Βόρεια Μακεδονία: Η Andrijana Janevska ήταν σε συζητήσεις για την Eurovision 2024!

Η Βόρεια Μακεδονία, μπορεί τελικά να μην συμμετείχε στην Eurovision 2024, ωστόσο φαίνεται πως υπήρξαν προετοιμασίες για μια πιθανή συμμετοχή, στον διαγωνισμό που ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, η τραγουδίστρια Αndrijana Janevska, αποκάλυψε πως την είχαν πλησιάσει από το MRT, την δημόσια τηλεόραση της χώρας, για να τους εκπροσωπήσει στην Eurovision 2024. Η τραγουδίστρια όμως φαίνεται να απέρριψε αυτήν την ευκαιρία.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Πέρσι με πλησίασε μια ομάδα από το MRT, για να εκπροσωπήσω την χώρα μου στην Eurovision 2024 στο Μάλμε. Τους απάντησα ότι θα δεχόμουν ευχαρίστως αν ήμασταν στο 2000, όταν διαγωνίστηκα με το «Your Letter My Bible» ή το 2001 όταν κέρδισα στο Φεστιβάλ των Σκοπίων με το «Nostalgia». Τότε ήμουν 20, η καριέρα μου ήταν ανοδική και είχα την επιθυμία να κάνω κάτι για τη Βόρεια Μακεδονία. Υπήρχαν επίσης στιγμές που η Eurovision ήταν ακόμα κάποιο είδος πολιτιστικού-καλλιτεχνικού διαγωνισμού μεταξύ εθνών και όταν κάθε χώρα διαγωνιζόταν με ένα τραγούδι στη γλώσσα της. Σήμερα είμαι 42 χρονών και νιώθω ολοκληρωμένη, ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη σε ιδιωτικό και επαγγελματικό επίπεδο. Όσον αφορά την επιθυμία μου να κάνω κάτι για τη Βόρεια Μακεδονία, το έκανα μέσω της διδακτορικής διατριβής που εργάστηκα για εννέα χρόνια, με την οποία κατάφερα να προστατεύσω πάνω από 150 δημοτικά τραγούδια της Βόρειας Μακεδονίας στις περιοχές της Mala Prespa, του Golo Brdo και της Gora, που γειτονικές χώρες προηγουμένως διακριτικά και πρόσφατα δημόσια και άρχισαν να τα παρουσιάζουν ως δικά τους. Ευχαριστώ πολύ το MRT, αλλά πιστεύω πως μετά από αυτή τη Eurovision, πήρα την σωστή απόφαση.»

Η Βαλκανική χώρα αποσύρθηκε από τον Διαγωνισμό το 2023 για οικονομικούς λόγους. Φέτος προτίμησαν να εστιάσουν στην επέτειο των 60 χρόνων της δημόσιας τηλεόρασης και των 80 χρόνων του ραδιοφώνου και έτσι όλος τους ο προϋπολογισμός χρησιμοποιήθηκε εκεί.

Ωστόσο, η χώρα μετέδωσε την Eurovision 2024, και έτσι υπάρχει ακόμα η πιθανότητα να επιστρέψει του χρόνου.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2025, στην Ελβετία!

Πηγή: Andrijana Janevska


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν στο Μάλμε:

1 reply
  1. Μακεδόνας
    Μακεδόνας says:

    Γράφει σκέτο “Μακεδονία” αντί για “Βόρεια Μακεδονία” όταν αναφέρεται στην χώρα της στην γλώσσα της κι εσείς όταν μεταφράζετε τα λεγόμενα της το περνάτε στο ντούκου σαν να μην συνέβη τίποτα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *