ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΥ

Loreen-holding-the-2023-Eurovision-Trophy

Eurovision 2024: Χωρίς αλλαγές στο σύστημα ψηφοφορίας!

Μετά την ολοκλήρωση του περσινού διαγωνισμού, μια μακρά συζήτηση έχει ξεκινήσει σχετικά με τυχόν αλλαγές που πρέπει να εφαρμοστούν στο σύστημα ψηφοφορίας της Eurovision. Υποστηρίζεται από μεγάλη μερίδα φαν αλλά και υπευθύνων, ότι αλλαγές πρέπει να επέλθουν για την ενίσχυση της γνώμης του κοινού.

Χωρίς αλλαγές φέτος;

Ωστόσο, όπως αναφέρει η νορβηγική εφημερίδα Dagsavisen, δεν υπάρχουν σχέδια για αλλαγή του συστήματος ψηφοφορίας για τη Eurovision 2024. Ως αποτέλεσμα, οι αναλογίες παραμένουν αμετάβλητες και το αποτέλεσμα θα καθοριστεί ισόποσα από τις εθνικές κριτικές επιτροπές και το τηλεοπτικό κοινό.

Η αλήθεια είναι ότι εθνικές αποστολές που επηρεάστηκαν αρνητικά από το προαναφερθέν σύστημα ψηφοφορίας ζήτησαν αλλαγή. Για παράδειγμα, ο Stig Karlsen, ο Επικεφαλής της Νορβηγικής Αποστολής, υποστηρίζει δημόσια ότι το σύστημα επιβάλλεται να αλλάξει, ώστε αφενός να αναδεικνύεται νικητής αυτός που η Ευρώπη επιλέγει και αφετέρου να μη μειώνεται το ενδιαφέρον του κοινού.

Έρχεται σύντομα αλλαγή κατεύθυνσης;

Η αλήθεια είναι ότι τα όσα συνέβησαν πέρυσι στον διαγωνισμό αποτέλεσαν κινητήριο δύναμη για “εσωτερικές” αλλαγές σε αρκετές διαγωνιζόμενες χώρες.

Στη Νορβηγία , για παράδειγμα, το κοινό καθόρισε το 60% των αποτελεσμάτων και ήταν αυτό που έδωσε στους Gåte τη νίκη του MGP. Οι KEiiNo θα είχαν επικρατήσει αν το σύστημα 50/50 είχε παραμείνει ως έχει.

Επιπλέον, η Λιθουανία έφερε πίσω το super-final, με το κοινό να έχει αποκλειστικά την τελική γνώμη στην επιλογή του νικητή. Αν είχε παραμείνει το σύστημα του προηγούμενου έτους, ο Silvester Belt δεν θα είχε λάβει το εισιτήριο για το Malmö.

Σε γενικές γραμμές, η τάση φέτος παρατηρείται να είναι η επιλογή συμμετοχών “φιλικών” στην τηλεψηφοφορία.

Η συζήτηση για την αλλαγή της ψηφοφορίας θα συνεχιστεί φέτος και ανάλογα με το αποτέλεσμα, είτε θα ενισχυθεί είτε θα αποδυναμωθεί.

Η Loreen κέρδισε τον περσινό διαγωνισμό με τη συμμετοχή της “Tattoo”. Η Loreen τερμάτισε πρώτη στην ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής, αλλά δεύτερη στην τηλεψηφοφορία, πίσω από τον Käärijä. Τελικά στέφθηκε νικήτρια, παρόλο που δεν συγκέντρωσε ούτε ένα 12άρι στην τηλεψηφοφορία.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: dagsavisen
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *