HaKokhav Haba 2024

Ισραήλ: Απόψε ο μεγάλος τελικός του HaKochav HaBa – Eurovision 2024 Edition!

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για το Ισραήλ, το οποίο θα επιλέξει απόψε τον εκπρόσωπό του στη Eurovision 2024. Μετά από τρεις μήνες και 22 επεισόδια, το HaKochav HaBa – Eurovision 2024 Edition φτάνει σε λίγες ώρες από σήμερα στο τέλος του, με τέσσερις καλλιτέχνες να διεκδικούν το μεγάλο έπαθλο του νικητή και, φυσικά, το δικαίωμα εκπροσώπησης του Ισραήλ στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Υπενθυμίζουμε ότι παρουσιαστές του HaKochav HaBa είναι οι Assi Azar και Rotem Sela που βρίσκονται στη θέση αυτή από το 2014, ενώ τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι οι Shiri Maimon, Itay Levy, Assaf Amdorsky, Ran Dankar και Keren Pels με νέα προσθήκη την Eden Hasson.

Η διαδικασία επιλογής

Πριν από λίγες ημέρες, ο ισραηλινός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας αποκάλυψε ότι ο τελικός του “HaKochav HaBa” θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου, όπου θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος του Ισραήλ για τη Eurovision 2024. Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει τέσσερις διαγωνιζόμενους που διαγωνίζονται στον μεγάλο τελικό για το εισιτήριο για το Μάλμε της Σουηδίας. Ο νικητής θα αναδειχθεί μέσω ενός συνδυασμού των ψήφων του κοινού και μιας κριτικής επιτροπής.

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας, KAN, απηύθυνε πρόσκληση σε ένα ευρύ φάσμα ισραηλινών δημιουργών να υποβάλουν τραγούδια για τον νικητή του “HaKokhav Haba” που θα διαγωνιστεί στη Eurovision 2024. Βασική προϋπόθεση για τις φετινές υποβολές είναι ότι τα τραγούδια πρέπει να περιλαμβάνουν εβραϊκούς στίχους.

Τουλάχιστον 30 δημιουργοί θα προτείνουν τα τραγούδια τους για τον νικητή του “HaKokhav Haba” και οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν έως και δύο τραγούδια ο καθένας έως τις 11 Φεβρουαρίου. Όλοι οι δημιουργοί πρέπει να έχουν ισραηλινή υπηκοότητα και δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ξένων δημιουργών. Τα υποβληθέντα τραγούδια θα παρουσιαστούν ανώνυμα σε επταμελή επιτροπή επιλογής.

Η επιτροπή θα αξιολογήσει τα τραγούδια με βάση επαγγελματικά κριτήρια, όπως η ποιότητα και η πρωτοτυπία των στίχων και της μελωδίας, η καταλληλότητα του τραγουδιού για τον καλλιτέχνη, η καταλληλότητά του για τον διαγωνισμό της Eurovision, η πιθανότητα επιτυχίας του τραγουδιού στη Eurovision, η καταλληλότητά του για την εκπροσώπηση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα ως δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, η συνολική εντύπωση που αφήνει το τραγούδι και άλλα σχετικά κριτήρια.

Εάν η επιτροπή δεν βρει κατάλληλο τραγούδι, έχει τη δυνατότητα να απευθύνει πρόσκληση στο ευρύ κοινό για την υποβολή πρόσθετων τραγουδιών ή να επιλέξει ένα τραγούδι που έχει δημοσιευθεί μετά την 1η Σεπτεμβρίου ή να επιλέξει ένα τραγούδι από άλλες προτάσεις που έγιναν για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision μεταξύ 2021 και 2023.

Το νικητήριο τραγούδι θα υποβληθεί σε επεξεργασία, ηχογράφηση και παραγωγή κλιπ για την αποκάλυψη του τραγουδιού, η οποία έχει προγραμματιστεί για ειδική εκπομπή στα τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου.

Φιναλίστ

Μετά από αυτό το μακρύ ταξίδι των τριών μηνών και των 22 επεισοδίων, τέσσερις καλλιτέχνες έχουν φτάσει στον μεγάλο τελικό της ισραηλινής εθνικής επιλογής. Οι καλλιτέχνες που διαγωνίζονται απόψε για το έπαθλο του νικητή και την εκπροσώπηση του Ισραήλ στο Μάλμε είναι οι εξής:

  • Or Cohen
  • Eden Golan
  • Dor Shimon
  • Mika Moshe

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον μεγάλο τελικό του HaKochav HaBa – Eurovision 2024 Edition στις 21:15 μέσα από το ισραηλινό κανάλι, Keshet 12 κάνοντας κλικ εδώ (με συνδρομή) ή εδώ (δωρεάν).

Πέρσι το Ισραήλ στην Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ εκπροσωπήθηκε από την εκρηκτική Noa Kirel και το τραγούδι “Unicorn” που χάρισαν στη χώρα της Μέσης Ανατολής την τρίτη θέση του Μεγάλου Τελικού συγκεντρώνοντας 362 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *