Eurovision 2024: Η πρώτη πρόβα της Ελλάδας!

Η πρώτη πρόβα της Ελλάδας είναι γεγονός. Η Μαρίνα Σάττι ανεβαίνει στην σκηνή της Malmö Arena όπου και θα πραγματοποιήσει την πρώτη τεχνική πρόβα της χώρας μας ερμηνεύοντας παράλληλα το “Zari” για πρώτη φορά ζωντανά. Καλή επιτυχία Ελλάδα!

Ποια είναι η Μαρίνα;

Πτυχιούχος κλασικού πιάνου, ανώτερων θεωρητικών στη μουσική, διπλωματούχος κλασικού τραγουδιού και υποκριτικής, αλλά και υπότροφος του διεθνούς φήμης Berklee College of Music, όπου σπούδασε ενορχήστρωση, παραγωγή και jazz μουσική δίπλα στους Danilo Perez και Jamie Haddad ανάμεσα σε άλλους, η Μαρίνα Σάττι ανέπτυξε έναν προσωπικό ήχο που συνδυάζει τις διαφορετικές μουσικές παραδόσεις με τις οποίες μεγάλωσε, όπως την ελληνική, την αραβική αλλά και τη βαλκανική. Έχοντας εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην European Jazz Orchestra (EBU) με έργα του Peter Herbolzheimer, έχοντας τραγουδήσει σε στο John F. Kennedy Center, στην Ουάσιγκτον, με το World Jazz Nonet και έχοντας συμμετάσχει στο a cappella φωνητικό σχήμα The Singing Tribe σε συνεργασία με τον Bobby McFerrin, είναι μια δημιουργός και performer που είναι δύσκολο να καταταχθεί καλλιτεχνικά.

Από το Μέγαρο Μουσικής και τη Λυρική Σκηνή, σε πανηγύρια στα υψίπεδα της Κρήτης, μπορεί να είναι ταυτόχρονα και pop και ethnic και mainstream, όπως μπορεί με την ίδια άνεση να είναι και λυρική και urban και παραδοσιακή. Τα ευρωπαϊκά Μέσα την παρουσιάζουν ως πρέσβειρα της ελληνικής και βαλκανικής σκηνής, μιας ιδιαίτερης διαδρομής που παντρεύει την παραδοσιακή μουσική με την pop, τόσο κλασική όσο και σύγχρονη. Το 2017 κατέκτησε την κορυφή των charts με το single «Μάντισσα», ενώ λίγο αργότερα το κοινό υποδέχτηκε το «Πόνος Κρυφός», που έκανε πρεμιέρα στο γερμανικό COLORS (πρώτη φορά για Έλληνα καλλιτέχνη με ελληνικό στίχο), παίρνοντας ακόμα μία πρωτιά στην πλατφόρμα NOWNESS, που παρουσίασε πρώτο το εξαιρετικό της video clip για το παραδοσιακό κομμάτι «Γιατί πουλί μ’».

Το 2017 ίδρυσε επίσης τις CHÓRES [ˈkɔɾɛs], ένα αμιγώς γυναικείο χορωδιακό σύνολο, αποτελούμενο από περισσότερες από 150 γυναίκες 15-60 χρόνων, του οποίου διατηρεί την καλλιτεχνική διεύθυνση –ένα καλλιτεχνικό φυτώριο που αποσκοπεί στη διάσωση, επεξεργασία και προώθηση του πλούτου της ελληνικής παράδοσης, αλλά και στη δημιουργία πρωτότυπου μουσικού ρεπερτορίου και παραστασιακών δράσεων σε συνεργασία με σύγχρονους καλλιτέχνες, ενώ αναβιώνει με μοναδικό τρόπο τα παραδοσιακά τραγούδια του χθες με τον ήχο και την αισθητική τού σήμερα. Τον Μάιο του 2022, κυκλοφόρησε το πρώτο ολοκληρωμένο προσωπικό της άλμπουμ YENNA, ενώ το 2023 πειραματίστηκε παραδίδοντας το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ της FLABOURO αλλά και το TUCUTUM, ένα τραγούδι-σχόλιο πάνω στη βαλκανική trap, που αναδείχτηκε στο viral του καλοκαιριού.

Η πρόβα:

Η Μαρίνα φέρνει την ίδια στάση και αυθάδεια που είδαμε στο επίσημο βίντεο – το κιλτ έχει αντικατασταθεί με ένα γυαλιστερό μωβ φόρεμα με μια φουσκωτή φούστα, σε συνδυασμό με μαύρες μπότες με τακούνι. Η Μαρίνα έχει τέσσερις χορευτές –τρεις άντρες, μία γυναίκα– που ενώνονται μαζί της για τις urban κινήσεις του δρόμου σε συνδιασμό με ποικίλα παραδοσιακά στοιχεία. Υπάρχουν πολλά κοντινά – η Μαρίνα συνδέεται πραγματικά με το τηλεοπτικό κοινό και φαίνεται υπέροχο στη σκηνή.

Όσον αφορά τα γραφικά, υπάρχουν πολλά χρώματα και ενέργεια – με ροζ neon αιωρούμενα γραφικά με τον τίτλο “ZARI” στους κύβους και γραφικά σε στυλ γκράφιτι στον τοίχο LED που φέρνουν την ίδια urban ατμόσφαιρα που είδαμε στο επίσημο βίντεο.

Το TA TA TA δονείται πραγματικά στο πάτωμα της αρένας.

Greece first rehearsal at Eurovision 2024. Credit: Corinne Cumming/EBU

Παρακάτω δείτε απόσπασμα από πρώτη την πρόβα της Ελλάδας:

https://www.tiktok.com/@eurovision/video/7363292699572620576?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7306596401438803489

Η δεύτερη πρόβα της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2/5 οπότε θα έχουμε και καλύτερη εικόνα για όσα θα δούμε από την Μαρίνα Σάττι στην σκηνή του διαγωνισμού.

πηγή: eurovision.tv

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2024, στο Μάλμε!


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

31 ΣΧΟΛΙΑ
  1. C.G
    C.G says:

    H κοπέλα είναι αλλού. Άλλο level. Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν προδιαθέτουν για ότι πιο σύγχρονο σκηνικά και χορευτικά έχει να επιδείξει η Ελλάδα στον θεσμό έβερ. Τα γραφικά σούπερ, το ενδυματολογικό της Μαρίνας ΑΗΚΟΝΙΚ και εντελώς 2024. Θα μπορούσε να είναι μια εμφάνιση σε οποιοδήποτε από τα μεγάλα παγκοσμίως μουσικά βραβεία. Δεν τίθεται θέμα να μην είναι στο κοινό τοπ 5 μαξιμουμ τοπ 7 με όσα έχουμε δει ως τώρα και από τις άλλες συμμετοχές η Ελλάδα. ΠΑΜΕ ΜΑΡΙΝΑΡΑ.

    Απάντηση
    • All about Eve
      All about Eve says:

      Απλά… κακό το δείγμα. Δεν χρειάζεται περαιτέρω εξηγήσεις. Η δε φώτο του άρθρου απαράδεκτη….σκυψιμο, γύρω γύρω όλοι στην μέση η Μαρίνα.

      Απάντηση
    • Fotis
      Fotis says:

      Που την είδες βρε κοπέλα μου την κατρακύλα; Ειλικρινά!!! Τώρα βλέπω το oddschecker και ήμαστε στην 8 θέση όπως και πριν φύγει η αποστολή! Και μάλιστα όλα είναι στα πράσινα που σημαίνει ότι ανεβαίνει!!! Μα ένα καλή επιτυχία πόσο δύσκολο είναι και ας μην σας αρέσει το κομμάτι!!! Αλλά ξέχασα. Έχουμε να κάνουμε με την γενιά των εικονικών φίλων, των μούφα likes και των ψεύτικων προφίλ!!! Με λίγα λόγια το μόνο αληθινό που σας έχει μείνει είναι το δηλητήριο!!! Τι κρίμα…

      Απάντηση
      • All about Eve
        All about Eve says:

        Όταν η απόδοσή σου για νίκη έχει πάει στο 65….κλαφτα Χαράλαμπε. Πιθανότητες για πλασσάρισμα στην δεκάδα, ναι, έχει βάση στοιχημάτων.

        Απάντηση
  2. EscTales
    EscTales says:

    Το ρουχο ειναι απο μετριο προς κακο. Κανει την εικονα λιγο φτηνη, που ισως της κοστισει ποντους απο τις επιτροπες, που ετσι κι αλλιως τις φοβομαστε. Ισως βιαζομαι λιγο, αλλα νιωθω μια μικρη απογοητευση, δε βλεπω και τον Φωκα καθολου στο staging αυτο… Παραειναι απλοικο. Τωρα καταλαβαινω γιατι μας εβαλαν τριτους πριν τον Ελβετο στον ημιτελικο. Φοβάμαι μηπως “χαθει” η συμμετοχη μας αναμεσα στα ξεχωριστα stagings φετος. Περιμενω να το δω στη καμερα παντως, μακαρι να βιαζομαι και να λεω χαζα!

    Απάντηση
  3. Μάριος
    Μάριος says:

    Η φουστίτσα από το Temu; Εγώ δεν έβγαλα κανένα συμπέρασμα από τις φωτογραφίες, γιατί δεν δείχνουν και τίποτα. Αλλά ακριβώς αυτό προβλέπω να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις στα social media.

    Απάντηση
  4. Ruby
    Ruby says:

    Στις φωτογραφίες φαίνεται αρκετά όμορφο και τραβάει το μάτι σαν act. Φωτεινά χρώματα και η Μαρίνα σε μαγνητίζει από μόνη της. Φαίνεται ότι εμπνέει σιγουριά από τις φωτογραφίες μόνο. Φανταστείτε στο live. Ήδη φαίνεται να ξεχωρίζει σαν act και η Ελλάδα μετά από χρόνια θα γίνει πάλι υπολογίσιμη δύναμη στο televoting. Ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες και με το παραπάνω. Μένει να δούμε πως θα γράψει τηλεοπτικά η όλη αυτή σκηνική προσέγγιση.

    Απάντηση
  5. Tζώρτζης
    Tζώρτζης says:

    Είμαι εκστασιασμένος από τις φώτο! Φαίνεται μοντέρνο, όμορφο, με πολλές και διαφορετικές εικόνες. Είναι απλώς φωτογραφίες και όμως σε κάνει να νιώθεις την ένταση! Ως προς τις εικόνες που βλέπω είμαι πολύ χαρούμενος. Ανεβάστε και φωτογραφίες από το σαιτ της γιουροβίζιον, που έχει πολλά και όμορφα πλάνα!

    Φαίνονται όλα τέλεια! Το ρούχο δεν τρελαίνομαι, αλλά δεν λέω πως είναι άσχημο. Θα ήθελα κάτι άλλο, αλλά δεν ξέρω κιόλας!

    Έχουμε ήδη τα περισσότερα λαικ στο ινσταγκραμ. Θεωρώ θα είναι πιο απίστευση εμφάνιση ανεξαρτήτως θέσης. Αν και για μένα είναι ήδη τοπ 3.

    Απάντηση
  6. Dimis
    Dimis says:

    Gia to monadiko pou mporw na ferw apopsi einai gia to rouxo, ta xromata tis skinis kai gia ta xromata tis skinis kai ta 3a fainonte super, ena tragoudi pou einai doulemenw na dothei me monoplano, de mporeis na doseis apopsi gia ta upoloipa ama de deis to monoplano, auta

    Απάντηση
  7. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Εμπνέει σιγουριά και δυναμισμό. Ελπίζω ότι εκκρεμότητα παραμένει να έχει τελειοποιηθεί στην 2η πρόβα! Πάμε ΜΑ-ΡΙ-ΝΑ!

    Απάντηση
  8. C.G
    C.G says:

    Ας μας πουν οι Έλληνες φανς που είναι ειδικοί στυλιστες, σχεδιαστές κτλ ποιας εμφάνισης το ρούχο τους άρεσε. Κύπρο όχι, Ελλάδα όχι, Ελβετία καρακιτσαριο, Μάλτα αντιγραφή Σανέλ, Πολωνία αισχος, Αλβανία τραγικό, Φινλανδία απαίσιο, Σλοβενία κακό, Μολδαβία κατακιτσατο, Λουξεμβούργο που πας έτσι, Ιρλανδία απόκριες, κτλ κτλ κτλ. Τοξισιτι ολουθε

    Απάντηση
    • Θλιβερούληδες
      Θλιβερούληδες says:

      Είμαστε ο πιο τοξικός λαός στην Ευρώπη. Εμείς,οι Αλβανοί, κάτι Σκοπιανοί.. μόνο αυτοί έχουμε μείμει σε τέτοια κατάντια! Για αυτό δεν έχουμε στον ήλιο μοίρα και θα είμαστε για πάντα φτωχάλες. Μέχρι και στη Βουλγαρία και την Τουρκία που πηγαίνεις βλέπεις πιο Ευρωπαϊκή συμπεριφορά από τα παιδάκια μέχρι τους γέρους. Είμαστε για λύπηση πλέον! Πάρτε το αλλιώς και βουλώστε το λίγο το στοματάκι: πολυλογάδες και από ουσία ΤΙ ΠΟ ΤΑ ΤΑ ΤΑ ΤΑ

      Απάντηση
  9. Angelos-Filip M.
    Angelos-Filip M. says:

    Αν κερδισει τις εντυπωσεις και περασει Τελικο,θα εχει εκπληρωσει το σκοπο του,στην ουσια ολοι γνωριζαμε,οτι δεν κανει για παραπανω,επομενος πρωσγειωθειται και απολαυστε την Eurovision,ισως η Κυπρος μας να κανει μια φοβερη
    Εκπληξη!

    Απάντηση
    • Music -Man
      Music -Man says:

      Ποιοι όλοι ακριβώς; Μόνο να περάσει ήταν ο σκοπός? Από πότε; Για τα δικά σου μέτρα μάλλον ε; Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω, αλλά θα πάει πολύ καλύτερα από αυτό που υπολογίζεται, και επίσης, όσο και αν θέλω η Κύπρος θα είναι από τις Filler χώρες, δηλαδή αυτές που απλά γεμίζουν τις θέσεις. Και θα πλασαριστεί κάπου μεταξύ 14 με 20! Στην καλύτερη, αν περάσει κιόλας….που θα περάσει.

      Απάντηση
  10. Aggeliki
    Aggeliki says:

    Προσωπική μου άποψη, έχει όλες τις προοπτικές για να πάει πάρα πολύ καλα. Φαινεται μοντέρνο, πολύ δυναμικό και πολύ διαφορετικό απ΄οτι έχουμε στείλει στο παρελθόν. Βλέποντας και το tiktok βιντεάκι που ανέβηκε στο site της eurovision, με ενθουσίασε και η φωνή της Μαρίνας και όλο το στήσιμο που έχουν κάνει!

    Απάντηση
  11. All about Eve
    All about Eve says:

    Για πολλοστή φορά, υπάρχουν θεματάκια στα φωνητικά. Δεν ξέρω αν ήθελε να κρατηθεί…αλλά όπως και να το κάνουμε χορός και τραγούδι μαζί είναι δύσκολο. Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από αρκετούς ξενους φανς στα σόσιαλ. Μακάρι να τραγουδήσει όπως πρέπει επαγγελματικά και χωρίς λάθη.

    Απάντηση
  12. Έλεν
    Έλεν says:

    Καλή επιτυχία Ελλάδα Καλή επιτυχία Ελλάδα Καλή επιτυχία Ελλάδα Καλή επιτυχία Μαρίνα
    και σε όσους βγάζουν χολή να κοιτάξουν το μέσα τους δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι με την χώρα τους.Επισης Στον κόσμο της Γιουροβίζιον Αρέσει παρά πάρα πολύ μάλλον εσείς οι λίγοι εδώ μέσα γράφετε . μόνο χολή.

    Απάντηση
  13. Music -Man
    Music -Man says:

    Μ’ αρέσει. Δεν ξετρρελαθηκα, αλλά μ’ αρέσει. Θα ήθελα άλλο ρούχο βέβαια, αλλά μικρόπράγματα. Έχει αέρα, στυλ, δυναμισμό. Στην χορογραφία θα τα σπάει φαντάζομαι. Καλή επιτυχία. Θα σκίσει.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *