα φλερτάρει με αυτό!
    Ίσως το πιο αδιάφορο τραγούδι ως τώρα 4/10. Τελευταίο στην κατάταξη μου.

    Απάντηση
  5. John
    John says:

    Είχανε τρία πραγματικά πολύ ωραία τραγούδια που θα πήγαιναν καλά στην Eurovision και επέλεξαν αυτό το μέτριο
    Τελικά νομίζω αγαπάνε την τελευταία θέση

    Απάντηση
  6. Km
    Km says:

    Λοιπόν και εμένα μου άρεσε! Η τηλεοπτική παραγωγή δε εξαιρετική και υπερσύγχρονη. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας, για να κάνεις εθνικό τελικό και να μην φανείς ξεφτιλισμένη Βαλκανική τηλεοραση πρέπει να τα σκάσεις γερά! Στην Ελλάδα όμως των πρωϊναδικων, όπου η κάθε τελειωμένη δευτεράτζα σχολιάζει τα κόστη των λαμπτήρων και των απορρυπαντικών της Ερτ απο τη Διαύγεια, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΛΙΚΟ. Πας ανάθεση για να μη σε πιάνει στο στομα της η κάθε βλάχα. Να είστε σίγουροι ότι κανένας δεν ασχοληθηκε στη Γερμανία με το πανάκριβο κοστος του τελικού τους, ο καθένας κοιτάει τη δουλίτσα του και τη ζωούλα του εκεί. Σπατάλες γίνονται και εκεί να ειστε σίγουροι.. και τα 19 ευρώ ΤΟ ΜΗΝΑ ανα νοικοκυριό στην ARD δεν τα λες και λίγα. 3€ πληρώνουμε εμείς την Ερτ! Όλες ξερόλες σε αυτή τη χώρα που μου θέλουν και αξιοπρεπή τελικό και και να κοστίσει και 20.000€, χωρίς Φπα (πάντα… χαχα)

    Απάντηση
  7. Kyr
    Kyr says:

    Φωνάρα ο πιτσιρικάς και κρίμα που θα αδικηθεί και με αυτό το αδιάφορο σχετικά (για τον διαγωνισμό) τραγούδι… 2 τουλάχιστον πολύ καλύτερες επιλογές τις είχαν σίγουρα οι Γερμανοί! Είναι τουλάχιστον ραδιοφωνικό αλλά bottom5 δύσκολα θα αποφύγει…

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *