Ελλάδα: Έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό για την Eurovision 2025 η ΕΡΤ;

Δημοσιεύματα που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες θέλουν την ΕΡΤ να έχει ήδη αποφασίσει τον τρόπο που θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2025, ενώ ήδη έκαναν και την εμφάνιση τους τα πρώτα ονόματα καλλιτεχνών, που υποτίθεται πως είναι υποψήφια να μας εκπροσωπήσουν. Πόσο αληθές όμως είναι όλα αυτά;

Η ΕΡΤ γνωρίζει πως μετά την φετινή τεράστια εμπορική και τηλεοπτική επιτυχία που σημείωσε ο διαγωνισμός στη χώρα μας, έχει μπροστά της μία δύσκολη πρόκληση, να διατηρήσει έστω – αν όχι να αυξήσει, αυτή την μεγάλη επιτυχία, συνοδευόμενη όμως και από ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο βαθμολογικό πίνακα, επιστρέφοντας στην δεκάδα μετά από δύο χρόνια, στόχος που για λίγο δεν επετεύχθη φέτος.

Μπροστά της όμως η ελληνική δημόσια τηλεόραση έχει δύο κομβικά χρονικά σημεία. Πρώτον τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και γενικότερα ένα καλοκαίρι με πολλές αθλητικές διοργανώσεις και δεύτερον την λήξη της θητείας του υφιστάμενου ΔΣ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και τι μέλλει γενέσθαι διοικητικά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο Κων/νος Ζούλας θα παραμείνει στην θέση του ως Πρόεδρος του ΔΣ, όπως φυσικά και για τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, των οποίων η θητεία λήγει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Με βάση το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και όπως συνέβη και για τους προέδρους των υπόλοιπων δημόσιων οργανισμών, θα πρέπει να προκηρυχθεί διαγωνισμός, με υποβολή αιτήσεων, βιογραφικών κλπ και να ακολουθήσει συνέντευξη. Δημοσιεύματα το προηγούμενο διάστημα έλεγαν πως ο Κων/νος Ζούλας είχε ζητήσει την εξαίρεση της ΕΡΤ από αυτή την διαδικασία, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί.

Άγνωστο παραμένει το μέλλον στην εταιρεία και για την διευθύνουσα σύμβουλο Κατερίνα Κασκανιώτη, η οποία παραμένει στο ραδιομέγαρο ως προσωρινή διευθύνουσα, χωρίς να έχει τρέξει μέχρι στιγμής η διαδικασία για την μόνιμη πλήρωση της θέσης. Και η δική της θητεία ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες και αναμένουμε να δούμε αν η κυβέρνηση της δώσει παράταση.

Με το διοικητικό τοπίο της ΕΡΤ να παραμένει ρευστό για τους επόμενους μήνες, τα όποια δημοσιεύματα είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι μάλλον διαρροές και ευσεβείς πόθοι κάποιων και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Κανείς κυριολεκτικά αυτή την στιγμή στο ραδιομέγαρο δεν ασχολείται με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2025, αφού είναι αλλά αυτά που πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν.

Η αλήθεια είναι πως το momentum αυτή την στιγμή για έναν εθνικό τελικό είναι το ιδανικότερο από ποτέ, αφού και αξιόλογοι καλλιτέχνες αναμένεται να ενδιαφερθούν και μεγάλη συμμετοχή προβλέπεται από όλες τις δισκογραφικές της χώρας, που θα θελήσουν να πετύχουν την φετινή εμπορική επιτυχία της Μαρίνας Σάττι. Στο ενδεχόμενο που δεν καταφέρει να τελεσφορήσει και το 2025 ο εθνικός τελικός, πιο πιθανό είναι να αναζητηθεί και πάλι κάποιος γνωστός καλλιτέχνης, ώστε να σηκώσει την σημαία μας στην Ελβετία και να συνεχίσει στα βήματα της Μαρίνας Σάττι.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

7 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Εγώ προσωπικά δεν θέλω εθνικό τελικό, έχει κάποια πλεονεκτήματα, αλλά έχει και μειονεκτήματα. Θα ήθελα εσωτερική επιλογή με επιτροπή κοινού και επιτροπή ειδικών, σοβαρών ειδικών, που θα κρίνουν τα πάντα. Καλλιτέχνη, τραγούδι, σκηνική παρουσία. Και φυσικά να δοθούν χρήματα και να βρεθούν χορηγοί για την προώθηση του τραγουδιού μας σε youtube, πάρτι eurovision, εκπομπές στο εξωτερικό κτλ.

    Απάντηση
  2. Tina
    Tina says:

    Το να είχε αποφασίσει η ΕΡΤ μια βδομάδα μετά το τέλος της eurovision 2024 με ποιο τρόπο θα εκπροσωπηθουμε το 2025 μόνο ως αστείο θα το εκλαμβανα πόσο μάλλον να πίστευα τα οποία δημοσιεύματα που λέτε ότι κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες. Ας ελπίσουμε ότι η ΕΡΤ θα συνεχίσει να ψάχνει εκείνη την συμμετοχή που θα μας βάλει εντός top ten και γιατί όχι και παραπάνω και να μην μας επιφυλάσσει εκπλήξεις τύπου what they say

    Απάντηση
  3. Μάριος
    Μάριος says:

    Πρώτον, είναι προφανές πλέον από τις πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις που μας έχουν βρει, ότι πριν την επιλογή του όποιου τραγουδιού θα πρέπει να έχουμε ακούσει το αν και πως ο ερμηνευτής το τραγουδάει ΖΩΝΤΑΝΑ.
    Δεύτερον, φτάνει με τις απευθείας αναθέσεις πίσω από κλειστές πόρτες, ή στην περίπτωση της Σάττι, το να διαλέγει και να επιβάλλει ο τραγουδιστής στην ΕΡΤ, και επομένως και σε εμάς, ότι γουστάρει και βολεύει τον ίδιο και την καριέρα του.

    Αν η ΕΡΤ μπορεί να βρει δύο-τρία αξιόλογα ονόματα και τραγούδια, εθνικός τελικός. Αν όχι, επιλογή δημοφιλούς και καλού ερμηνευτή, και βραδιά επιλογής του τραγουδιού ανάμεσα σε 3-4 προτεινόμενα. Σε κάθε περίπτωση ζωντανές ερμηνείες και δυνατότητα στο κοινό να επιλέγει, και να παίρνει και την ευθύνη του τι επιλέγει.
    .

    Απάντηση
  4. Christos
    Christos says:

    Εχουμε δει χωρες με λιγοτερο μπατζετ απο οτι η Ελλαδα να δημιουργουν εθνικους τελικους σε σύγχρονες σκηνες. Αν η Ερτ δεν μπορει να το κανει αυτο ή δεν θελει να ξοδεψει λεφτά για κατι τετοιο και εχουμε αποτέλεσμα σκηνης τυπου 2008, δλδ 20 χρονια πισω, καλυτερα απευθείας αναθεση υπο ορους. Ειτε οπως το 21 και το 22, ειτε σε τεράστιο ονομα και το κοινο να εχει 2 με 3 τραγούδια να επιλέξει.

    Απάντηση
  5. Πέτρος Τ.
    Πέτρος Τ. says:

    Εάν δεν βρουν ένα μεγάλο όνομα (Αργυρός, Φουρέιρα, Παπαρίζου, Τάμτα, Σάττι (ΞΑΝΑ)) να πάει με ωραίο τραγούδι, πρέπει να γινει ένας εθνικός τελικός!

    Απάντηση
  6. John
    John says:

    Με ξαναζεσταμένο φαι δεν υπάρχει περίπτωση να διακριθείς. Παπαρίζου, Φουρέιρα. Τάμτα, πριν δέκα χρόνια θα είχε νόημα να διαγωνιστούν. Αργυρός είναι καλός για λαικά χωρίς μεγάλες απαιτήσεις φωνητικά. Για τη Eurovision που διαγωνίζονται φωνάρες δε θα μπορέσει να σταθεί τραγουδώντας live. Νέοι τραγουδιστές ταλαντούχοι μέσα από εθνικό τελικό.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *