Ελλάδα: Ούτε η κατάκτηση του Conference Cup από τον Ολυμπιακό δεν νίκησε την Eurovision!

Eurovision Vs Τελικός Conference Cup σημειώσατε 1 ή αν θέλετε ΕΡΤ1 Vs Mega σημειώσατε πάλι 1. Ο τελικός του Conference Cup και η πρώτη κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου για ελληνική ομάδα στο ποδόσφαιρο δεν ήταν αρκετά, για να ξεπεράσει σε τηλεθέαση την μετάδοση του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο χθεσινός τελικός του Conference Cup και η κατάκτηση του τροπαίου από τον Ολυμπιακό, μονοπώλησε το τηλεοπτικό ενδιαφέρον, σημειώνοντας εξωφρενικά νούμερα τηλεθέασης. Όχι όμως τόσο εξωφρενικά, ώστε να ξεπεράσουν σε νούμερα τον τελικό της Eurovision 2024 στην ΕΡΤ1, που ξεπέρασε με άνεση σε τηλεθέαση, το κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός, που τόσο μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον είχε.

Συγκεκριμένα, ο τελικός του Conference Cup στο Mega μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα, σημείωσε 56,4% στο γενικό σύνολο και 58,2% στο νεανικό. Από την άλλη η Eurovision 2024 στην ΕΡΤ1 συγκέντρωσε το 68,6% στο γενικό σύνολο και το 71,6% στο δυναμικό!

Τα παραπάνω αποδεικνύουν περίτρανα, πόσο ισχυρό χαρτί τηλεοπτικά και εμπορικά είναι στα χέρια της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης ο διαγωνισμός της Eurovision και πόσο ακόμα μπορεί να τον εκμεταλλευτεί, χαρίζοντάς της πολύτιμους πόντους στη μάχη της τηλεθέασης. Αυτό εξάλλου φάνηκε και από την μεγάλη επιτυχία που είχαν φέτος και οι μεταδόσεις των ημιτελικών, αλλά και η πολύ ωραία εκπομπή της Τζένης Μελιτά, Eurovision Night.

Χρόνος υπάρχει, η ΕΡΤ μπορεί, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

8 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Γιώργος Νικολακόπουλος
    Γιώργος Νικολακόπουλος says:

    Χωρίς να θέλω να μειώσω την σπουδαιότητα της Eurovision καθώς είμαι γιουροφαν πάνω από μια 10ετια,αλλά η Eurovision είναι ένα οικογενειακό γεγονός που ο κόσμος συνηθίζει να βλέπει στο σαλόνι του και λίγοι στο ερτφλιξ,ο ευρωπαϊκός τελικος είναι παρειστικος και μεταδίδεται και από την cosmote ως αποτέλεσμα να μειώνεται η τηλεθεαση του mega που παρέμεινε φυσικά τεράστια, συν τοις άλλοις η Eurovision είναι ένα εθνικό θέμα ενώ η κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου του Ολυμπιακου αφορούσε κατά κύριο λόγο τους οπαδούς του αφού δεν έχουμε την αίσθηση του φιλάθλου αλλά του οπαδού για να αισθανθεί η κάθε ομάδα χαρα με την κατάκτηση. Οπότε μην συγκρίνετε δύο ανόμοια πράγματα

    Απάντηση
  2. angela
    angela says:

    Λογικό φαίνεται αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για όχι εθνική ομάδα και που έπαιζε και καθημερινή. Δεν νομίζω ότι είναι ακριβώς συγκρίσιμα αυτά τα δύο γεγονότα.

    Απάντηση
  3. Eurofan
    Eurofan says:

    Δεν ισχύει. Απλά στον Ολυμπιακό πολλοί το παρακολουθησαν συνδρομητικά, ενώ η Eurovision ήταν μονόδρομος από την ΕΡΤ. Ας μην ξεχνάμε και τους 200.000 συνολικά αυτοί π ήταν έξω από την ΟΠΑΠ και στον Πηραιά

    Απάντηση
  4. Ni Pli
    Ni Pli says:

    πρεπει να εισαι κλινικα καθυστερημενος για να γραφεις τετοιο αρθρο η εστω να μην εχεις την παραμικρη επαφη με την πραγματικοτητα. καημενε. δες τι σου γραφουν και οι υπολοιποι και κατεβασε το η αναθεωρησε

    Απάντηση
  5. barbara
    barbara says:

    Μην τολμήσει και αμφισβητήσει κανείς ότι η μπάλα είναι το νούμερο ένα μαζικό πάθος γιατί μαύρο φίδι που τον έφαγε. Μετοχές στις ΠΑΕ έχετε όλοι εσείς που σχολιάζετε;

    Απάντηση
    • angela
      angela says:

      Είτε εσκεμένα είτε άθελα, αυτά που γράφονται στο αρθρο είναι παραπλανητικά. Γι’ αυτό διευκρινίζουμε διάφορα στα σχόλια.

      Απάντηση
      • barbara
        barbara says:

        Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, δεν βρίσκω κάτι το παραπλανητικό. Υπάρχει πολυς κόσμος που δεν παρακολουθεί ποδοσφαιρο και θα ήταν ακομα περισσότεροι αν δεν ηταν προϊόν με τόσο μαζική προώθηση απο παντού.

        Απάντηση
  6. Μαρία Κουτσουπη
    Μαρία Κουτσουπη says:

    Αφού οι περισσότεροι έβλεπαν τον αγώνα σε κάποια γιγαντοοθονη ή σε κάποιο καφέ.Λίγοι έμειναν στον καναπέ τους

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *