bashar murad

Ισλανδία: “Δεν υπήρχε καμία παρέμβαση του Ισραήλ στο Songvakeppnin” αναφέρει ο Yogel Segav

O Yongel Segav σε μήνυμα του στο Eurovisionfun δίνει εξηγήσεις για το θέμα το οποίο κατηγορείται από μερίδα του ισλανδικού τύπου σήμερα, πως δηλαδή εκ μέρους του ΚΑΝ προσπάθησε και πέτυχε να παρέμβει στο Songvakeppnin, ώστε να εμποδίσει την νίκη του Bashar Murad.

O Yongel Segav εξηγεί στο Eurovisionfun πως το facebook group στο οποίο αναφέρονται πως έδωσε οδηγίες στα μέλη του ώστε να στηρίξουν την Hera Bjork προκειμένου να είναι αυτή η νικήτρια του Songvakeppnin και όχι ο Bashar Murad, πρόκειται για ένα μικρό group 400 μελών, του οποίου μόνο οι μισοί είναι Ισλανδοί. Επιπλέον προσθέτει πως απλά αυτό ήταν μία πρόταση προς φίλους, όπως αντίστοιχες προτροπές υπήρχαν από δεκάδες φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές υπέρ του Bashar Murad.

Γεια σας, είμαι ο Yogev Segal. Ο άνθρωπος για τον οποίο γράφτηκε σε εκείνο το άθλιο ταμπλόιντ στην Ισλανδία. Δουλεύω στο ΚΑΝ, είναι η καθημερινή μου δουλειά. Εργάζομαι ως χειριστής εκπομπής, μια εντελώς τεχνική θέση στο κανάλι KAN. Το γεγονός αυτό δεν έχει καμία σχέση με το θέμα. Ο ΚΑΝ δεν έχει κανένα ρόλο σε αυτό.

Έχω μια βαθιά σχέση με την Ισλανδία και τους Ισλανδούς, επισκέφτηκα την Ισλανδία 8 φορές και έχω έναν ιστότοπο για ταξιδιώτες στην Ισλανδία στα εβραϊκά. Η «εκστρατεία» που αναφέρεται στο άρθρο δεν είναι παρά μια ανάρτηση σε μια ομάδα 400 ατόμων, εκ των οποίων οι μισοί είναι Ισραηλινοί και οι μισοί Ισλανδοί. Η ανάρτηση διατυπώθηκε με πολύ φιλειρηνικό τρόπο – όχι κατά του Μπασάρ αλλά κατά της ανάμειξης της πολιτικής στη Eurovision.

Αυτοί που ψήφισαν είναι Ισλανδοί, όχι εγώ. Εδώ δεν υπάρχει «παρέμβαση». Στο superfinal η Hera κέρδισε με μεγάλη διαφορά. Όπως έγραψαν Παλαιστίνιοι ακτιβιστές σε κάθε κοινωνικό δίκτυο για να ψηφίσουν τον Bashar, πρότεινα κάτι διαφορετικό, σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων, μερικοί από τους οποίους είναι απλώς φίλοι μου. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό! Δεν πρόκειται για παρέμβαση. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια θεωρία συνωμοσίας.

Η ισλανδική δημόσια τηλεόραση σήμερα επιβεβαίωση πως η Hera Bjork θα εκπροσωπήσει την χώρα στην Eurovision 2024 με το τραγούδι Scared of Heights, βάζοντας τέλος στην φημολογία που ήθελε αφενός την χώρα να αποχωρεί από το διαγωνισμό, και αφετέρου την αμφισβήτηση της νίκης της Hera που επιστρέφει στην Eurovision 14 χρόνια μετά.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. soldi
    soldi says:

    Guys, συγχαρητήρια για την κάλυψη της φετινής σεζόν! Έχετε άρθρα και ειδήσεις που δεν τα έχουν άλλα σάιτ! Keep the good work!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *