Ισπανία: Ξεκινάει η υποβολή τραγουδιών για το Benidorm Fest 2025!

Ήδη κατά την διάρκεια της εβδομάδας της Eurovision, ο Ισπανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, RTVE, επιβεβαίωσε την συμμετοχή του στην Eurovision 2025, και ταυτόχρονα ανακοίνωσε την διεξαγωγή του επόμενου Benidorm Fest, μέσω του οποίου θα πραγματοποιηθεί η επιλογή του εκπροσώπου της χώρας για άλλη μια φορά!

Σήμερα, η RTVE, ξεκίνησε την διαδικασία υποβολής τραγουδιών για το Benidorm Fest 2025, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε και τους κανόνες, για το φεστιβάλ της επόμενης χρονιάς!

Η διαδικασία υποβολής ξεκινάει σήμερα, και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου. Η RTVE θα έχει επίσης το δικαίωμα να στείλει απευθείας προσκλήσεις σε καλλιτέχνες, προκειμένου να συμμετέχουν στο φεστιβάλ. Η φόρμα εγγραφής είναι διαθέσιμη ΕΔΩ.

Μερικοί από τους κανόνες του Benidorm Fest 2025 είναι:

  • Οι καλλιτέχνες πρέπει να είναι τουλάχιστον 16 ετών την 1η Μαΐου 2025. Σε περίπτωση ανήλικου καλλιτέχνη, χρειάζεται άδεια από τον γονέα ή κηδεμόνα
  • Σόλο Καλλιτέχνες πρέπει να είναι Ισπανοί πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι Ισπανίας
  • Τουλάχιστον το 50% ενός συγκροτήματος πρέπει να είναι Ισπανοί πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι Ισπανίας
  • Τουλάχιστον ένας εκ των συνθετών του τραγουδιού πρέπει να είναι Ισπανός πολίτης ή μόνιμος κάτοικος Ισπανίας
  • Τα τραγούδια πρέπει να είναι σε τουλάχιστον μια από τις επίσημες γλώσσες της Ισπανίας (Ισπανικά, Βασκικά, Καταλανικά, Γαλικιακά ή Αρανέζικα)
  • Τα τραγούδια μπορούν να είναι κατά 40% σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα
  • Τα τραγούδια πρέπει να είναι πρωτότυπα και να είναι από 2:30 μέχρι 3:00 λεπτά
  • Η RTVE έχει το δικαίωμα να αποκλείσει οποιοδήποτε τραγούδι θεωρεί πως δεν είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς

Μπορείτε να διαβάσετε όλους τους κανόνες ΕΔΩ.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής, μια κριτική επιτροπή από την RTVE, θα τα αξιολογήσει και θα επιλέξει 16 συμμετοχές για το Φεστιβάλ και έξι αναπληρωματικές συμμετοχές.

Οι προηγούμενοι νικητές του Benidorm Fest και εκπρόσωποι της Ισπανίας στην Eurovision 2024, ήταν οι Nebulossa με το τραγούδι “Zorra” και έλαβαν την 22η θέση στον τελικό:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ισπανίας στην Eurovision 2025, στην Ελβετία!

Πηγή: rtve.es

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *