Portugal Eurovision 2024 First Rehearsal

Eurovision 2024: Η πρώτη πρόβα της Πορτογαλίας!

Προτελευταία πρόβα για σήμερα, στη σκηνή της Malmö Arena, η Iolanda από την Πορτογαλία για να πραγματοποιήσει την πρώτη της πρόβα! Το τραγούδι ονομάζεται ”Grito”!

Ποια είναι η Iolanda;

Η Iolanda κυκλοφόρησε το ντεμπούτο Single της τον Μάρτιο του 2023. Γεννημένη στο São Pedro de Cova Gala, στην Figueira da Foz, η τραγουδίστρια, μετακόμισε στη Λισαβόνα σε ηλικία 17 ετών, αλλά ήδη από τα 14 της, είχε κάνει τα πρώτα της βήματα, στη συγγραφή τραγουδιών.

Λίγο καιρό αργότερα, άρχισε να εμφανίζεται σε διάφορα μπαρ, αλλά και σε εθνικούς διαγωνισμούς ταλέντων. Στη συνέχεια, μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου σπούδασε τραγούδι και σύνθεση, στο BIMM του Πανεπιστημίου του Σάσσεξ.

Στη μουσική της iolanda ακούμε στοιχεία ποπ και R&B, χωρίς η καλλιτέχνιδα να αποχωρεί, από τις παραδοσιακές πορτογαλικές και ιβηρικές ρίζες της.

Η πρόβα:

Επόμενη στη σειρά η Iolanda, η οποία κάνει πρόβα το τραγούδι της Grito”.

Ο τίτλος μεταφράζεται ως Shout, αλλά δεν υπάρχει τίποτα το κραυγαλέο σε αυτή τη μελωδική μπαλάντα. Πρόκειται για ένα κράμα ποπ και RnB, με παραδοσιακές ρίζες πορτογαλικού Fado, ενώ τα φωνητικά της Iolanda φαίνεται να γεμίζουν κάθε γωνιά της αρένας, από τοστοιχειωτικό” acapella ξεκίνημα της, μέχρι την τεράστια νότα στο τέλος.

Είναι ένα τραγούδι που πραγματικά χτίζεται μέσα στα τρία λεπτά, και παρόλο που είναι μπαλάντα, έχει ακόμα ένα υποκείμενο μπάσο που δονείται μέσα από το πάτωμα. Ένα τραγούδι που το νιώθεις μέσα σου.

Η σκηνοθεσία είναι παρόμοια με το Festival da Canção, ενώ συνοδεύεται από πέντε λευκοντυμένους χορευτές με καλυμμένα πρόσωπα, να εκτελούν ένα πρόγραμμα σύγχρονου χορού. Έχουν επίσης χαμηλώσει τον μεσαίο κύβο της σκηνής, γεγονός που προσθέτει ένα ωραίο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Portugal's first rehearsal - Eurovision 2024. Credit Corinne CummingEBU

Portugal’s first rehearsal – Eurovision 2024. Credit Corinne CummingEBU

Παρακάτω δείτε απόσπασμα από την πρόβα της Πορτογαλίας:

@eurovision Shout all about it! @iolanda is sending sparks flying in rehearsals #Eurovision2024 ♬ original sound – Eurovision

Η δεύτερη πρόβα της Πορτογαλίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1/5 οπότε θα έχουμε και καλύτερη εικόνα για όσα θα δούμε από την Iolanda στην σκηνή του διαγωνισμού.

πηγή: eurovision.tv

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2024, στο Μάλμε!


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *