Νορβηγία: Οι Gåte δεν ειναι σύμφωνοι με την συμμετοχή του Ισραήλ!

Το συγκρότημα Gåte, παρόλο που δεν έκανε μεγάλη αίσθηση αρχικά, μετά την εμφάνισή του στον ημιτελικό του Melodi Grand Prix 2024, του εθνικού τελικού της Νορβηγίας, είναι πλέον το μεγάλο φαβορί των φαν αλλά και των στοιχηματικών εταιριών, για την εκπροσώπηση της χώρας στην Eurovision 2024!

Πριν από λίγο το συγκρότημα, σε συνέντευξή τους, αναέφερε πως η συμμετοχή στην τους Eurovision δεν είναι βέβαιη, σε περίπτωση που κερδίσουν το MGP, μιας και δεν συμφωνούν με ην συμμετοχή του Ισραήλ. Συγκεκριμένα, η τραγουδίστρια του συγκροτήματος, Gunnhild Sundli, αναφέρει:

«Η ακραία και αφόρητη κατάσταση στην Γάζα, πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν. Συμφωνούμε όλοι στο συγκρότημα, πως η συμμετοχή του Ισραήλ ειναι κάπως προβληματική με όλη αυτή την κατάσταση. Θα χρειαατούμε λίγο χρόνο να το συζητήσουμε»

Οι Gåte αναφέρθηκαν συγκεκριμένα και στο ενδεχόμενο της νίκης τους στον Νορβηγικό εθνικό τελικό:

«Αν κερδίσουμε το Σάββατο, είναι κάτι που θα πρέπει να αποφασίσουμε. Αλλά θα χρειαστούμε λίγο χρόνο να αποφασίσουμε τι είναι καλύτερο.»

Ταυτόχρονα, και οι δεύτεροι αγαπημένοι των στοιχημάτων, οι KEiiNO, μίλησαν σχετικά με την Eurovision και το Ισραήλ:

«Συμφωνούμε όλοι ότι αυτό που συμβαίνει στην Γάζα είναι απαίσιο. Όπως είναι τώρα η κατάσταση, θα είναι δύσκολο για το Ισραήλ να συμμετέχει στον Διαγωνισμό τον Μάιο.»

Τέλος, η Gunnhild Sundli, πρόσθεσε:

«Είμαστε ένα συγκρότημα που πιστεύει πως η μουσική είναι κάτι που ενώνει. Ο πόλεμος ποτέ δεν οδήγησε σε ειρήνη. Πρέπει να δούμε τι έχουν να πουν και οι άλλες χώρες. Θεωρώ θα υπάρξει ανάγκη για διάλογο με τους ανθρώπους υψηλότερα. Δεν είναι εύκολη απόφαση.Πρέπει να πιστέψουμε στην ειρήνη και στον διάλογο και στην κατανόηση για το έθνος του κάθε ενός. Και τον πιο σημαντικό πόλεμο, τον πόλεμο ενάντια στον πόλεμο.»

Παρά τα όσα συμβαίνουν στην Νορβηγία, τόσο η EBU, όσο και το NRK, η δημόσια τηλεόραση έχει αναφέρει εδώ και καιρό, πως δεν πρόκειται να μποϊκοτάρει την συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovision 2024.

Ο Μεγάλος Τελικός του εθνικού τελικού της Νορβηγίας, είναι προγραμματισμένος να λάβει χώρα αύριο, Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, όπου και θα αποφασιστεί ο εκπρόσωπος της χώρας για την Eurovision.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Νορβηγίας στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

Πηγή: nrk.no

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *