Eurovision 2024: Η Dress Rehearsal του Πρώτου Ημιτελικού! – LIVE (ανανεώνεται)

Επισήμως έχουμε μπει στην τελική ευθεία του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision! Αυτή την ώρα διεξάγεται η πρώτη dress rehearsal, του πρώτου ημιτελικού ή αλλιώς η press rehearsal, αφού είναι ανοιχτή για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους που βρίσκονται είτε στο Μάλμε, είτε μέσω του online press center. Είναι η πρώτη πρόβα όπου οι δημοσιογράφοι έχουμε τη δυνατότητα, για φέτος, να δούμε λεπτό προς λεπτό κάθε εμφάνιση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανανεώνετε το άρθρο, για να βλέπετε ενημερώσεις για τις εμφανίσεις των συμμετεχόντων.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη γενική πρόβα του ημιτελικού, αφού θα παρακολουθήσουμε ακριβώς, αυτό που θα δείτε ζωντανά από τις οθόνες σας την Τρίτη το βράδυ. Οι παρουσιαστές μας όπως γνωρίζετε είναι η αγαπημένη όλων Petra Mede και η ηθοποιός Malin Åkerman Σήμερα εκτός από τις 15 συμμετέχουσες χώρες του Πρώτου Ημιτελικού, θα δούμε να ερμηνεύουν τις συμμετοχές τους και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Σουηδία.

H Έναρξη

Ξεκινάμε με ένα βίντεο με παλιούς νικητές της Eurovision. Ανάμεσα τους, η Carola, η Celine Dion και η Linda Martin! Στη συνέχεια βλέπουμε διάφορα μικρά βίντεο με όλους τους φετινούς συμμετέχοντες και μεταφερόμαστε στη σκηνή!

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται επί της σκηνής και τραγουδάει ζωντανά το Fuego! To dance break έχει αλλάξει σε πιο ανατολίτικο και φυσικά δεν λείπουν οι φωτιές.

Στη συνέχεια στη σκηνή ο Eric Saade ερμηνεύει το Popular. To τραγούδι είναι επίσης σε λίγο διαφορετική εκδοχή.

Τέλος, βλέπουμε την Chanel να εμφανίζεται και να τραγουδάει μια νέα εκδοχή του SloMo.

Οι παρουσιάστριες έρχονται στη σκηνή και μας καλωσορίζουν. Η Petra με το γνώριμο χιούμορ της είναι πολύ άνετη και μας λέει ότι ψήφισε τη Φινλανδία πέρυσι, οπότε να μην την κατηγορούμε που ο διαγωνισμός επέστρεψε στη Σουηδία. Μας θυμίζουν ότι δεν χρειάζεται να κερδίσει κάποιος για να μείνει στην ιστορία του διαγωνισμού, όπως και οι τρεις καλλιτέχνες που είδαμε στην έναρξη.

Βλέπουμε την κάρτα με τις χώρες που συμμετέχουν στον ημιτελικό και τους αριθμούς για να ψηφίσουμε. Στη συνέχεια μας δίνουν οδηγίες για την ψηφοφορία, όπως τον μέγιστο αριθμό ψήφων και ότι η ψηφοφορία ξεκινάει μετά το τελευταίο τραγούδι! (αυτό θα αλλάξει στον Μεγάλο Τελικό)

Διαγωνιστικό Κομμάτι

Κύπρος

Για τις πρόβες της Ελλάδας και της Κύπρου θα ακολουθήσουν ξεχωριστά άρθρα!

Σερβία

Η ερμηνεία ξεκινάει μεμία λήψη από ψηλά. Υπάρχει πολλή ομίχλη στη σκηνή και η Teya κάθεται σε έναν μεγάλο βράχο. Στο ρεφρέν σηκώνεται όρθια. Τα led είναι σε αποχρώσεις του μοβ. Στο δεύτερο ρεφρέν ανεβαίνει πάλι στον βράχο και βλέπουμε αστραπές στο φόντο. Στο τελευταίο σημείο του τραγουδιού εμφανίζεται ένα μεγάλο μοβ λουλούδι και το κοινό χειροκροτά.

Λιθουανία

Ξεκινάμε με ένα παρόμοιο πλάνο με του λιθουανικού τελικού. Τα φώτα είναι μπλε και κόκκινα και υπάρχει πολλή ενέργεια επί σκηνής. Στο δεύτερο κουπλέ βλέπουμε και το πρόσωπο του τραγουδιστή στο φόντο. Η χορογραφία δεν έχει αλλάξει και φωνητικά είναι καλός. Στη γέφυρα έχουμε ένα ωραίο πλάνο από ψηλά. Το dance break ενθουσιάζει το κοινό. Μεγάλο χειροκρότημα κι εδώ.

Ιρλανδία

Μεγάλο χειροκρότημα από πριν καν ξεκινήσει το τραγούδι! Το Bambie Thug είναι πλαισιωμένο από κεριά και στο ρεφρέν εμφανίζεται ένας χορευτής ντυμένος σαν δαίμονας. Στο δεύτερο κουπλέ εμφανίζεται η πεντάλφα στο έδαφος και έχουμε πλάνα από ψηλά. Στο δεύτερο ρεφρέν έχουμε και χορό, αλλά και αλλαγή ρούχου! Στη γέφυρα τα κεριά ανεβαίνουν προς τα πάνω και ο φωτισμός γίνεται κόκκινος. Στο τέλος έχουμε φωτιές και στο φόντο γράφει Crown The Witch. Τεράστιο χειροκρότημα!

Διάλειμμα

Ηνωμένο Βασίλειο (δεν διαγωνίζεται)

Είναι σαν να βρισκόμαστε σε σκάφος χωρίς βαρύτητα! Ο Olly με 4 χορευτές σε μία αρκετά ομοερωτική χορογραφία. Φωνητικά θα έλεγα ότι υπάρχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης. Το οπτικό θέαμα όμως είναι πολύ καλό και σίγουρα κρατάει το ενδιαφέρον. Στο τελικό σημείο το σκηνικό αλλάζει τελείως και έχουμε πυροτεχνήματα και καπνό!

Ουκρανία

Ένα από τα μεγάλα φαβορί της φετινής χρονιάς έρχεται στη σκηνή. Ξεκινάμε με ένα πλάνο με την Jerrυ να λούζεται με έναν πορτοκαλί φωτισμό και στο έδαφος υπάρχει εφέ νερού. Στη συνέχεια ανεβαίνει έναν λόφο και στο φόντο πέφτουν λάμψεις (φωτοβολίδες; βόμβες;) Με την alyona ο φωτισμός αλλάζει σε γκρι-ασημί και βλέπουμε σκιές ανθρώπων στο φόντο. Ένα ολόγραμμα της Jerry αιωρείται και στη συνέχεια μαζί οι δύο τραγουδίστριες πλάτη με πλάτη στη σκηνή. Το πλάνο αλλάζει και βλέπουμε από πανω ενα συσσωμάτωμα ανθρώπων. Πανίσχυρο θέαμα!

Πολωνία

Κάτι πολύ διαφορετικό. Μεταφερόμαστε στο διάστημα και το πάτωμα είναι σαν σκακιέρα. Κυριαρχούν δύο πύργοι και η Luna περιτριγυρίζεται από δύο χορευτές, έναν μαύρο και έναν λευκό. Στη συνέχεια εμφανίζεται και μία κόκκινη φιγούρα σαν σκιά της τραγουδίστριας. Στο τελευταίο σημείο του τραγουδιού οι δύο πύργοι έρχονται κοντά και αλλάζουν χρώμα σε κόκκινο, ενώ έχουμε και πυροτεχνήματα.

Κροατία

Το μεγάλο φαβορί της φετινλης διοργάνωσης. Ξεκινάμε με καπνό και ένα στήσιμο σαν συανυλία ροκ. Υπάρχουν πυροτεχνήματα και τα φώτα είναι σε διάφορα χρώματα με εναλλαγές. Ο Baby Lasagna έχει σίγουρα βελτιωθεί σε σχέση με το Dora και προς το τέλος έχουμε κοντινά πλάνα στην χαρακτηριστική χορογραφία. Στο τελευταίο ρεφρέν έχουμε πολλή φωτιά και χορό και δεν λείπει το πλάνο με τις γάτες στο φόντο! Τεράστιο χειροκρότημα από το κοινό. Θα είναι άραγε ο νικητής του ημιτελικού;

Ισλανδία

Η Hera ξεκινάει πάνω σε ένα βάθρο ντυμένη στα χρυσά. Ο φωτισμός είναι επίσης χρυσός. Φωνητικά ξέρουμε τις ικανότητές της και φαίνεται ότι διασκεδάζει πραγματικά επί σκηνής! Μέχρι και το δεύτερο ρεφρέν είναι μόνη της στη σκηνή και στη συνέχεια εμφανίζονται και τα φωνητικά της. Το βάθρο ανεβαίνει και βλέπουμε και πυροτεχνήματα.

Διάλειμμα

Βλέπουμε ένα βίντεο με σκηνές από κλασικές σουηδικές ταινίες πλαισιωμένες από παλιά τραγούδια της Eurovision!

Γερμανία (δεν διαγωνίζεται)

Ξεκινάμε σε ένα καθιστικό με μια φωτιά σε ένα βαρέλι. Στο ρεφρέν παίρνει φωτιά όλο το σαλόνι και ο Isaak στέκεται στη μέση. Στο τέλος βλέπουμε και τα φωνητικά στη σκηνή, ενώ οι φωτιές σβήνουν. Συμπαθητικό σαν σύνολο, αλλά θεωρώ ότι δεν έχει ιδιαίτερες ελπίδες στο κοινό.

Σλοβενία

Η Raiven ξεκινάει ξαπλωμένη μέσα σε ομίχλη. Στο ρεφρέν εμφανίζονται και πέντε χορευτές και τα led έχουν σύννεφα και κύματα, ενώ ο φωτισμός είναι μπλε. Υπάρχει μία ατμόσφαιρα μυστηρίου και αέρας δίνοντας μία δραματικότητα. Στο τέλος οι χορευτές σηκώνουν στον αέρα την τραγουδίστρια (δυστυχώς το πλάνο λίγο χάθηκε).

Φινλανδία

Το αβγό κάνει πάλι την εμφάνισή του. Ανοίγει και βλέπουμε τον Windows95Man με το γνώριμο στιλ του. Οι χορευτές έχουν στιλ δεκαετίας 2000 και τα πλάνα είναι τραβηγμένα ώστε να δίνουν την αίσθηση ότι ο τραγουδιστής είναι γυμνός. Στο τέλος φοράει το τζιν σορτς με τα πυροτεχνήματα. Γενικά είναι παρόμοια παρουσίαση με του UMK. Υπάρχουν κάποιες αστοχίες στο σύνολο, αλλά πιστεύω δεν θα δυσκολευτεί να ψηφιστεί.

Μολδαβία

H Natalia είναι μόνη της στο κέντρο της σκηνής με ένα λευκό φόρεμα. Τα led είναι όμορφα και δίνουν την αίσθηση ότι είμαστε σε ένα δάσος με λουλούδια, πεταλούδες και δέντρα. Στην γέφυρα η τραγουδίστρια παίρνει το βιολί και αποκτά φτερά αγγέλου (εφέ από led). Ο φωτισμός αλλάζει σε χρυσό. Ενώ φωνητικά και οπτικά είναι καλή, η παρουσίαση φαίνεται θα έλεγα λίγο άδεια χωρίς τα φωνητικά που είχαμε δει στον τελικό της Μολδαβίας.

Σουηδία (δεν διαγωνίζεται)

Ένα πολύ εντυπωσιακό οπτικό θέαμα αντίστοιχο με αυτό του Melodifestivalen, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα. Είναι σαν εσωτερικό ενός κλαμπ με φώτα που αναβοσβήνουν και χορευτές. Πολύ επαγγελματική παρουσίαση που σίγουρα θα πάει καλά στον Τελικό.

Αζερμπαϊτζάν

Μία γυναικεία φιγούρα κυριαρχεί στα led που κάνει κινήσεις με τα χέρια. Ο Fahree είναι ντυμένος στα μαύρα στη μέση της σκηνής και το σκηνικό είναι σαν έρημος. Βλέπουμε τα χέρια της γυναίκας να κινούνται τόσο στο φόντο όσο και στο πάτωμα. Στο τελευταίο ρεφρέν εμφανίζονται δύο χέρια προπ από το πάτωμα και περιβάλλουν τους τραγουδιστές.

Αυστραλία

Ξεκινάμε με ένα κοντινό πλάνο στον τραγουδιστή που φοράει ένα λευκό φόρεμα και φωτίζεται στα χρώματα της ίριδας. Στα led βλέπουμε και σκηνές από το βίντεο. Στη συνέχεια εμφανίζονται και τρεις χορευτές-φωνητικά και στο δεύτερο ρεφρέν εμφανίζεται ο Αβορίγινας με το didgeridoo και στον τοίχο γράφεται ο τίτλος του τραγουδιού.

Πορτογαλία

Ξεκιάμε με κοντινό στην iolanda η οποία τραγουδάει το αρχικό σημείο του τραγουδιού ακαπέλα και ντυμένη στα λευκά, όπως και στο FdC. Στη συνέχεια εμφανίζονται και οι χορευτές επίσης ντυμένοι στα λευκά και με καλυμμένα πρόσωπα. Υπάρχουν εναλλαγές λευκού και μαύρου στα led. Η παρουσίαση κλείνει ξανά με κοντινό πλάνο. Πιστεύω θα είναι μεγάλη έκπληξη να μη δούμε την Πορτογαλία στον τελικό.

Λουξεμβούργο

Οι κοτσίδες έφυγαν τουλάχιστον σε αυτή την πρόβα. Στα led βλέπουμε έναν ιαγουάρο (ή λεοπάρδαλη;) που κάνει σαν να επιτίθεται στους χορευτές. Υπάρχει ομίχλη στη σκηνή και πλάνα προς το κοινό. Στο τελευταίο ρεφρέν έχουμε και πυροτεχνήματα και στα led φαίνεται η λέξη Fighter. Θεωρώ ότι λείπει λίγη ενέργεια από την παρουσίαση συνολικά.

Ακολουθεί το recap όλων των συμμετοχών.

Interval Acts

Ο δύο φορές νικητής Johnny Logan ερμηνεύει το Euphoria σε μία εκδοχή πιο προς μπαλάντα με συνοδεία εγχόρδων και πιάνου.

Η Petra πηγαίνει στο green room και μιλάει με την Tali για την επιστροφή του Λουξεμβούργου στον Διαγωνισμό.

Στη συνέχεια βλέπουμε πλάνα από το τιρκουάζ χαλί που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Βλέπουμε ξανά recap των τραγουδιών.

Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της ψηφοφορίας.

Δεύτερο interval act, ένα medley από τον Benjamin Ingrosso.

Αποτελέσματα

Μπορείτε να δείτε το live μας στο YouTube με την αντίδραση μας στην Dress Rehearsal του Πρώτου Ημιτελικού:

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

 

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    ​​Μακάρι να πάει εξαιρετικά η πρόβα της Κύπρου γιατί στα στοιχήματα από την 6η θέση έχει πέσει στην 8η, όσον αφορά την πρόκριση της στον Τελικό.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *