Eurovision 2024: Τα στοιχήματα πριν τον πρώτο ημιτελικό – “Καλπάζει” η Κροατία!

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τον πρώτο ημιτελικό του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, πράγμα που σημαίνει πως σε λίγες ώρες από τώρα δεκαπέντε χώρες θα διαγωνιστούν για ένα από τα δέκα εισιτήρια που οδηγούν στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Με τις πρόβες να έχουν ολοκληρωθεί και τις dress rehearsals να έχουν αρχίσει για τα καλά, η αγαπημένη στήλη πολλών εξ υμών επιστρέφει, καθώς οι στοιχηματικές αναλύσεις για τον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision είναι και πάλι εδώ.

Με λιγότερο από λίγες ώρες να απομένουν για τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2024, θα ρίξουμε μία ματιά στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών αναφορικά με τις πιθανότητες νίκες της κάθε χώρας στον φετινό διαγωνισμό.

Μεγάλο φαβορί η Κροατία

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι χθεσινές Press και Jury Rehearsals έφεραν πάμπολλες ανακατατάξεις στους στοιχηματικούς πίνακες, καθώς επρόκειτο για τις πρώτες ολοκληρωμένες πρόβες στην οποία είχαν πρόσβαση δημοσιογράφοι και κοινό. Με διάφορες εικόνες να έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, το κλίμα για πολλές από τις συμμετέχουσες χώρες του φετινού διαγωνισμού άλλαξε, έχοντας για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της φετινής Eurovisionικής περιόδου μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι αρέσει και τι δεν αρέσει στο κοινό.

Έτσι λοιπόν, η μεγάλη κερδισμένη των τελευταίων ωρών είναι, μακράν της δεύτερης, η Κροατία. Για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της φετινής Eurovisionικής περίοδου, μία χώρα έχει τόσο μεγάλη διαφορά συγκριτικά με τις υπόλοιπες. Είναι χαρακτηριστικό πως τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι bookers προσφέρουν την παρθενική νίκη των Κροατών σε αποδόσεις μεταξύ 2.1 και 2.38, τις χαμηλότερες που έχουμε δει φέτος.

Αυτή η πτώση στις αποδόσεις της Κροατίας σημαίνει παράλληλα και την άνοδο των αποδόσεων της Ελβετίας, η οποία βλέπει την απόστασή της από την προπορευόμενη Κροατία να διευρύνεται ώρα με την ώρα. Η νίκη της Ελβετίας και του Nemo ποντάρεται πλέον σε αποδόσεις μεταξύ 4,5 και 4,75, ενώ στα ανταλλακτήρια παίζεται κοντά στο 5,30. 

Στην τρίτη θέση παραμένει η Ιταλία, ούσα εν πολλοίς σταθερή στις αποδόσεις της, χωρίς να χάσει ιδιαίτερο έδαφος. Μεταξύ 5,5 και 7 προσφέρεται η ιταλική νίκη για όσους πιστεύουν στις δυνατότητες της Angelina Mango. Τέταρτη είναι η Ουκρανία, η οποία μετά τις χθεσινές πρόβες έχασε το μομέντουμ, το οποίο και κατείχε μέχρι εκείνη τη στιγμή και την έφερνε προ των πυλών της τρίτης θέσης. Έως και 9,5 φορές το ποντάρισμα επιστρέφει η νίκη των Ουκρανών στο Μάλμε.

Η μεγάλη έκπληξη της πρώτης εβδομάδας της φετινής Eurovision είναι φυσικά η Ιρλανδία. Έχοντας εντυπωσιάσει την προηγούμενη εβδομάδα, οι χθεσινές πρόβες έφεραν το μεγάλο “μπαμ” για την Ιρλανδία, η οποία βρίσκεται πλέον εντός του Top 5, ξεπερνώντας την Ολλανδία. Το ενδεχόμενο νίκης της Ιρλανδίας προσφέρεται τώρα μεταξύ 10 και 15.

Top 10

Μεγάλη χαμένη πριν τα σόου είναι ξεκάθαρα η Ολλανδία. Έχοντας χάσει τρεις θέσεις σε σχέση με πριν την έναρξη των προβών και ούσα πλέον εκτός πρώτης πεντάδας, μια ενδεχόμενη νίκη του Joost Klein και του “Europapa” να επιστρέφουν έως και δεκαεπτά φορές το ποντάρισμα.

Απολύτως σταθερή και στην έβδομη θέση είναι η Γαλλία, καθώς παίζεται πλέον σε αποδόσεις μεταξύ 15 και 21. Μία θέση κάτω συγκριτικά με την τελευταία μας ανάλυση βρίσκεται το Ισραήλ, το οποίο πλέον θεωρείται ως το όγδοο επικρατέστερο για να κερδίσει τον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, σε αποδόσεις κοντά στο 36,

Μία θέση κάτω βρίσκεται και η Ελλάδα, ούσα στην ένατη θέση. Μία ενδεχόμενη νίκη του “ZARI” και της Μαρίνας Σάττι παίζεται αυτή τη στιγμή σε αποδόσεις μεταξύ 26 και 67, σαφώς υψηλότερες μετά και την κυκλοφορία του αποσπάσματος από τη δεύτερη πρόβα της ελληνικής αποστολής την περασμένη Πέμπτη.

Τέλος, την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο μετά από πολύ καιρό επιστρέφει στα υψηλότερα κλιμάκια των στοιχηματικών πινάκων, με τον Olly Alexander να έχει “χτίσει” μομέντουμ μετά τις πρώτες του πρόβες. Έως και 91 φορές το ποντάρισμα επιστρέφει η πρώτη νίκη του Ηνωμένου Βασιλείου εντός του 21ου αιώνα.

Πρώτος Ημιτελικός

Καθώς απέχουμε λίγες ώρες από τον πρώτο ημιτελικό, στο πλαίσιο της σημερινής μας ανάλυσης θα ρίξουμε και μια ματιά στις πιθανότητες πρόκρισης της κάθε μίας από τις δεκαπέντε συμμετέχουσες χώρες του αποψινού σόου.

Δεδομένη θεωρείται η πρόκριση έξι χωρών, με την Κροατία, την Ουκρανία, τη Λιθουανία, την Ιρλανδία, τη Φινλανδία και το Λουξεμβούργο να προσφέρονται από τους bookers σε αποδόσεις κάτω από το 1,10. Είναι χαρακτηριστικό πως ειδικά οι αποδόσεις των τεσσάρων πρώτων χωρών δεν επιστρέφουν σχεδόν τίποτα σε αυτούς που θα τις ποντάρουν. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που κάποιος ποντάρει δέκα ευρώ στην πρόκρισή τους, θα έχει κέρδος μόλις πενήντα λεπτά του ευρώ στην καλύτερη.

Πολύ μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στον μεγάλο τελικό φαίνεται να έχουν και οι χώρες που έπονται των πρώτων έξι. Η Πορτογαλία, η Πολωνία και η Κύπρος έχουν άνω του 80% πιθανότητες πρόκρισης, με ενδεχόμενη πρόκρισή τους να ποντάρεται σε αποδόσεις κοντά στο 1,20-1,25.

Από ‘κει και πέρα, με μία θέση για το μεγάλο τελικό να φαίνεται να είναι υπό διεκδίκηση, προβάδισμα φαίνεται να έχει η Σερβία, της οποίας η πρόκριση επιστρέφει έως και 1,67 φορές το ποντάρισμα. Αρκετά μεγάλες πιθανότητες φαίνεται να έχει και η Αυστραλία που παίζεται κάτω από 2.

Αουτσάιντερ θεωρείται πλέον η Σλοβενία, της οποίας ενδεχόμενη πρόκριση, επιστρέφει σχεδόν 3 φορές το ποντάρισμα, αύξηση πάρα πολύ σημαντική συγκριτικά με την τελευταία μας ανάλυση.

Οι χώρες που έπονται, δηλαδή το Αζερμπαϊτζάν, η Μολδαβία και η Ισλανδία, θεωρούνται λιγότερο πιθανές για πρόκριση. Περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης για τους Αζέρους που παίζονται μεταξύ 3,25 και 5,5, το ίδιο ισχύει πάνω κάτω και για τη Μολδαβία που παίζεται σε παρόμοιες αποδόσεις. Αντίθετα, η Ισλανδία βρίσκονται μακράν των υπολοίπων στην τελευταία θέση.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα το βράδυ, για να δούμε κατά πόσον θα επιβεβαιωθούν οι bookers για ακόμα μία φορά.

Ποιες χώρες πιστεύετε πως θα πάρουν την πρόκριση για το μεγάλο τελικό της 11ης Μαΐου;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

1 reply
  1. Μάριος
    Μάριος says:

    Κροάτες και Ιρλανδοί, βλέποντας να ασχολούνται με τα τραγούδια τους μετά από πολλά χρόνια, ποντάρουν σαν τρελοί πάνω τους.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *