Σουηδία: Βανδαλισμός των εγκαταστάσεων της Eurovision στο Μάλμε!

Οι παρατεταμένες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή έχουν αναμφίβολα επηρεάσει τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision σε πολλαπλά επίπεδα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι διαφωνίες ως προς τη συμμετοχή, ή μη, του Ισραήλ, αλλά και η παρουσία του, παλαιστινιακής καταγωγής, Bashar Murad στον εθνικό τελικό της Ισλανδίας.

Οι αντιδράσεις εξακολουθούν να εκδηλώνονται έχοντας ως επίκεντρο, αυτή τη φορά, την πόλη που φιλοξενεί τη φετινή διοργάνωση.

Πιο συγκεκριμένα, μία από τις διαφημιστικές ταμπέλες της Eurovision 2024, ο οποίες έχουν τοποθετηθεί σε αρκετά σημεία του Μάλμε, έχει υποστεί βανδαλισμό. Πιο συγκεκριμένα, κάποιος κάλυψε την ταμπέλα με κόκκινη μπογιά και στη συνέχεια έγραψε το σλόγκαν του διαγωνισμόυ, “United by Music” (“Ενωμένοι από τη μουσική”), προφανώς ειρωνευόμενος την απόφαση της EBU να επιτρέψει τη συμμετοχή του Ισραήλ. Τέλος, χάραξε τη φράση “Free Gaza” (“Ελευθερία στη Γάζα”). Τα παραπάνω ουσιαστικά επιβεβαιώνουν την πολιτική διάσταση του φετινού διαγωνισμού.

Θυμίζουμε πως, παρά τις αντιδράσεις, το Ισραήλ συμμετέχει κανονικά στον διαγωνισμό και εκπροσωπείται από το “Hurricane” της Eden Golan. Πρόκειται για ένα τραγούδι με πολιτική χροιά, το οποίο πραγματεύεται τα γεγονότα του περασμένου Οκτωβρίου.

https://youtu.be/lJYn09tuPw4?si=UVWW_pkH7moKlN1y

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη Eurovision 2024!


Πηγή: Aftonbladet

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. ...
    ... says:

    Συγγνώμη τώρα αλήθεια η ebu συνεχίζει λες και δεν γίνεται τίποτα; Είναι δυνατόν; Θέτουν σε κίνδυνο φανσ του διαγωνισμού που θα πάνε να τον παρακολουθήσουν και την αποστολή του Ισραήλ που ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ήθελαν να παρεβρεθεί! Να τους αποκλείσουν όπως απέκλεισαν και την Ρωσία και την Λευκορωσία γιατί φανταστείτε αν γίνονται αυτά αρχές Μαρτίου τι θα γίνεται τον Μάιο!

    Απάντηση
  2. Alex
    Alex says:

    Κι αυτό είναι μόνο η αρχή. Το Malmö είναι μια πόλη με μεγάλο ποσοστό Αράβων, μουσουλμάνων κλπ όπως και πολλών Σουηδών και δείξει με πολλές διαδηλώσεις την εναντίωση της στο Ισραήλ και την γενοκτονία που συμβαίνει στην Γάζα. Η EBU θα μετανιώσει για αυτήν την απόφαση και προβλέπω απόσυρση για λόγους ασφαλείας.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *