Eurovision 2024: Η πρώτη πρόβα της Νορβηγίας!

Πλησιάζουμε σιγά σιγά στο τέλος της τέταρτης μέρας των προβών και ήρθε πλέον η σειρά της Νορβηγίας να εμφανιστεί στη σκηνή για την πρώτη πρόβα της.  Τη Νορβηγία φέτος εκπροσωπέι το συγκρότημα Gåte με το τραγούδι Ulveham.

Ποιοι είναι οι Gåte

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο του EP το 2000 και κέρδισε γρήγορα δημοτικότητα. Ένα δεύτερο EP κυκλοφόρησε μέσα στο 2002. Το πρώτο τους άλμπουμ που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά αποδείχθηκε ότι ήταν η εμπορική τους επιτυχία τόσο στη Νορβηγία όσο και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στη Σκανδιναβία και τη Γερμανία. Κέρδισαν επίσης μεγάλη προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα η χαρακτηριστική φωνή της Gunnhild Sundli τράβηξε το ενδιαφέρον των μουσικών δημοσιογράφων, οι οποίοι αμέσως άρχισαν να κάνουν εικασίες για την αποχώρησή της για να κάνει σόλο καριέρα. Μετά την κυκλοφορία ενός ακόμα EP το 2003 και του δεύτερου άλμπουμ τους το 2004, το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι θα έκανε ένα διάλειμμα. Οι Gåte επέστρεψαν το 2017.

Το συγκρότημα έλαβε μέρος στο Melodi Grand Prix 2024, τη νορβηγική επιλογή για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024, με το τραγούδι Ulveham. Προκρίθηκαν από τον ημιτελικό τους στις 20 Ιανουαρίου 2024 και τελικά κέρδισαν τον τελικό στις 3 Φεβρουαρίου 2024.

Η πρόβα

Το τραγούδι Ulveham είναι μια λαϊκή ιστορία για μια κοπέλα με μια κακιά μητριά που την εξορίζει στο δάσος και μεταμορφώνεται σε λύκο και διατάσσεται να σκοτώσει τον αδερφό της. Δεν περιμένουμε dance break.

Αυτό που λαμβάνουμε, ωστόσο, είναι η όλη σκοτεινή, μαγευτική διάθεση αυτού του τραγουδιού, πολύ παρόμοια με την ερμηνεία των Gåte στο Melodi Grand Prix αλλά στην επική κλίμακα του Malmö. Μια χαμηλή πλατφόρμα που περιστρέφεται αργά με μερικούς βράχους και δέντρα, σαν γοτθικό τεράριουμ και υποστηρίζεται από τρομακτικά στροβιλιζόμενα γραφικά, πολλά ατμοσφαιρικά λέιζερ και πράσινους προβολείς.

Έχουμε δει την τραγουδίστρια Gunnhild με πολλά διαφορετικά ρούχα κατά τη διάρκεια της σεζόν και σήμερα φοράει ένα σκούρο πράσινο φαρδύ παντελόνι με ασορτί τοπ που έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με φύλλα πλεγμένα στον έναν ώμο της. Στο τελευταίο ρεφρέν ένας από τους κιθαρίστες πετάει την κιθάρα του ψηλά στον αέρα και μετά την πιάνει – μπορούμε μόνο να φανταστούμε πόσες κιθάρες έχουν θυσιαστεί για αυτό το μεγάλο φινίρισμα.

Αυτή είναι μια από τις πιο δύσκολες ερμηνείες, γιατί είναι καθαρά ατμοσφαιρική – ένας συνδυασμός από τύμπανα που χτυπάνε, ρυθμός που χτίζεται σιγά σιγά και οι Gåte που τα δίνουν όλα.

Υπάρχει επίσης στροβιλιζόμενη ομίχλη στη σκηνή!

Norway first rehearsal Eurovision 2024. Credit: Sarah Louise Bennett/EBU

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε απόσπασμα από την πρώτη πρόβα της Νορβηγίας:

@eurovision Fireflies, guitar throwing, a spinning rock platform… Malmö is living for @GÅTE dark woodscape #Eurovision2024 ♬ original sound – Eurovision

 

Η δεύτερη πρόβα τηςΝορβηγίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3/5 οπότε θα έχουμε και καλύτερη εικόνα για όσα θα δούμε από τους Gåte στην σκηνή του διαγωνισμού.

πηγή: eurovision.tv

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2024, στο Μάλμε!


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Kyr
    Kyr says:

    Παρόλο που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα το βίντεο και δεδομένου ότι κινείται στο ίδιο πλαίσιο του εθνικού τελικού (αν φυσικά και η ερμηνεία φωνητικά θα είναι καλή), είναι ξεκάθαρα το φετινό μου Νο 1!

    Απάντηση
  2. Ruby
    Ruby says:

    Καταπληκτικό τραγούδι. Υπέροχοι οι Gåte. Αλλά δεν φαίνεται τόσο σκοτεινό όσο στον εθνικό του τελικό. Μάλλον το έκαναν έτσι ώστε να φανούν όλα τα μέλη του συγκροτήματος.Το προτιμούσα έτσι γιατί ταίριαζε πιο πολύ στο τραγούδι. Ελπίζω να γράψει on camera.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *