Σουηδία: Άποψη για τα τραγούδια του 3ου προκριματικού του Melodifestivalen 2024! | Προακρόαση

Το δεύτερο σόου του Melodifestivalen 2024 είναι το ερχόμενο Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Vida Arena στο Växjö.

Η διαδικασία προ-ακρόασης

Φέτος, είμαστε προσκεκλημένοι στην προακρόαση που διοργανώνει το SVT κάθε Τρίτη στις 10 π.μ. CET, πριν από κάθε έναν από τους πέντε προκριματικούς του Melodifestivalen 2024, ή όπως ονομάζεται “Förhandslyssningen“. Περίπου 50 άτομα, προσεκτικά επιλεγμένα από το SVT, καλούνται να ακούσουν ολόκληρα τα τραγούδια κάθε προκριματικού στις εκδηλώσεις προακρόασης. Έτσι, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε ολόκληρη τη σειρά εμφάνισης των τραγουδιών αυτής της εβδομάδας δύο φορές.

Αλλά πώς είναι τα τραγούδια αυτού του προκριματικού;

  • “Effortless” – Jacqline

Το “Effortless” έχει έναν πολύ ενδιαφέροντα ήχο. Είναι μία μίξη του στυλ των Little Mix και της Dua Lipa. Θα μπορούσα να το δω στον τελικό. Η συμβολή της Cazzi Opeia στο τραγούδι είναι αρκετά προφανής. Θα μπορούσε να είναι ένα από τα “Effortless” DTF αυτής της εβδομάδας!

Janne Danielsson/SVT


  • “Aldrig mer” – Clara Klingenström

Pop επικός ήχος από την Clara, όχι η αγαπημένη μου από τις συμμετοχές της. Εάν οι Σουηδοί αποφασίσουν να ψηφίσουν ένα τραγούδι στα Σουηδικά, μπορεί να το ψηφίσουν. Για μένα πιθανότατα θα παραμείνει στον διαγωνισμό. Ωραία γέφυρα, αλλά σίγουρα δεν είναι DTF κατά τη γνώμη μου.

Photo: Magnus Liam Karlsson


  • “Take My Breath Away” – Kim Cesarion

Ωραία εισαγωγή! Pop-dance τραγούδι που αγαπώ. Το “You tay-ay-ay-ay-ake my breath away” είναι ένα hook που σου κολλάει στο κεφάλι. Θα μπορούσε να είναι DTF ή να παραμείνει στον διαγωνισμό!

Photo: Magnus Liam Karlsson


  • “För dig” – Klaudy

Προφανώς ένα ερωτικό τραγούδι-μπαλάντα που σου δίνει συναισθήματα παρόλο που είναι εξ ολοκλήρου στα Σουηδικά. Δεν νομίζω ότι μου θυμίζει άλλο τραγούδι, μου αρέσει! Θα μπορούσε να παραμείνει στον διαγωνισμό ή να αποκλειστεί.

Photo: Magnus Liam Karlsson


  • “I Won’t Shake (La La Gunilla)” – Gunilla Persson

Δεν θα υπήρχε Melodifestivalen χωρίς μια τέτοια συμμετοχή. Βασικά, η Gunilla περιγράφει τη ζωή της όχι με τα καλύτερα φωνητικά, αλλά είναι εντελώς διασκεδαστικό. Δεν είμαι σίγουρος αν θα πάει καλά, το πλήθος θα το λατρέψει όμως. Είναι uber-trash, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτήν την έκφραση και θα την καταλάβετε εντελώς όταν την ακούσετε.

Photo: Magnus Liam Karlsson


  • “Give My Heart A Break” – Cazzi Opeia

Τα έγχορδα είναι εντελώς Moa, ο χαρακτηριστικός της ήχος είναι εκεί. Είναι ένα τραγούδι που αναμιγνύει χαρά με νοσταλγία. Χαρμολύπη όπως τα αποκαλώ εγώ. Μπορώ να φανταστώ μια σκηνή γεμάτη φως και χρώματα. Αγαπώ τη γέφυρα και το hook. DTF ίσως;

Photo: Magnus Liam Karlsson

Οι σκέψεις μας

Μετά από μια δεύτερη ακρόαση, νομίζω ότι η Jacqline και η Cazzi Opeia θα ήταν οι φιναλίστ. H Jacqline έχει ένα τραγούδι με εξαιρετική παραγωγή περιμένω να είναι εξίσου καλή η παραγωγή οπτικά. Επίσης, ο Kim Cesarion και η Clara Klingenström θα μπορούσαν να παραμείνουν στον διαγωνισμό. Η σκηνοθεσία εξακολουθεί να είναι το κομμάτι που λείπει από το παζλ. Όσον αφορά τα τραγούδια στα Σουηδικά, το τραγούδι της Clara έχει σαφές πλεονέκτημα σε σύγκριση με το τραγούδι του Klaudy. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι ο Klaudy είτε θα προκριθεί άμεσα είτε θα παραμείνει στον διαγωνισμό. Μάλλον θα αποκλειστεί.

Τα σόου

Η Carina Berg είναι η οικοδέσποινα όλων των σόου της περιοδείας φέτος! Με το επόμενο σόου του διαγωνισμού το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, το Melodifestivalen θα πραγματοποιηθεί στο Växjö, στη συνέχεια ακολουθεί το Eskilstuna και τέλος ο τελικός στη Στοκχόλμη στις 9 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα των έξι παραστάσεων της περιοδείας Melodifestivalen 2024

  • Heat 1: Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, Malmö Arena, Malmö
  • Heat 2: Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, Scandinavium, Göteborg
  • Heat 3: Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, Vida Arena, Växjö
  • Heat 4: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, Stiga Sports Arena, Eskilstuna
  • Heat 5: Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, Löfbergs Arena, Karlstad
  • Τελικός: Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, Friends Arena, Stockholm – Solna

Ποιοι δύο από τους παραπάνω καλλιτέχνες πιστεύετε ότι θα είναι οι απευθείας προκριθέντες στον τελικό; Πείτε μας στην ενότητα σχολίων παρακάτω.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Melodifestivalen 2024 και τη Σουηδική συμμετοχή για τη Eurovision 2024!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μην χάσετε τίποτα σχετικά με την αγαπημένη σας εθνική διαδικασία επιλογής: 

 

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *