Ισλανδία: Με τη Hera Björk και το Scared of Heights στο Μάλμε!

Απόψε έλαβε χώρα ο μεγάλος τελικός του Söngvakeppnin 2024, της εθνικής διαδικασίας μέσα από την οποία ορκίζεται ο εκπρόσωπος του νησιού του πάγου και της φωτιάς στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Φέτος ωστόσο η συμμετοχή της χώρας δε θεωρείται σίγουρη, καθώς το θέμα της σύρραξης στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και της συμμετοχής του πρώτου στο διαγωνισμό αποτελεί σημείο τριβής στη δημόσια σφαίρα της Ισλανδίας. Ο μεγάλος τελικός του Söngvakeppnin 2024 έλαβε χώρα στο Laugardalshöll, στο Ρέυκγιαβικ.

Όπως και στους δύο ημιτελικούς που προηγήθηκαν και τον μεγάλο τελικό παρουσίασαν οι Ragnhildur Steinunn JónsdóttirSigurður Þorri Gunnarsson και Unnsteinn Manuel Stefánsson. 

Το σόου ξεκίνησε με ένα αφιέρωμα στη Selma και στη συμμετοχή της Ισλανδίας το 1999 που τερμάτισε στη 2η θέση. Η ίδια η Selma άνοιξε τη βραδιά του τελικού με ζωντανή ερμηνεία του Out of Luck!

Οι συμμετέχοντες

Πέντε καλλιτέχνες έλαβαν μέρος στο μεγάλο τελικό όπου ερμήνευσαν τις συμμετοχές στους στα αγγλικά αυτή τη φορά εκτός από τους Væb που επέλεξαν να κρατήσουν τη συμμετοχή τους στην ισλανδική γλώσσα. Θυμίζουμε πως στον τελικό οι κανονισμοί δίνουν το ελεύθερο στους φιναλίστ να επιλέξουν τη γλώσσα των τραγουδιών τους.

Οι καλλιτέχνες στον πρώτο γύρο του τελικού εμφανίστηκαν με την παρακάτω σειρά:

Με το τέλος του διαγωνιστικού μέρους του πρώτου γύρου άνοιξαν οι τηλεφωνικές γραμμές για την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού.

Αποτελέσματα πρώτου γύρου

Στον πρώτο γύρο οι δύο καλλιτέχνες που πέρασαν στο δεύτερο γύρο προέκυψαν από το συνδυασμό των ψήφων του τηλεοπτικού κοινού και της επιτροπής.

Οι δύο καλλιτέχνες που πέρασαν στη δεύτερη φάση ήταν:

  1. Hera Björk – “Scared of Heights”
  2. Bashar Murad – “Wild West

Αποτελέσματα δεύτερου γύρου

Στο δεύτερο γύρο του τελικού οι δύο προαναφερθέντες καλλιτέχνες ερμήνευσαν ξανά τις συμμετοχές τους όπου το αποτέλεσμα κρίθηκε μόνο από την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού.

Πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στη σκηνή ανέβηκε η περσινή εκπρόσωπος της Ισλανδίας Diljá.

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας νικητής αναδείχθηκε η Hera Björk με το Scared of Heights!

H Hera Björk με το Scared of Heights και η Ισλανδία, εφόσον το RÚV αποφασίσει να συμμετέχει τελικά στο διαγωνισμό, θα διαγωνιστεί στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2024 την Τρίτη 7 Μαΐου διεκδικώντας ένα από τα 10 εισιτήρια για το Μεγάλο Τελικό της διοργάνωσης το Σάββατο 11 Μαΐου.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η Hera Björk θα εκπροσωπήσει την Ισλανδία μετά το 2010 όπου και τερμάτισε τότε στη 19η θέση του τελικού.

Πως σας φάνηκαν τα αποτελέσματα του Ισλανδικού τελικού; Πιστεύετε πως η Hera Björk θα καταφέρει καλύτερο αποτέλεσμα στο Μάλμε; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα γύρω από την Eurovision 2024!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

17 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Για εμένα ένας από τους χειρότερους εθνικούς τελικούς της σεζόν. Αναμενόμενο ότι θα έστελναν το όνομα και ευτυχώς γλιτώσαμε τον παλαιστίνιο που ήταν φαβορί ξεκάθαρα λόγω καταγωγής και όχι τραγούδιου. Παράλληλα γλιτώσαμε και τα όποια παρατράγουδα αν κέρδιζε…
    Στη Hera τώρα… Γιατί Hera γιατί; Κάθε επιστροφή όλο και χειρότερη. Αδιάφορο, αδύναμο, άοσμο! 4/10. Τελευταίο στην κατάταξη μου και θεωρώ απίθανο να προκριθεί! Καλή επιτυχία.

    Απάντηση
  2. spiros
    spiros says:

    Πείτε με προκατειλημμένο αλλά το τραγούδι του Bashar ήταν όαση σ’αυτό το συνονθύλευμα απαίσιων συμμετοχών με αποκορύφωμα το νικητήριο και η μοναδική ελπίδα της Ισλανδίας για πρόκριση και ίσως με λίγο sympathy vote ένα ωραιότατο τοπ 10. Ωστόσο επέλεξαν απολιτικ και δυστυχώς θα αποκλειστούν, πιθανόν δε τελευταίοι στον ημιτελικό.

    Απάντηση
  3. Music -Man
    Music -Man says:

    Τέρμα αδιάφορο. Ανευρο, λίγο, βαρετό. Από αυτά που όταν διαγωνίζονται, πας τουαλέτα και επιστρέφεις για το επόμενο. Για μένα αποκλεισμός ειναι. Ευτυχώς που είναι με μας!

    Απάντηση
    • Μάριος
      Μάριος says:

      Ενώ ο άλλος ο άφωνος με το ανύπαρκτο τραγούδι θα πέρναγε τελικό μόνο λόγω της καταγωγής του; Το ισλανδικό televoting απέδειξε ότι όταν η πολιτική σπέκουλα γίνεται χωρίς καν να τηρούνται τα προσχήματα, ο κόσμος αντιδρά.

      Απάντηση
      • Music -Man
        Music -Man says:

        Ποιος σου είπε ότι μου άρεσε του άλλου που λες? Χειρότερο. Σχεδόν κανένα δεν μου άρεσε. Αλλά αυτό, είναι τέρμα αδιάφορο και βαρετό. Μόνο φωνητικά σώζεται.

        Απάντηση
  4. barbara
    barbara says:

    Τρελοί πανηγυρισμοί από όλα τα φιλο-ισραηλινά bots σε όλα τα φόρουμ απόψε. Πολύ κακή ιδέα να αφήσουν τα παντα να κριθούν από την τηλεψηφοφορία ανάμεσα σε δύο τραγούδια σε μια τόσο μικρή χώρα.

    Όσο για τη Hera φαντάζομαι το ξέρει και η ίδια ότι θα πάει άπατη.

    Απάντηση
  5. Μάριος
    Μάριος says:

    Ευχαριστώ θεέ μου (και δεν πιστεύω κιόλας), που γλυτώσαμε αφενός από τον άφωνο με την άνευρη μετριότητα, αφετέρου από την πλήρη πολιτικοποίηση του διαγωνισμού, από μια χώρα που ούσα παντελώς άσχετη με το τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, επιχείρησε να εκμεταλλευτεί μια τραγωδία δύο λαών για δικούς της λόγους.

    Απάντηση
  6. James
    James says:

    Το τραγούδι δεν πλησιάζει καν την προηγούμενη συμμετοχή της Hera που εγω προσωπικά ακόμα ακούω και το λατρεύω.
    Λογικά πάει για αποκλεισμό, αλλά απ’ το να φάμε στην μάπα τον άλλον και να χτυπήσει ένα τοπ 5 μόνο κ μόνο επειδή έχει καταγωγή από την Παλαιστίνη καλύτερα έτσι.
    Μακάρι να φύγει κ το Ισραήλ για να μην έχουμε παραπάνω δράματα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *