Λευκορωσία: Απροσδιόριστη χρονικά η αποπομπή της από την EBU!

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Λευκορωσίας, BTRC, παραμένει υπό καθεστώς αποπομπής από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση!

Το 2021 η χώρα ενώ ήταν στην επίσημη λίστα συμμετοχής λίγους μήνες μετά όχι μόνο αποβλήθηκε από το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021 αλλά και ο ίδιος εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας BTRC αποπέμφθηκε από την EBU όπως ήταν γνωστό μέχρι και το 2024. Αρχικά εκείνη τη χρονία τη χώρα θα εκπροσωπούσε το συγκρότημα Galasy ZMesta με το τραγούδι “Ya nauchu tebya (I’ll Teach You)” (Я научу тебя) το οποίο στη συνέχεια αποκλείστηκε από την EBU λόγω της πολιτικής φύσης των στίχων που σχετίζονται με τις διαδηλώσεις στη Λευκορωσία την περίοδο 2020-2021 . Στη συνέχεια επιλέχθηκε ένα νέο τραγούδι με τίτλο, “Pesnya pro zaytsev (Song About Hares)” (Песня про зайцев), ωστόσο αποκλείστηκε επίσης από το διαγωνισμό για πολιτικούς λόγους.

Ωστόσο ενώ η αποπομπή της χώρας ήταν γνωστό ότι θα είχε διάρκεια μέχρι και φέτος, το 2024, νωρίτερα έγινε γνωστό πως η αποπομπή της Λευκορωσίας έχει απεριόριστη διάρκεια με την EBU να σχολιάζει:

“Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε τη θέση μας αυτή τη στιγμή”

Η συνέχιση της αποπομπής της Λευκορωσίας από την EBU σχετίζεται και με τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας καθώς ο ηγέτης της χώρας στηρίζει και βοηθάει τη Ρωσία στις στρατιωτικές δραστηριότητες επί του Ουκρανικού εδάφους.

Η τελευταία επίσημη συμμετοχή της Λευκορωσίας ήταν για την Eurovision 2020 που ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα γύρω από την Eurovision 2024!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *