Eurovision 2024: Δεκάδες οι πιθανές απειλές για τον διαγωνισμό, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές

Απόρρητή έκθεση κάνει λόγω για απειλές από κυβερνοεπιθέσεις μέχρι διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ

Με επίγεια και εναέρια μέσα, κυρίως ντρόουν, θα περιφρουρηθεί η ασφάλεια κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στο αθλητικό και ψυχαγωγικό κέντρο Malmo Arena στη σουηδική πόλη Μάλμε.

Η αστυνομία της Σουηδίας συνέταξε μια ειδική έκθεση 23 σελίδων για πιθανές απειλές στη διάρκεια της Eurovision, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας είναι απόρρητο.

Στην έκθεση επισημαίνεται ο ευρείας κλίμακας χαρακτήρας των απειλών, που περιλαμβάνουν πιθανές κυβερνοεπιθέσεις, διακοπή της τηλεοπτικής μετάδοσης από χάκερ, πράξεις πολιτικής ανυπακοής, ενώ παράλληλα η Σουηδία θεωρείται “στόχος προτεραιότητας” για ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες.

Η αστυνομία σημειώνει επίσης την πιθανότητα διαδηλώσεων κατά του Ισραήλ, εκπρόσωποι του οποίου συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Η οργάνωση “Παλαιστινιακή Ομάδα” στο Μάλμε έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να διοργανώσει διαδηλώσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Οι πρόβες για την Eurovision 2024 συνεχίζονται με τις δεύτερες πλέον πρόβες των χωρών να λαμβάνουν χώρα στην Malmo Arena.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: Euronews
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *