Γερμανία: Το σύστημα ψηφοφορίας για το “Deutsche Finale 2024”!

Οι Γερμανοί ετοιμάζονται για τον Τελικό τους, που θα λάβει χώρα στις 16 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο. Εννέα εκπρόσωποι θα τραγουδήσουν, διεκδικώντας το εισιτήριο  για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision στο Μάλμε.

Η εκπομπή θα προβληθεί ζωντανά από το eurovision.de, με παρουσιάστρια την Μπαρμπάρα Σένμπεργκερ. Στη συνέχεια, θα αποφασιστεί ποιος  καλλιτέχνης θα εκπροσωπήσει τη Γερμανία στον τελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού Eurovision στη Σουηδία στις 11 Μαΐου. Το κοινό και μία διεθνής  επιτροπή θα αποφασίσουν ποιος θα πάει στο Μάλμε.

Φέτος, θα υπάρξει τηλεψηφοφορία και διαδικτυακή ψηφοφορία για τον γερμανικό τελικό. Η νικήτρια εμφάνιση θα καθοριστεί από την ψηφοφορία του κοινού (50%) και την ψηφοφορία της διεθνούς κριτικής επιτροπής (50%),  όπως και στη Eurovision.

Αρχικά, οκτώ διεθνείς επιτροπές θα αξιολογήσουν σύμφωνα με το σύστημα βαθμολόγησης της ESC (1 – 12 βαθμοί).  Πέντε επαγγελματίες της μουσικής σε οκτώ διαφορετικές χώρες θα αξιολογήσουν τις παραστάσεις από την τελευταία πρόβα το προηγούμενο βράδυ.  Σε περίπτωση ισοβαθμίας για την πρώτη θέση, η υψηλότερη βαθμολογία του κοινού θα κρίνει ποιος θα πάει στο Μάλμε.

Οι υποψήφιοι

Τα υποψήφια τραγούδια του “Eurovision Song Contest – Das deutsche Finale 2024” είναι τα εξής:

Μεταξύ των υποψηφίων συναντάμε τον εκπρόσωπο της χώρας στην Eurovision 2004, Max Mutzke, o οποίος με το τραγούδι “Can’t Wait Until Tonight” είχε κατακτήσει την όγδοη θέση, με 93 βαθμούς.

Πέρυσι, τη Γερμανία εκπροσώπησαν οι Lord Of The Lost με το τραγούδι “Blood & Glitter“, παίρνοντας την 26η θέση με 18 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Γερμανίας στον Διαγωνισμό!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *