Πορτογαλία: Με την Iolanda και το “Grito” στην Eurovision 2024!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο τελευταίος εθνικός τελικός της φετινής χρονιάς! Το Festival da Canção 2024 όπως αποκαλείται η διαδικασία που ακολουθεί η δημόσια τηλεόραση της Πορτογαλίας, αποτελείται από δύο ημιτελικούς και έναν τελικό. Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε ο μεγάλος τελικός  με τους δώδεκα διαγωνιζόμενους.

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι Filomena Cautela και Vasco Palmeirim. Στο Green Room παρουσιάστρια ήταν η Inês Lopes Gonçalves.

Τα δώδεκα τραγούδια που διεκδίκησαν το εισιτήριο για το Μάλμο ήταν:

Λίγο αργότερα εμφανίστηκε η Mimicat για να ερμηνεύσει το “Ai Coração” το τραγούδι που κέρδισε το Festival da Canção 2023 και εκπροσώπησε την Πορτογαλία στην Eurovision 2023 όπου κατέληξε στην 22η θέση.

Τα αποτελέσματα:

Ο νικητής του φετινού Festival da Canção καθορίστηκε κατά 50% από τις δημοσκοπικές επιτροπές κάθε περιοχής της Πορτογαλίας και κατά 50% από το τηλεοπτικό κοινό.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας του κοινού, μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Iolanda, με το τραγούδι,  “Grito” .

Υπενθυμίζουμε ότι η Πορτογαλία θα εμφανιστεί στο Δεύτερο Μισό του Πρώτου Ημιτελικού στην Eurovision 2024.

Πως σας φαίνεται η φετινή συμμετοχή της Πορτογαλίας; Πείτε μας στα σχόλια.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Πορτογαλίας στην Eurovision 2024!

1 reply
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Προσωπικά μου αρέσει. Είναι μελωδικό και αρτιστικ. Ωραία φωνή και σκηνική παρουσία. Σίγουρα το προτιμώ από το περσινό τους… 8/10 και γύρω στην 15η θέση της κατάταξης μου. Ο Α ημιτελικός νομίζω είναι αρκετά απρόβλεπτος. Θα ήθελα να δω τη Πορτογαλία να προκρίνεται. Ελπίζω να τα καταφέρει! Καλή επιτυχία!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *