Blanka - Poland

Πολωνία: Μέσα στον Φεβρουάριο η επιλογή της συμμετοχής για την Eurovision 2024!

Στις 9 Ιανουαρίου, η πολωνική δημόσια ραδιοτηλεόραση, TVP, ανακοίνωσε ότι ο εκπρόσωπος της χώρας, για τον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, θα επιλεγεί με απευθείας ανάθεση, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να στείλουν τα τραγούδια τους έως και τις 2 Φεβρουαρίου.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει και σε προηγούμενα μας άρθρα, το ενδιαφέρον τόσο των καλλιτεχνών, όσο και των δισκογραφικών εταιριών, που θέλουν να έχουν τους εκπροσώπους τους στον σημαντικότερο μουσικό διαγωνισμό στον κόσμο, είναι μεγάλο.

Η περίοδος κατάθεσης συμμετοχών, έχει ολοκληρωθεί και η εκπροσώπηση της χώρας βρίσκεται πλέον στα αρμόδια χέρια της ειδική κριτικής επιτροπής, που θα επιλέξει την συμμετοχή της Πολωνίας, στο Μάλμε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σχεδόν 200 τραγούδια έχουν κατατεθεί στον πολωνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Η ανακοίνωση του καλλιτέχνη και του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Πολωνία, στην Eurovision 2024, αναμένεται να γίνει μέσα στον Φεβρουάριο.

Τρόπος επιλογής

Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει μια επιτροπή που θα αξιολογήσει τα τραγούδια με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες πρέπει να τηρούν τις κατευθυντήριες γραμμές που περιγράφονται στους κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών περιορισμών, των απαιτήσεων ιθαγένειας και της πρωτοτυπίας του υποβαλλόμενου έργου.

Οι επίδοξοι διαγωνιζόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, περιλαμβάνοντας ένα συμπληρωμένο έντυπο συμμετοχής, υπογεγραμμένους κανόνες και σχετικό υλικό. Στη συνέχεια, μια κριτική επιτροπή πέντε ατόμων θα αξιολογήσει κάθε συμμετοχή, απονέμοντας βαθμούς σε κλίμακα από το 1 έως το 10 με βάση την ποιότητα. Η συμμετοχή με τους υψηλότερους βαθμούς θα εξασφαλίσει την πολυπόθητη θέση του εκπροσώπου της Πολωνίας στη Eurovision 2024.

Οι ενδιαφερόμενοι

Πολλοί Πολωνοί καλλιτέχνες έχουν εκφράσει δημόσια το ενδιαφέρον τους να εκπροσωπήσουν την Πολωνία στο Μάλμε ή έχουν στείλει ήδη τις προτάσεις τους στο TVP.

Μπορείτε να δείτε μια ενδεικτική λίστα στον σύνδεσμο, ΕΔΩ.

Φαβορί για την εκπροσώπηση της χώρας είναι, η Justyna Steczkowska όπου είχε εκπροσωπήσει στο παρελθόν την Πολωνία με το τραγούδι της “Sama” το μακρινό -πλέον- 1995.

Πέρυσι, η Πολωνία εκπροσωπήθηκε στο Λίβερπουλ από την Blanka και το τραγούδι της “Solo”, τερματίζοντας όγδοη στην ψηφοφορία του κοινού και δέκατη ένατη συνολικά.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: dziennik-eurowizyjny.pl

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *