Νορβηγία: Τέλος το MGP για τους KEiiNO;

Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, ο εθνικός τελικός της Νορβηγίας για την Eurovision 2024, MGP, με νικητές τους Gåte και το τραγούδι, “Ulveham”.

Ανάμεσα στους υποψηφίους ήταν και το συγκρότημα KEiiNO, οι οποίοι συμμετείχαν για τρίτη φορά στο MGP, έχοντας ήδη μια νίκη και εκπροσωπώντας τη χώρα στη Eurovision 2019.

Λίγο μετά το τέλος του MGP, το συγκρότημα μίλησε στην Dagblabet, αποκαλύπτοντας ότι αυτή ήταν η τελευταία τους συμμετοχή στο Melodi Grand Prix.

”Αποδείξαμε ότι μπορούμε να δώσουμε στην Ευρώπη αυτό που θέλει και τελικά κερδίσαμε τις ψήφους των κριτών! Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε αυτή τη φορά. Ήταν η καλύτερη εμφάνισή μας και σύντομα θα κάνουμε περιοδεία. MGP Θα βάλουμε μια γραμμή εδώ”.

Ποιοι είναι οι KEiiNO;

Οι KEiiNO είναι ένα Νορβηγικό γκρουπ που αποτελείται από τον Σαμί ράπερ Fred Buljo και τους τραγουδιστές Alexandra Rotan και Tom Hugo. Το γκρουπ δημιουργήθηκε στα τέλη του 2018 στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη συμμετοχή τους στο Melodi Grand Prix 2019, το οποίο κέρδισαν και έτσι επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν τη Νορβηγία με το τραγούδι “Spirit in the Sky” στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 2019, τερματίζοντας στην έκτη θέση, ακόμη και αν και ήταν πρώτοι στα αποτελέσματα της τηλεψηφοφορίας.

Στις 11 Ιανουαρίου 2021, ανακοινώθηκε ότι οι KEiiNO θα συμμετέχουν στον τελικό του Melodi Grand Prix 2021 με το προεπιλεγμένο τραγούδι “Monument“. Το τραγούδι κυκλοφόρησε τα μεσάνυχτα της 15ης Ιανουαρίου 2021 με την πρώτη εμφάνιση του τραγουδιού από το γκρουπ κατά τη διάρκεια του πρώτου σόου του Melodi Grand Prix 2021 στις 16 Ιανουαρίου 2021. Το τραγούδι έφτασε στην τετράδα στον τελικό στις 20 Φεβρουαρίου 2021, φτάνοντας τελικά στο gold duel, όπου και έχασαν από το “Fallen Angel” του Tix.

Φέτος, με το τραγούδι Damdiggida”, κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο MGP 2024, σκοράροντας μάλιστα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των κριτικών επιτροπών.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Νορβηγίας στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *