Editorial: Eurovision 2024 – Τι είδαμε την τρίτη ημέρα προβών!

Για τα καλά σε ρυθμούς Eurovision έχουν μπει οι φανατικοί φανς του διαγωνισμού εδώ και τρεις ημέρες, με τις πρώτες πρόβες του να έχουν ξεκινήσει. Σήμερα, Δευτέρα 29 Απριλίου, οχτώ χώρες που θα λάβουν μέρος στο δεύτερο ημιτελικό της 9ης Μαίου, πήραν μια “πρώτη γεύση” από τη  Malmö Arena και ετοιμάζονται για τα ζωντανά σόου της επόμενης εβδομάδας.

Το Eurovisionfun όντας για ακόμα μία χρονιά συνεπές στο ραντεβού του, θα σας παρουσιάζει κάθε βράδυ μία ανασκόπηση όσων έλαβαν χώρα στη Malmö Arena, σχολιάζοντας τα καλώς και τα κακώς κείμενα που έλαβαν χώρα επί σκηνής του χώρου διεξαγωγής της Eurovision 2024.

“Σε αυτούς που λέμε ναι”

Ασυζητητί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σημερινής τρίτης ημέρας προβών ενόψει της Eurovision 2024 ήταν η Μάλτα. Η Sarah Bonnici με μία εκρηκτική εμφάνιση, “κομμένη και ραμμένη” στα μέτρα της, έδειξε πως έχει όλα τα φόντα να αποτελέσει μία από τις εκπλήξεις του δεύτερου ημιτελικού. Σαφώς και το ενδεχόμενο πρόκρισής της παραμένει δύσκολο, κάθε άλλο παρά ξεγραμμένη δεν θα πρέπει να τη θεωρούμε.

Malta first rehearsal at Eurovision 2024. Credit: Corinne Cumming/EBU

Φυσικά, “λέμε ναι” στην Ελλάδα και τη Μαρίνα Σάττι. Αρκετά καλή πρόβα για τη χώρα μας, η οποία επιχειρεί μία αρκετά μοντέρνα προσέγγιση επί σκηνής, η οποία σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά μουσικά στοιχεία προμηνύουν ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα, για το οποίο και ανυπομονούμε να έρθει η Πέμπτη προκειμένου να πάρουμε μία πρώτη γεύση από το πως απεικονίζεται στην κάμερα. Τα λόγια είναι περιττά για τη Μαρίνα Σάττι, με μία μικρή μόνο παρατήρηση για τη στυλιστική επιλογή της ελληνικής συμμετοχής, που ενδεχομένως θα μπορούσε να είναι κάποια άλλη. Εις την Πέμπτη τα σπουδαία…

Greece first rehearsal at Eurovision 2024. Credit: Corinne Cumming/EBU

Στις ευχάριστες εκπλήξεις της σημερινής ημέρας θα συμπεριλάβουμε και την Αυστρία. Πολύ όμορφο staging από την αυστριακή αποστολή, η οποία φαίνεται να έχει προσέξει μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια προκειμένου να αποτυπωθεί όπως πρέπει το τραγούδι επί σκηνής. Αρκετά υποσχόμενα όλα όσα παρακολουθήσαμε στο λίγων δευτερολέπτων βίντεο στο TikTok, με τα φωνητικά της Kaleen σε πολύ μεγάλο βαθμό βελτιωμένα, ως απάντηση στους αμφισβητίες. Σε μεγάλο βαθμό σίγουρη η πρόκριση για την Αυστρία, φέρνοντας τα 90s στο 2024 με μεγάλη επιτυχία.

Kaleen Αυστρία 2024

Kaleen Αυστρία Eurovision 2024 – 1η Πρόβα

Τέλος, 100 φορές ΝΑΙ, σε ένα τραγούδι που πραγματικά πιστεύω πως έχει υποτιμηθεί ως τώρα, την Αρμενία. Οι Ladaniva φέρνουν επί σκηνής τη θετική τους ενέργεια, ένα πάρτυ μουντ, το οποίο φέρνει αναμνήσεις Eurovision από προηγούμενες δεκαετίες, όπου ο παραδοσιακός ήχος χρησιμοποιούταν πολύ περισσότερο. Αρκετά καλή φωνητικά η Jaklin, η οποία θα τα δώσει όλα τις προσεχείς ημέρες. Ίσως ένα από τα “dark horses” του φετινού διαγωνισμού, μην σας κάνει εντύπωση να καταλήξει και χαμηλά εντός δεκάδας.

Denmark first rehearsal at Eurovision 2024. Credit: Corinne Cumming/EBU

“Στο ύψος τους”

Για το πρώτο φαβορί του φετινού διαγωνισμού, δεν έχουμε να σχολιάσουμε πάρα πολλά είναι η αλήθεια. Για ακόμα μία φορά το Nemo ερμήνευσε άψογα το “The Code“, αποδεικνύοντας πως δικαίως η Ελβετία θεωρείται ως μία από τις χώρες φαβορί του φετινού διαγωνισμού. Ενδιαφέρουσα σκηνική προσέγγιση για τους Κεντρικοευρωπαίους, με τη στιλιστική επιλογή να τη θεωρώ ολίγον τι παράταιρη συγκριτικά με το staging και το ύφος του τραγουδιού. Ειδικά αυτές οι μπότες, τελείως αχρείαστες. Σε κάθε περίπτωση, γούστα είναι αυτά και περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα. Βουρ για Τοπ 3 στον μεγάλο τελικό.

 “Στο ύψος της” στάθηκε και η Δανία στο πλαίσιο της σημερινής πρώτης πρόβας της. Η Saba δεν προχώρησε σε μεγάλες αλλαγές συγκριτικά με την εμφάνισή της στον δανέζικο εθνικό τελικό, με το “Sand” να κρατάει όλα εκείνα τα στοιχεία που ήταν ταυτόχρονα και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά του. Θα μπορέσει να προκριθεί ; Η ευχή μου είναι ναι, η λογική μου λέει πως θα κριθεί στο όριο. Πρόκειται για μία από τις λίγες τέτοιου τύπου ποπ μπαλάντες της βραδιάς, με λίγη τύχη μπορεί να καταλάβει την 9η-10η θέση και να βρεθεί στον τελικό του Σαββάτου.

Denmark first rehearsal at Eurovision 2024. Credit: Corinne Cumming/EBU

“Όχι λέμε σε αυτούς”

Όσο άψογη φωνητικά και αν είναι η Besa, δυστυχώς για την έμπειρη ερμηνεύτρια και τη γειτονική Αλβανία, αυτό δε φαίνεται να αρκεί για να της χαρίσει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του φετινού διαγωνισμού. Πρόκειται για μια εμφάνιση που την έχουμε δει πάρα πολλές φορές στον διαγωνισμό, μία στιλιστική επιλογή που φαίνεται λίγο άκυρη συγκριτικά με τη σκηνή και το τραγούδι, καθώς επίσης και μία stage performance που φαίνεται πως θα ξεχαστεί πολύ εύκολα από τους τηλεθεατές την ερχόμενη Πέμπτη. Πολύ πιθανός ο δεύτερος αποκλεισμός μέσα σε τρία χρόνια για την Αλβανία, της οποίας μεγάλη ελπίδα παραμένουν οι χώρες που παραδοσιακά την ψηφίζουν και βρίσκονται στον ημιτελικό αυτό (Ελλάδα, Ιταλία, Ελβετία, Άγιος Μαρίνος κ.ο.κ.).

Albania first rehearsal at Eurovision 2024. Credit: Corinne Cumming/EBU

Σαφέστατα όχι και στην Τσεχία, που στα μάτια μου φαντάζει ως ο πλέον σίγουρος αποκλεισμός από τον δεύτερο ημιτελικό. Όσο και να έριξε τον τόνο του τραγουδιού η Aiko, το αποτέλεσμα παραμένει επιεικώς μέτριο, με τα φωνητικά της Τσέχας εκπροσώπου να είναι από τα πλέον αδύναμα αυτού του ημιτελικού. Στα αρνητικά συγκαταλέγω προσωπικά και την ενδυμασία που επέλεξε η τσεχική αποστολή. Προς ολοταχώς για επιστροφή στην Πράγα την Παρασκευή το πρωί.

Πρόβα Τσεχίας 2024

Aiko Τσεχία Eurovision 2024 – 1η Πρόβα

 

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

12 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Zari
    Zari says:

    Για ποιο λόγο το άρθρο σας αναφέρει ότι η Ελλάδα είχε “αρκετά καλή” πρόβα ενώ στην Κύπρο γράψατε ότι ήταν τέλεια κτλ ;

    Τι παραπάνω είδατε δλδ;

    Απάντηση
    • Ioannis Ampatzidis
      Ioannis Ampatzidis says:

      Δεν υπάρχει πουθενά στο άρθρο της πρώτης ημέρας ο χαρακτηρισμός “τέλεια” για την πρόβα της Κύπρου. Τα λόγια της κυπριακής αποστολής υιοθετήσαμε που μίλησε για την καλύτερη πρώτη πρόβα που είχαν εδώ και πολλά χρόνια, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Περισσότερη προσοχή την επόμενη φορά που θα κάνετε την οποιαδήποτε υπόδειξη, χωρίς βάση. Φιλικά, ΙΑ.

      Απάντηση
  2. Αντώνης
    Αντώνης says:

    Η Μαρίνα ήταν καταπληκτική!!
    Η Αυστρία δεν θεωρώ ότι αποτελεί έκπληξη. Στα πρώτα δευτερόλεπτα φαίνεται η αδυναμία στην φωνή της, ενώ σε όλο το υπόλοιπο ήταν πολύ έντονα τα pre recorded vocals.
    Στην Αλβανία δεν θα έλεγα όχι αλλά ναι

    Απάντηση
  3. ΑΝΔΡΕΑΣ
    ΑΝΔΡΕΑΣ says:

    Παιδιά του Eurovision fun, πολύ ήρεμα, θα ήθελα να είστε λιγότερο αιχμηροί με την φετινή ελληνική συμμετοχή.
    ΟΚ, καταλαβαίνω ότι δεν έχετε τα ίδια αποκλειστικά με τις χρονιές 2021 και 2022 ή όπως φέτος με την Κύπρο, αλλά διακρίνω μια περίεργη διαχείριση και πραγματικά θα είναι κρίμα αν όντως είναι έτσι.

    Δε μπορώ να ακούω στο live τον εξαιρετικό Γιάννη Αργυρίου να λέει πως πέρυσι τα 15 δευτερόλεπτα της 1ης πρόβας του Βίκτωρα δεν προμήνυαν το βατερλό, ούτε να ακούω πως γενικά για όλες τις πρόβες είπατε σχετικά μέτρια, όταν για τη μικρή ταλαντούχα Σήλια μόνο που δεν την τοποθετήσατε στο τοπ 3 το Σάββατο.

    Κατανοώ ότι μπορεί κάποια πράγματα να μην σας αρέσουν, αλλά καλό είναι να είστε ακριβοδίκαιοι.

    Δε γίνεται να αγνοηθεί ότι η πρόβα της Μαρίνας έχει τα περισσότερα και με διαφορά, like στο Instagram, είναι αυτή τη στιγμή δεύτερη σε προβολές στο TikTok και γενικότερα έχει κάνει φουλ αίσθηση, εντός και εκτός.
    Και γράφω δε γίνεται, γιατί θυμάμαι χαρακτηριστικά τον Γιάννη, να αναφέρεται στα like και στα views του τραγουδιού του Ισραήλ όταν είχε πρωτοβγεί και στη συνέχεια.
    Και πραγματικά, θα ήθελα να μαθω αύριο και μεθαύριο, που θα αναφέρετε πόσα like και views θα έχουν Ισραήλ και Ολλανδία, γιατί θα το κάνετε;

    Καλά να περάσετε στο Malmo και να το χαρείτε μέχρι εκεί που δεν φτάνει και φυσικά καλά νέα ρεκόρ στο site σας!

    Απάντηση
  4. gogos
    gogos says:

    Η Ελλάδα φέτος (για μενα) έχει την καλύτερη συμμετοχή απ’ όλες τις απόψεις. Επίσης πιστεύω (αν και θα περιμένω και τα τηλεοπτικά πλάνα) ότι είναι η πιο ολοκληρωμένη συμμετοχή μας στα 50 χρόνια που συμμετέχει η χώρα μας στον διαγωνισμό!

    Απάντηση
  5. Aa Aa
    Aa Aa says:

    Διαβάζω την ιστοσελίδα και βλέπω τα βίντεο από τότε που ξεκινήσατε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πολλοί σε όλα τα ελληνικά σάιτ της Eurovision έχουν άποψη και λένε ξέρω από τον διαγωνισμό, αν δεν γνωρίζουν κυρίως από δημοσιογραφία ή από μουσική ή σκηνοθεσία κτλ. Το ότι κάποιος ξέρει πόσους πόντους πήρε Ελλάδα το 2005 ή συνάντησε κάποιον τραγουδιστή ή ξέρει κάποιο μάνατζερ ή μέρος δεν τον κάνει έξπερτ, αλλά απλώς fan και γνώστη. Παιδιά στηρίξτε την Ελλάδα και την Κύπρο όσο καλύτερα γίνεται.

    Απάντηση
  6. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Για σήμερα:
    8. Αλβανία: Εκτός από τη φωνή όλο το άλλο ένα χαλί. Ρούχα, staging, τραγούδι. Καμιά ελπίδα πρόκρισης. 4/10. 14-16 στον ημιτελικό.
    7. Τσεχία: μία από τα ίδια και εδώ αλλά με κάπως καλύτερο staging. 4,2/10 14-16 στον ημιτελικό.
    6. Δανία. Ψιλοαδιάφορο κομμάτι και επέλεξαν να κρατήσουν το αδιάφορο staging που είχαν. Ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης. 6/10. 11-13 στον ημιτελικό.
    5. Αυστρία: πολύ καλύτερα φωνητικά από ο,τι περίμενα αλλά σίγουρα είναι από τις πιο αδύναμες φωνές φέτος. Το staging μου αρέσει αλλά όχι τόσο η λευκή καμπαρντίνα που φοράει. Πιστεύω κουτσά στραβά θα περάσει αλλά δεν θα εκπλαγω και αν μείνει οριακά εκτός.7/10. 7-11.
    4. Μάλτα: η ευχαρίστη σημερινή έκπληξη! Ένα τραγούδι οκ, που απογειώθηκε σκηνικά. Χορογραφία, φώτα, φωνή, staging ολοσωστα! Από τα girly pop το πιο καλοστημένο ως ώρας. Θα ήθελα να κάνει την ανατροπή και να προκρίνεται αλλά φαίνεται απίθανο σε έναν τόσο δύσκολο ημιτελικό, όχι όμως απίθανο και ας λένε τα στοιχήματα! 7,5/10. 9-13 στον ημιτελικό.
    3. Ελβετία: φωνάρα, πολύ ωραίο τραγούδι, εξαιρετικό staging καθώς πιστεύω ότι το prop και τα φώτα θα γράφουν τέλεια αλλά για όνομα το ρούχο…θα ήθελα να φορούσε κάτι που από τη μια πλευρά να ήταν τύπου φόρεμα και από την άλλη τύπου σακάκι. 8,5/10 Πιστεύω άνετα θα κερδίσει τις επιτροπές άντε να είναι 2ο, αλλά στο κοινό δεν ξέρω… Ίσως επαναληφθεί ο,τι και με το Gjon το ’21 και συνολικά βγει 3ος. Σίγουρα όμως αυτή η συμμετοχή θα είναι 5αδα. Στον ημιτελικό άνετη πρόκριση, 2-3.
    2. Αρμενία: πολύ υποτιμημένη συμμετοχή! Μου αρέσει η φολκ αισθητική αλλά αυτό το Προπ κάπως αχρειαστο σαν να τους περιορίζει στο να τα σπάσουν! Άνετα στον τελικό. 9/10. 4-6.
    1. Ελλάδα! Ε πραγματικά είναι αυτό που πίστευα πριν καν ανακοινωθεί το τραγούδι! Η Μαρίνα έχει άστρο και μας κάνει να ασχολούμαστε όλοι με το διαγωνισμό μετά από χρόνια…(Ναι παρά την δεκάδα το 21-22, ελάχιστοι γνώριζαν τη συμμετοχή μας εντός Ελλάδας). Επίσης μας ξανάσυστήνει στην Ευρώπη! Ναι έχουμε αυτά τα ακούσματα τα πιο φολκ/μπαλκαν αλλά με και διάθεση urban και μου αρέσει που αυτή κρατήθηκε στο staging! Η Μαρίνα, φωνάρα, κουκλάρα, δυναμική και η χορογραφία επική! Τα γραφικά και οι γρήγορες εναλλαγές πιστεύω θα το απογειώσουν! Καταλαβαίνω τις ενστάσεις κάποιων για το ρούχο (και εγώ στην εικόνα δεν είναι πιστει, αλλά στο κλιπ μια χαρά ήταν!). Γενικά όλο αυτό θα μπορούσε άνετα να είναι εμφάνιση ενός tour της Ροζαλία! Εξάλλου τα νούμερα και τα σχόλια και εντός αλλά και εκτός Ελλάδας μιλάνε από μόνα τους…. Το ότι τα στοιχήματα μας έχουν ακόμα χαμηλά το καταλαβαίνω. Δεν παίζει να νικήσουμε, αλλά μια θέση στην 5αδα ακόμα την αξίζουμε πιστεύω! 9.5/10 και καλή επιτυχία στην Μαρίνα μας!
    Μια θέση στη δεκάδα διεκδικουμε και εμείς οι καημένοι, και ο καψερος ο Ελβετός….
    Μια από τις 9 δηλαδή γιατί η μία είναι καπαρωμενη για την…. Κύπρο.

    Απάντηση
  7. Γρηγόρης
    Γρηγόρης says:

    Συγχαρητήρια σε όλους! Νομίζω ότι ήταν πολύ καλή μέρα από άποψη προβών.
    Αυστρία και Μάλτα: ξαναζεσταμενο φαγητό κατά την άποψη μου. Το έχουμε δει πάρα πολλές φορές στην eurovision.
    Αλβανία: η Besa είναι φωνάρα! Περιμένω να δω και την υπόλοιπη πρόβα για να κρίνω. Από αυτό το λίγο που είδα νομίζω ότι μου άρεσε.
    Ελλάδα: Καταπληκτική η Μαρίνα. Νομίζω ότι η Ελλάδα φέτος θα μπορούσε άνετα να πιάσει πεντάδα. Ελπίζω στον τελικό να το εκτιμήσουν και οι κριτές το τραγούδι.
    Τσεχία και Δανία: Λίγο αδιάφορα μου φάνηκαν
    Ελβετία και Αρμενία: η σκηνική εμφάνιση φαίνεται πολυ καλή και νομίζω ότι θα τα απογειώσει κι άλλο τα τραγούδια.

    Όλα τα παραπάνω σχόλια βέβαια είναι με βάση το μικρό κλιπ που είδαμε. Ανυπομονώ για τις δευτέρες πρόβες.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *