Eurovision 2024: Η πρώτη πρόβα της Αλβανίας!

Σειρά έχει η Αλβανία. H Besa θα ερμηνεύσει το “Titan” για πρώτη φορά στην σκηνή του διαγωνισμού πραγματοποιώντας έτσι την πρώτη της τεχνική πρόβα.

Ποια είναι η Besa;

Το 2003, η Besa κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι “Më Beso”, το οποίο γράφτηκε από τον παραγωγό Florian Mumajesi , και περιλάμβανε το νεοσύστατο τότε αλβανικό συγκρότημα Produkt 28 ενώ ακολούθησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο “Besa”, το 2006. Το άλμπουμ γράφτηκε σε συνεργασία με γνωστές προσωπικότητες της αλβανικής μουσικής βιομηχανίας, όπως οι Dorian Gjoni, Flori Mumajesi , Genti Lako, Andy DJ και Stine . Η Besa έχει συμμετάσχει σε διάφορους μουσικούς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένου του “Notafest”, όπου της απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο για το R&B single “Lëshoje Hapin”. Το 2009, συμμετείχε στο Selecţia Naţională στη Ρουμανία για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision , με το αγγλόφωνο τραγούδι “Nothin’ Gonna Change”, και έφτασε στον ημιτελικό.

Το 2010, η Besa διαγωνίστηκε στο Top Fest και κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Γυναίκας Τραγουδίστριας με το σινγκλ της “Kalorësi i Natës”. Από το 2010, κυκλοφόρησε μια σειρά από σινγκλ, συμπεριλαμβανομένου του “Fishekzjarre”, το 2012, του “Burning” το 2013 και του “Zemrën Dot Nuk ta Lexoj” το 2014.

Η Besa ήταν κριτής στην αλβανική τηλεοπτική εκπομπή The Voice of Albania από το 2017, και λίγα χρόνια αργότερα έκανε το ντεμπούτο της στη Γαλλία με τη γαλλική μπαλάντα της “En Equilibre” τον Ιούνιο του 2022. Το 2023, επιλέχθηκε για να διαγωνιστεί στο Festivali i Këngës 62 με το τραγούδι ” Zemrën n’dorë “,όπου κέρδισε την ψήφο του κοινού και επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Αλβανία στην Eurovision 2024. Στο διαγωνισμό, το τραγούδι θα ερμηνευτεί στα αγγλικά, με τίτλο “Titan”.

Η πρόβα:

Η Besa φοράει ένα κοστούμι με μυτερούς ώμους και ένα μπλε και μαύρο παντελόνι με χρυσές λεπτομέρειες. Στη σκηνή συνοδεύεται από δύο τραγουδίστριες στα φωνητικά και τρεις χορεύτριες σε nude φόρμες.

Περισσότεροι χορευτές διακρίνονται στον τοίχο LED και στους κύβους, κάνοντας την εμφάνιση ακόμα πιο δραματική και δίνοντας την αίσθηση ότι γεμίζει η σκηνή. Απλό, αλλά πραγματικά αποτελεσματικό.

Το φινάλε του τραγουδιού είναι ένα πραγματικά επικό τελείωμα με τα ντραμς και το τέμπο του κομματιού να αποκτούν μεγαλύτερη ένταση.

Albania first rehearsal at Eurovision 2024. Credit: Corinne Cumming/EBU

Παρακάτω δείτε απόσπασμα από πρώτη την πρόβα της Αλβανίας:

@eurovision

A TITAN of a first rehearsal from Albania’s @Besa 🇦🇱 #Eurovision2024

♬ original sound – Eurovision

Η δεύτερη πρόβα της Αλβανίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2/5 οπότε θα έχουμε και καλύτερη εικόνα για όσα θα δούμε από την Besa στην σκηνή του διαγωνισμού.

πηγή: eurovision.tv

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2024, στο Μάλμε!


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

1 reply
  1. Αντώνης
    Αντώνης says:

    Ένα μπράβο στην Αλβανία που τα τελευταία χρόνια το χει βρει με την σκηνική παρουσία (με εξαίρεση το 22). Εγώ προσωπικά δεν την έχω διαγράψει από τον τελικό

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *