Ισλανδία: Σήμερα ο τελικός του Söngvakeppnin 2024!

Η διαδικασία ανάδειξης του εκπροσώπου της Ισλανδίας στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision ολοκληρώνεται απόψε με τη διεξαγωγή του τελικού του Söngvakeppnin 2024.

Φορμάτ

Δύο ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός στις 2 Μαρτίου αποτελούν τα τρία σόου από τα οποία θα προκύψει ο καλλιτέχνης που θα διαγωνιστεί για τα “χρώματα” της Ισλανδίας στο Μάλμε.

Πέντε καλλιτέχνες διαγωνίστηκαν στον κάθε ένα από τους δύο ημιτελικούς, με τους πρώτους δύο σε ψήφους των Ισλανδών τηλεθεατών να προκρίνονται στον μεγάλο τελικό. Η ισλανδική δημόσια τηλεόραση είχε το δικαίωμα να δώσει wildcard σε έναν ακόμα καλλιτέχνη προκειμένου να συμμετέχει στον τελικό, όπερ και εγένετο.

Στον μεγάλο τελικό, το αποτέλεσμα πρόκειται να διαμορφωθεί μετά από δύο γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο, το Ισλανδικό κοινό και μία διεθνής κριτική επιτροπή θα συναποφασίσουν, με τους δύο πρώτους στην κατάταξη να προκρίνονται στον δεύτερο γύρο. Εκεί, δικαίωμα ψήφου έχει μόνο το Ισλανδικό κοινό, του οποίου οι ψήφοι θα συνυπολογιστούν μαζί με εκείνους του πρώτου γύρου για να προκύψει ο εκπρόσωπος της Ισλανδίας στη Eurovision 2024.

Τελικός

Οι πέντε καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στον αποψινό τελικό του Söngvakeppnin 2024 είναι:

  1. VÆB – “Bíómynd
  2. Hera Björk – “Scared of Heights”
  3. ANITA – “Downfall
  4. Bashar Murad – “Wild West
  5. Sigga Ózk“Into The Atmosphere”

Παρουσιαστές του είναι οι Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir, Sigurður Þorri Gunnarsson και Unnsteinn Manuel Stefánsson.

Ο τελικός του Söngvakeppnin 2024 αρχίζει στις 21:45 και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ισλανδικής δημόσιας τηλεόρασης πατώντας ΕΔΩ.

Η Diljá εκπροσώπησε την Ισλανδία στον περσινό διαγωνισμό με το τραγούδι “Power” τερματίζοντας στην 11η θέση του δεύτερου ημιτελικού με 44 βαθμούς, χωρίς να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την Ισλανδία στον διαγωνισμό!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *