satti / Sarah Louise Bennett/EBU

Τι συνέβη στην γενική πρόβα πριν τo flag parade και παρολίγον να τινάξει στον αέρα το διαγωνισμό!

Για το περιστατικό που συνέβη λίγο πριν τo flag parade της τελευταίας γενικής πρόβας και είχε ως αποτέλεσμα το να μην εμφανιστούν σε αυτή, η Μαρίνα Σάττι, το Nemo και το Bambie Thug, μίλησε ο αρχηγός της ισραηλινής αποστολής δίνοντας φυσικά την δική του εκδοχή των γεγονότων. Για πρώτη φορά όμως έχουμε μία δημόσια τοποθέτηση για το εν λόγω περιστατικό, έστω και από την μια πλευρά των εμπλεκομένων.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανέφερε ο Yoav Tsafir, αρχηγός της ισραηλινής αποστολής στην Eurovision 2024, το επίμαχο περιστατικό συνέβη λίγο πριν ξεκινήσει το flag parade, στην μεσημεριανή γενική πρόβα του τελικού. Ενώ ήταν όλοι οι καλλιτέχνες στα παρασκήνια και περίμεναν να βγουν για την παρέλαση των σημαιών συνέβησαν τα ακόλουθα:

Οι τραγουδιστές στέκονται στην ουρά πριν από την παρέλαση των σημαιών, η Eden στέκονταν επίσης εκεί, δίπλα της ο στυλίστας της, την προετοίμαζε για την παράσταση – και ακριβώς δίπλα της η Ελληνίδα εκπρόσωπος, έκλαιγε : “Οι Ισραηλινοί με παρενοχλούν, αυτά τα καθάρματα γράφουν φρικτά πράγματα για μένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για αυτό που έκανα (το χασμουρητό)” και όλοι την παρηγορούσαν. Για μια στιγμή ο στυλίστας την κοίταξε και χαμογέλασε, μετά η Μαρίνα Σάτι του σήκωσε το μεσαίο της δάχτυλο. Ο στυλίστας συνέχισε να χαμογελά, έβγαλε μια φωτογραφική μηχανή και την έβγαλε φωτογραφία. Στη συνέχεια, το Bambie Thug, τa έχασε και άρχισε να ουρλιάζει δυνατά προς την ισραηλινή αντιπροσωπεία: “Θέλουμε ειρήνη και μας ενοχλείτε”!

Υπενθυμίζουμε πως στην συνέχεια οι καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Ελβετία δεν εμφανίστηκαν στο flag parade, ενώ το Bambie Thug από την Ιρλανδία δεν τραγούδησε κι όλας, μεταδίδοντας στην θέση της βίντεο από την εμφάνισή της στον ημιτελικό.

Όπως επισημαίνουμε και στην αρχή του άρθρου, αυτή είναι η πρώτη δημόσια τοποθέτηση για όσα συνέβησαν στο επίμαχο περιστατικό. Με ενδιαφέρον φυσικά θα αναμένουμε και την τοποθέτηση της άλλης πλευράς.

Μην χάσετε το live μας σήμερα στις 22.15:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: Switzerland Calling
4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος L
    Κωνσταντίνος L says:

    Παιδιάστικη συμπεριφορά από όλους έχω να πω. Χασμουριότανε και μετά ζητούσε και τα ρέστα δια του κλάματος. Γιατί άρχιζε να διαμαρτύρεται μόνη της στο parade λίγο πριν το σόου; Όλα αυτά δείχνουν ότι πήγαν εκεί πέρα για πολιτικό σόου και όχι για να δείξουν την μουσική τους.

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Παιδιάστικη και ντροπιαστική ήταν η συμπεριφορά της EBU.
    Σου φέρνουν τραγούδι “October rain” και αντί αν τους διάολο στείλεις λες αλλάξτε απλά τους στίχους.
    Επιθυμούν να κατέβουν στην εμφάνιση με τις καρφίτσες κάνοντας έμμεση αναφορά στο πόλεμο Ισραήλ -χαμας.
    -παραλληλα από τον Οκτώβρη ως τι Μάιο το Ισραήλ έχει περάσει από την “άμυνα” εναντίον των τρομοκρατών στο βρήκα πρόφαση να αφανισω τον παλαιστινιακό λαό, κάτι που συνεχίζεται ως σήμερα.
    Προφανώς και οι καλλιτέχνες θα αντιδράσουν και θα δείξουν τη δυσαρέσκεια τους αφού δεν το κάνει η EBU. Ναι, και θα κρυφτούν με τις σημαίες και θα σηκώσουν παλαιστινιακό μαντίλι και στα χρώματα της Παλαιστίνης θα βάψουν τα νύχια, θα κάνουν δηλώσεις, θα χασμουρηθουν…Όταν αυτή την δυσαρέσκεια από μεγάλη μερίδα των καλλιτεχνών και των παρευρισκομένων στο στάδιο (και ανά την Ευρώπη)η ebu από γιουχαρισματα την μετατρέπει σε ζητοκραυγες και αποβάλει συμμετέχοντα επειδή έσπρωξε μια κάμερα woman που χυδαίως απαθανάτιζε στιγμές, όπως έκανε και ο Ισραηλινός στυλιστας, χωρίς να σέβεται τον καλλιτέχνη τότε υπάρχει πρόβλημα στο τι πρεσβεύει αυτός ο διαγωνισμός.
    Για να μην αναφέρω σε όλα αυτά τις αγορασμενες ψήφους, τα βιντεάκια στο YT, τις ενοχλήσεις άλλων αποστολών, τις ειρωνείες για το κίνημα free Palestine και τον σχολιασμό του διαγωνισμού από τους Ισραηλινούς εκφωνητές… Απορώ αν το ΚΑΝ και η Ισραηλινή αποστολή (εκτός των όσων αισχρων κάνει η χώρα τους) τήρησαν μισό κανόνα της EBU.
    Και στη τελική κανένας καλλιτέχνης δεν πήγε με πρόθεση να γίνει πολιτικός αλλά κάπου η κοροϊδία έχει και τα όρια της και ακολούθησε και σειρά πραγμάτων. Μη μένετε μόνο σε μεμονωμένα γεγονότα! Δεν μπορείς να αποβάλλεις τη Ρωσία το ’22 (και ορθώς έπραξες) και φέτος όχι μόνο να κρατάς το Ισραήλ γιατί δε συμφέρει οικονομικά αλλά και αν παρουσιάζεις το μαύρο άσπρο!
    Αν κάποιος πρέπει να ντρέπεται είναι η EBU και και η γελοία αποστολή του Ισραήλ που προσπαθεί να θυματοποιηθει!(άκου λέει ο αρχηγός αποστολής σχολίασε ότι την τελευταία φορά που απομονώθηκαν οι Εβραίοι ήταν στα χρόνια του ολοκαυτώματος…). Μόνο οι καλλιτέχνες δεν πρέπει να ντρέπονται ίσα ίσα πολλοί εξ αυτών έγραψαν εκεί που πρέπει την απάνθρωπη EBU και την γελοία πια διοργάνωση που δεν πρεσβεύει τίποτα από όσα και καλά δημιουργήθηκε να πρέσβευει…
    ΥΓ: επειδή θα ακούσω τη γνωστή καραμέλα των γνωστών για αντισημιτισμό, δεν υποστήριξε κανείς τη Χαμάς, αλλά όχι να θυματοποιηθει και το Ισραήλ και η κυβέρνηση που διαπράττει γενοκτονία. Ντροπή κάπου όταν ακόμα και η Ευρώπη και η Αμερική αρχίζει πλέον να αλλάζει στάση απέναντι στις κτηνωδίες του Ισραήλ και να ξυπνάει, εμείς ακόμα να ψεγουμε το χασμουρητό της Μαρίνας…

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *