Σουηδία: Με τους Marcus & Martinus και το “Unforgettable“ στη Eurovision 2024!

Το Melodifestivalen 2024 έφτασε στο τέλος του για άλλη μία χρονιά με τεράστια επιτυχία.  Δώδεκα διαγωνιζόμενοι εμφανίστηκαν ξανά στη σκηνή για να διεκδικήσουν το χρυσό εισιτήριο για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision στο Mάλμο της Σουηδίας.

Οικοδέσποινα του Melodifestivalen για φέτος, θα είναι για άλλη μια φορά, η παρουσιάστρια Carina Berg.

Δώδεκα συμμετοχές εμφανίστηκαν στη σκηνή του Friends Arena και μετά το τέλος της ψηφοφορίας μεγάλοι νικητές αναδείχθηκαν οι Marcus & Martinus και θα βρεθούν στο Μάλμο της Σουηδίας για την Eurovision 2024.

Τελικός

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τους δώδεκα καλλιτέχνες και τα υποψήφια τραγούδια τους για το Melodifestivalen 2024:

  1. Maria Sur – “When I’m Gone
  2. Jay Smith – “Back To My Roots
  3. Lisa Ajax – “Awful Liar
  4. Smash Into Pieces – “Heroes Are Calling
  5. Cazzi Opeia – “Give My Heart A Break
  6. Annika Wickihalder – “Light
  7. Marcus & Martinus – “Unforgettable
  8. Dotter – “It’s Not Easy to Write a Love Song
  9. Medina – “Que Sera
  10. Liamoo – “Dragon
  11. Jacqline – “Effortless
  12. Danny Saucedo – “Happy That You Found Me

Οι εμφανίσεις του τελικού:

1. Maria Sur – “When I’m Gone

Photo: Andreas Papayiannakis

2. Jay Smith – “Back To My Roots

Photo: Andreas Papayiannakis

3. Lisa Ajax – “Awful Liar

Photo: Andreas Papayiannakis

4. Smash Into Pieces – “Heroes Are Calling

Photo: Andreas Papayiannakis

5. Cazzi Opeia – “Give My Heart A Break

Photo: Andreas Papayiannakis

6. Annika Wickihalder – “Light

Photo: Andreas Papayiannakis

7. Marcus & Martinus – “Unforgettable

Photo: Andreas Papayiannakis

8. Dotter – “It’s Not Easy to Write a Love Song

Photo: Andreas Papayiannakis

9. Medina – “Que Sera

Photo: Andreas Papayiannakis

10. Liamoo – “Dragon

Photo: Andreas Papayiannakis

11. Jacqline – “Effortless

Photo: Andreas Papayiannakis

12. Danny Saucedo – “Happy That You Found Me

Photo: Andreas Papayiannakis

Τα Αποτελέσματα

Ο μεγάλος νικητής του φετινού Melodifestivalen προέκυψε κατά 50% από την ψηφοφορία οχτώ διεθνών κριτικών επιτροπών και κατά 50% από την προτίμηση του σουηδικού κοινού.

Οι τηλεθεατές ήταν χωρισμένοι σε οχτώ κατηγορίες ως εξής:

  • Η πράσινη 3 έως 9 ετών
  • Η τυρκουάζ 10 έως 15 ετών
  • Η μπλε 16 έως 29 ετών
  • Η μωβ 30 έως 44 ετών
  • Η ροζ 45 έως 59 ετών
  • Η κόκκινη 60 έως 74 ετών
  • Η πορτοκαλί 75 και άνω
  • Των ψήφων μέσω τηλεφώνου

Οι χώρες που θα ψηφίσουν ως διεθνείς επιτροπές στο Melodifestivalen είναι:

  • Αυστραλία
  • Βέλγιο
  • Κύπρος
  • Ιρλανδία
  • Ισλανδία
  • Μάλτα
  • Σερβία
  • Γερμανία

Νικητές των κριτικών επιτροπών: Marcus & Martinus

Νικητές του Melodifestivalen 2024: Marcus & Martinus

Πως σας φαίνεται η συμμετοχή της Σουηδίας; Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη σουηδική συμμετοχή στον διαγωνισμό!

9 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Δήμητρα
    Δήμητρα says:

    Νταξει παιδιά, η Loreen όσες φορές και να πάει Melodifestivalen, όσες φορές και να κερδίσει, η Σουηδία δε θα την εκτιμήσει ποτέ… Ούτε μία προσπάθεια να την εντάξουν περισσότερο στη φετινή οργάνωση, στα heats ανάθεμα και αν γίνονταν 1-2 αναφορές στο όνομά της και τώρα ούτε το νικητήριο τραγούδι της δεν τραγούδησε. Κυριολεκτικά την είχαν σαν γλάστρα.

    Τέλος πάντων, δεν είναι κακό το Unforgettable, σε γενικές γραμμές μου αρέσει. Δε νομίζω ότι θα συγκινήσει ιδιαίτερα το κοινό, αλλά οι επιτροπές θα το έχουν λογικά ψηλά.

    Απάντηση
  2. Christos
    Christos says:

    Είναι ένα πάρα πολύ ωραίο τραγούδι!
    Μου άρεσε από την πρώτη στιγμή που το άκουσα. Όπως ακριβώς και το Salva mea των Faithless. Αλλά είναι Σουηδία, δεν την αγγίζει κανείς για αντιγραφή

    Απάντηση
  3. Kyr
    Kyr says:

    Η καλύτερη επιλογή που είχαν φέτος οι Σουηδοί! Αν μου άρεσε και η συμμετοχή των Maria Sur – Medina και είχα ιδιαίτερη αδυναμία στους Smash into pieces και στον Danny, φέτος δεν είχαν τραγούδια νίκης… Είναι μια πιο εξελιγμένη μορφή τηλεοπτικά (τεχνολογικά και οπτικά) του Dance you off του 2018, ως ιδέα στησίματος, κατά πολύ ανώτερο φυσικά… Ωραία μουσική, beatάτο, θα στηριχθεί πολύ από επιτροπές σαφώς λόγω χώρας (προβλέπω top5) ενώ και στο televoting θα πάει καλά (πιστεύω top10 χαμηλά), οπότε για κάπου εκεί 4-7 το κόβω!

    Απάντηση
  4. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Η Σουηδία γιατί επιβραβεύεται από το 2011 αβερτα από τις επιτροπές; Κάθε χρόνο στέλνουν το ίδιο πράγμα (πλην Loreen και mans άντε και Cornelia) και με τις ευλογίες των επιτροπών μπαίνει σταθερά στη 5αδα (πλην 2013 και 2021). Κάπου ώπα. Προσωπικά το τραγούδι το βρίσκω οκ, στην ίδια κατηγορία με Ηνωμένο Βασίλειο αλλά σαφώς κλάσεις ανώτερο το dizzy, πολύ πιο πιασαρικο. Ένα 7/10 από εμένα και γύρω στην 20η θέση της κατάταξης μου αλλά για ακόμα μια φορά θα μας τη φορτώσουν οι επιτροπές 10αδα, ελπίζω όχι και 5αδα καθώς φέτος υπάρχουν πολλά καλύτερα και πιο ενδιαφέρον κομμάτια από αυτό το ξανά ζεστάμενο φαγητό από το βορρά.

    Απάντηση
  5. C.G
    C.G says:

    Κρίμα. Ένα τέρμα ανέμπνευστο παλιακό ντανς ποπ κομμάτι που θυμίζει άλλα δέκα και θα το άκουγα ευχάριστα το 2010. Αυτό που έχουν στήσει σκηνοθετικά και χορογραφικά το απογειώνει αλλά σαν τραγούδι δεν παύει να είναι basic. Άλλωστε η Σουηδία πάντα ποντάρει στο οπτικό θέαμα περισσότερο από ότι στο ακουστικό. Το κομμάτι μου θυμίζει εποχές Σάκη Ρουβα “Παράφορα” ειδικά στο σόλο μπιτ μετά το ρεφρεν. Πρώτο στις επιτροπές με διπλάσια διαφορά ψήφων από το δεύτερο στις διεθνείς επιτροπές το βρίσκω υπερβολή. Δεν είναι και το Euphoria. Οι διεθνείς επιτροπές επίσης δεν ψήφισαν καμία jury friendly συμμετοχή ψηλά όπως νομίζουμε εμείς ότι ψηφίζουν οι επιτροπές αλλά αποδικνύεται για μια ακόμα φορά ότι ψηφίζουν όπως ο μέσος τηλεθεατής. Medina τρίτοι επιτροπές; Και φοβάστε ότι δεν θα ψηφιστεί η Σάττι από επιτροπές; Αφήνω για το τέλος την τελευταία θέση της Dotter. Ναι δεν ήταν όσο δυνατές ήταν οι προηγούμενες συμμετοχές της αλλά τελευταία; Αλήθεια τώρα; Δεν σας αξίζει η κοπελάρα μου. Αυτά. Θα σκίσει η Σουηδία σε Σκανδιναβικές και βόρειες χώρες, θα είναι σίγουρα 5αδα επιτροπές, δεν αποκλείω να κερδίσει κιόλας, καιρό έχουμε να δούμε ένα μπακ του μπακ και γενικώς με έχει κουράσει η Σουηδία που πάντα στέλνει τραγούδια ανώδυνα, μέσα σε καλούπια και συνταγές για το πως να πάει καλά μια συμμετοχή στην γιουροβίζιον, δεν στέλνει ποτέ κάτι ρίσκι, ποτέ στην γλώσσα της, ποτέ μια πρόταση, παρα μόνο καλοσερβιρισμένες μετριότητες. Γι αυτο και ποτέ νικητής της δεν θα έχει την επιτυχία των Μάνεσκιν ή του Λόρενς παρά μόνο θα κάνουν τους μαιδανούς σε γιουροβιζιονικά σόου τύπου Μανς Ζεμερλο.

    Απάντηση
  6. Φενη Περάκη
    Φενη Περάκη says:

    Από 13 χρονών άρχιζα να τους ακούω κι τώρα στα 18 θα τους δω να εκπροσωπούν την Σουηδία στην Γιουροβιζιον! Τα όνειρα τελικά πραγματοποιούνται ❤️

    Απάντηση
  7. CeCe
    CeCe says:

    Κάθε χώρα έχει την δική της ταυτότητα και μουσική παράδοση. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι το να αφήνει μία χώρα το αποτύπωμα της δεν σημαίνει μόνο έθνικ τραγούδια και συμμετοχές στην γλώσσα τους. Η Σουηδία έχει παράδοση στα mainstream, radio friendly, pop τραγούδια και δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο είναι συνεπής σε αυτό το είδος και κατά καιρούς έχει στείλει κάποιες από τις κορυφαίες eurovisionικές συμμετοχές. Προσωπικά ούτε εγώ είμαι φαν του φετινού τραγουδιού, αλλά ας μην παραβλέπουμε την παρακαταθήκη της Σουηδίας στον διαγωνισμό και το επαγγελματικό επίπεδο που έχουν οι συμμετοχές τους κάθε χρόνο, τόσο σε επίπεδο μουσικής παραγωγής όσο και σε επίπεδο staging. Με λίγα λόγια, είτε σου αρέσει είτε όχι, δεν μπορείς να μην παραδεχτείς ότι είναι κορυφαίοι σε αυτό που κάνουν.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *