Eurovision 2024: Αυξάνεται η ανησυχία για τρομοκρατικά χτυπήματα στο Μάλμε!

Στον απόηχο μιας ακόμη καταστροφικής τρομοκρατικής επίθεσης, οι φόβοι για την ασφάλεια του επερχόμενου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας, που είναι προγραμματισμένος για τον Μάιο, αυξάνονται. Η πρόσφατη τραγωδία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 100 ανθρώπους σε αίθουσα συναυλιών λίγο έξω από τη Μόσχα, έχει εντείνει τις ανησυχίες για την ευπάθεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας.

Ο εμπειρογνώμονας Jörgen Holmlund, καθηγητής ανάλυσης πληροφοριών στο Σουηδικό Πανεπιστήμιο Άμυνας, εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για το ενδεχόμενο παρόμοιων επιθέσεων με στόχο τη Eurovision.

“Από σουηδική σκοπιά, αυτό ακριβώς είναι που φοβάμαι”, δήλωσε, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που συνδέονται με εκδηλώσεις που προσελκύουν μεγάλα πλήθη και σημαντική προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης.

“Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με μεγάλα πλήθη και μεγάλη προσοχή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κινδυνεύουν να δεχθούν επιθέσεις”, προειδοποίησε ο Holmlund.

“Για τους τρομοκράτες, θα υπάρξει επίσης διπλή προβολή, εν μέρει επειδή υπάρχει ήδη μεγάλη κάλυψη και εν μέρει επειδή μια τρομοκρατική επίθεση θα έδινε τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα”.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, ένα πολυαναμενόμενο γεγονός που προσελκύει πολυάριθμους επισκέπτες στο Μάλμε, αναμένεται να αποτελέσει επίκεντρο διαδηλώσεων κατά της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Γάζα. Ο Holmlund τόνισε ότι η επίθεση στη Μόσχα υπογραμμίζει το δυνητικό μέγεθος μιας καλά σχεδιασμένης τρομοκρατικής επίθεσης.

Δείχνει πόσο κίνητρα και ικανότητες έχουν, δυστυχώς”, κατήγγειλε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αυξημένη επαγρύπνηση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Παρά τις ζοφερές προοπτικές, ο Holmlund πιστεύει ότι οι απλοί πολίτες μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην αποτροπή πιθανών επιθέσεων, παραμένοντας σε επαγρύπνηση και εμπιστευόμενοι το ένστικτό τους.

“Έχουμε καλύτερη ικανότητα παρατήρησης από ό,τι νομίζουμε, αλλά πρέπει επίσης να βασιστούμε σε αυτήν”, προέτρεψε, τονίζοντας τη σημασία των προληπτικών μέτρων για την πρόληψη τρομοκρατικών ενεργειών.

Καθώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη Eurovision, τα μέτρα ασφαλείας είναι πιθανό να ενταθούν για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συμμετεχόντων και των θεατών.

Πηγή: Svenska Dagbladet

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Στέφανος
    Στέφανος says:

    Όλοι αυτό φοβούνται. Ζούμε πολύ δύσκολα χρόνια.

    Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο να σκοτώνουν άμαχο πληθυσμό και μάλιστα με τέτοια βιαιότητα.

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ζούμε τραγικές καταστάσεις σαν ανθρωπότητα και η ebu επιτρέποντας τη συμμετοχή του Ισραήλ έχει αυξήσει πολύ τον κίνδυνο…
    Δεν θα ντραπω να πω ότι το κέρδος που θέλει να βγάλει η ebu με κάθε τρόπο πλεον έχει ευτελίζει το διαγωνισμό και τα ιδανικά με τα οποία ξεκίνησε μετά τον Β.ΠΠ

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *