Eurovision 2024: Οι δηλώσεις του Eric Saade σχετικά με τη συμμετοχή του στο opening act του Α’ Ημιτελικού!

Πριν μερικές ώρες, η EBU ανακοίνωσε τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στο opening act του Α’ ημιτελικού, του φετινού διαγωνισμού. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες αυτούς βρίσκεται και ο εκπρόσωπος της Σουηδίας στη Eurovision 2011, Eric Saade. Ο, παλαιστινιακής καταγωγής, τραγουδιστής έχει εκφράσει αρκετές φορές την αντίθεσή του με τη συμμετοχή του Ισραήλ στον φετινό διαγωνισμό. Πριν λίγο δημοσίευσε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, μία δήλωση σχετικά με τη συμμετοχή του στον φετινό διαγωνισμό.

Πρώτον..
Αυτό είναι ένα μήνυμα αγάπης.
Όταν δεν είμαι πλέον σε θέση να φοράω ένα σύμβολο της εθνικότητάς μου στον λεγόμενο “Ελεύθερο κόσμο” μας, είναι πιο σημαντικό από ποτέ για μένα να συμμετάσχω.
Η διαχείριση της Eurovision από την EBU είναι ντροπιαστική.
Δεν επιτρέπουν κανένα παλαιστινιακό σύμβολο μέσα στην Αρένα, ενώ τα σύμβολα που αντιπροσωπεύουν οποιαδήποτε άλλη εθνότητα στον κόσμο είναι ευπρόσδεκτα.
Το σλόγκαν τους “Ενωμένοι από τη μουσική” (αν δεν είσαι Παλαιστίνιος) είναι ήδη ένα αστείο. Είναι λογικό να μεταδείδεται η Ισραηλινή προπαγάνδα κατά τη διάρκεια της prime time σε όλο τον κόσμο, αλλά να απαγορεύεται η  παλαιστινιακή σημαία;
Ως εκ τούτου, είναι πιο σημαντικό από ποτέ για μένα να είμαι παρόν σε αυτή τη σκηνή.
Μπορείτε να πάρετε τα σύμβολά μας, αλλά δεν μπορείτε να πάρετε την παρουσία μου.
Σ’ αγαπώ.

Πηγή: @ericsaadeofficial | Instagram 


Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη Eurovision 2024!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

 

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    Από την πλευρά του έχει απόλυτο δίκιο!
    Πως όμως να βρεις το δίκιο και το σωστό όταν εκατέρωθεν υπάρχει τόσο αίμα;;;

    Από πολλές απόψεις πάντως το Ισραήλ δεν έπρεπε να πάρει μέρος φέτος.

    Αφού όμως συμμετέχει (κατα τη γνώμη μου) δεν πρέπει να αποδοκιμαστεί η Eden. Τόσο η ίδια, όσο και οι υπόλοιποι καλλιτέχνες ΔΕΝ ευθύνονται για τις αιματοχυσίες και τα λάθη των πολιτικών.

    Απάντηση
    • MEscafan
      MEscafan says:

      Προφανως και δεν ευθυνεται μια τραγουδιστρια για την κυβερνηση και το στρατο της χωρας της, οταν ομως ηταν ξεκαθαρο απο την αρχη με ολη αυτη την κατασταση οτι θα υπαρξουν αποδοκιμασιες και μαλιστα και οι ιδιοι δημιουργοι του τραγουδιου προκαλουν οταν δηλωνουν ξεκαθαρα και παραδεχονται πως το τραγουδι κρυβει πολιτικα μηνυματα .. τα θελαν και τα παθαν!! δεν πιστευω να πεσουν απο τα συννεφα οταν τους αποδοκιμαζουν…
      Με δικη τους επιλογη και ευθυνη συμμετεχουν οποταν ας τα λουστουν

      Απάντηση
  2. Constantinos L
    Constantinos L says:

    Υποκρισία στο μεγαλείο της. Είμαι κατά, αλλά γιατί να μην εμφανιστώ και να κερδίσω περισσότερη δημοφιλία. Παραλήρημα ιδεοληψίας για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ας επικεντρωθούμε στη μουσική καλλιτεχνών ανεξαρτήτως της χώρας καταγωγής ή εκπροσώπησης τους.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *